,
11/06/2014
Teràpies

Som el què Mengem

A mesura que avanço en l’exercici de la meva professió, tant a consulta com a mesura que aprofundeixo en bibliografia varia, vaig sent més conscient del més essencial per al manteniment del benestar, UNA DIETA SANA. Ja sé que pot sonar absurd, que això ja ho sabem tots, i és cert, però la gran majoria ens en oblidem en el dia a dia, ja sigui per la manca de temps per a comprar i per a cuinar, la preferència d’invertir temps i diners en altres coses, o simplement deixar-nos emportar per “lo fàcil”.

Vivim en una societat on tot ha de ser per JA, incloent-hi el menjar, i això fa que recorrem massa sovint a menjar congelats, precuinats, fregits… Tot carregat de conservants, colorants, i més substàncies artificials, les quals, al ser un element estrany pel nostre cos, fan que aquest hi intenti lluitar per eliminar-les, mantenint ocupat el nostre sistema defensiu, i fent que aquest no s’ocupi de lluitar contra el què realment ho ha de fer, les malalties.

Cada cop hi ha més estudis sobre lo perjudicial que poden ser els excessos de làctics, sucres refinats, fregits i carn, intentant transgredir la dieta que tenim imposada per grans nacionals i multinacionals de la industria alimentaria amb excel·lents professionals del màrqueting, els quals aconsegueixen fer-nos consumir els què ells volen, i no el què nosaltres realment necessitem.

Des d’aquestes línees volem donar-vos uns quants consells, fàcils d’aplicar a la nostra vida, i que faran que el nostre benestar millori, o es mantingui, i sobretot que les generacions que pugen puguin fer-ho de manera més sana i prevenint futurs desequilibris que poden ser evitables segons la Medicina Tradicional Xinesa.

  • Eliminar la llet de vaca de la nostra dieta: En la societat occidental, gran part de la nostra dieta està formada per làctics, basada erròniament en la creença de la necessitat de calci que aquesta cobreix. Està demostrat que la llet de vaca irrita les mucoses, aporta un excés de calci que no podem absorbir, i en el procés d’eliminació d’aquest pateixen fetge i ronyons, causant moltes malalties sense causa coneguda, com les al·lèrgies, èczemes... I produint mocs. A més a més, a nivell intestinal pot produir afeccions greus, ja que allò d’un iogurt al dia per anar bé al lavabo, no és perquè ajudi a la nostra flora intestinal, sinó perquè la irrita.
  • Fora sucres: El sucre refinat, a nivell alimentari, no ens aporta res de “bo”. A més cal tenir en compte que el sucre és el principal aliment de les cèl·lules cancerígenes, ja que aquestes es reprodueixen més ràpidament en presència d’aquest. Per tant, fora bolleria industrial i tota mena de sucres innecessaris, ja que a més a més, com més n’ingerim, més ens en demana el nostre cos, una autèntica droga, amb els efectes devastadors d’aquestes.
  • Restringir el consum excessiu de carn i segons quins peixos: El problema de la carn i el peix que arriba a les nostres taules són l’alimentació que aquests han rebut, ja sigui en granges o piscifactories, més tota la quantitat d’antibiòtics i hormones que els hi subministrem, arrel de la ramaderia intensiva. Aleshores ens trobem amb el mateix problema que comentàvem en el primer punt, la distracció del nostre sistema immune.

Què podem fer?

  • Menjar productes de la terra, fruites i verdures cultivades en proximitat, respectant les nostres “estacions” i no les d’altres continents, menjant a cadascuna el què el nostre cos necessita.
  • Optar per farines integrals, menys refinades, tant en el pa, pasta, arròs...
  • No menjar sucres, ni fregits, ni làctics.
  • Intentar alternar proteïnes animals (carn, ou, peix) amb proteïna vegetal (tofu, seitan, llegums, fulla verda...)
  • Menjar cinc cops al dia, evitant fer menjars copiosos, ajudant així al nostre cos a fer millors digestions.
  • No beure begudes fredes, i intentar no beure durant els menjars.
  • No menjar cru a la nit, amanides, verdures crues o fruita, sempre al migdia, a l’hora de sopar intentar menjar calent, tindrem una digestió i un son millors.
  • Menjar un parell d’hores abans d’anar a dormir i intentar triturar al màxim el menjar dins la nostra boca.
  • Moviment, moviment i moviment. Una vida sedentària és tant dolenta com una dieta incorrecta, per tant hem d’intentar introduir el moviment a les nostres vides, ja sigui caminant, pujant i baixant escales, fent esport, ballant...
  • Evitar tòxics com l’alcohol, tabac i drogues

 

I des d’aquí us recomanem que llegiu llibres com “La Enzima Prodigiosa” de Hiromi Shinya o “Mis Recetas Anticáncer” de Odile Fernández, que ni molt menys són definitius, però et donen idees de com alimentar-nos i viure millor.

Per més informació, podeu trobar-nos a www.centregeo.com

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Sóc l'Anna Parellada, Tècnica Superior en Medicina Tradicional Xinesa i Llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses. Empordanesa d'adopció des de fa 10 anys, practico l'Acupuntura en persones i gossos, a través de Centre Geo i Acupcan, des d'on intentem posar a l'abast de tothom mètodes no invasius, on menys és més, acompanyant els processos naturals de defensa del propi cos, millorant la capacitat d'autocuració que tots tenim de manera innata.

26/04/2017
Katsugen és sinònim de “moviment espontani” o  “moviment involuntari”, és a dir, aquell moviment relacionat amb el sistema nerviós autònom. 
06/04/2017
Som persones modernes, que naixem i vivim en societats modernes, fent coses modernes a un ritme molt modern...
16/03/2017
Em dic Mireia i des dels tres anys ballo, m'expresso i valoro la llibertat.  Si jo amb 38 anys necessito experimentar, ser conscient del meu cos, sentir-me àgil i amb vitalitat... Per què que creiem que un nadó o un nen no volen el mateix?
06/11/2016
La PNL és una proposta, un model per entendre quines són les estructures que conformen la ment humana i com funcionen, més enllà de l'estructura física neuronal o del comportament de l'individu i ens ofereix eines específiques que podem utilitzar
27/09/2016
Alimentació segons la MTC Alimentació segons la MTC
28/05/2016
S'acosta l'estiu i probablement molts ja estareu patint per com fer el trajecte en cotxe amb el vostre company el més confortable possible.
10/05/2016
El 75% de les dones uns dies abans de la menstruació (de 5 a 11 dies aprox.) tenen certs símptomes, emocionals i/o físics que acostumen a desaparèixer quan la menstruació comença o una mica després, essent molt variable la intensitat o duració.