,
01/12/2013
Teràpies

Teràpies Alternatives

Vivim en la societat de la pressa, dels resultats ràpids, de l’efectivitat, d’haver d’estar sempre disponibles per a tot i tothom, però i nosaltres?? I el nostre benestar? I les nostres necessitats? On queden?

Malauradament, hem oblidat el concepte de tenir cura de nosaltres mateixos, baixar d’aquest frenesí sense sentit que en diem vida i mirar al nostre voltant i cap a nosaltres, podent detectar així com estem, què sentim, què necessitem... En fi tantes coses que es queden pel camí, que al final acaben repercutint en allò tant essencial com és el nostre cos i la nostra salut.

Aleshores és quan pot aparèixer el desequilibri, ja sigui perquè l’esgotament lo obre la porta, perquè el nostre cos ens diu “fins aquí hem arribat” o perquè el nostre cap apreta l’interruptor d’OFF i costa molt de tornar a encendre’l! És ara quan el tren de vida para i prenem decisions, escollint diferents camins, vàlids tots ells, però amb recorreguts diferents.

Tenint a l’abast grans quantitats de medicaments, molts opten per l’ immediatesa, per solucionar el símptoma que “ens molesta” i tornar RÀPID al ritme de vida anterior, el què molts cops pot provocar una recaiguda ( a vegades més greu) o no... I seguir endavant amb la nostra ocupada vida.

Per altra banda, apareix el concepte de teràpies alternatives... Alternatives a què? No sempre s’ha d’entendre així, poden ser complementàries, exclusives, indicatives... Poden ser moltes coses, però si que per sobre de tot poden ser una opció, que per sort ara està a l’abast de moltes persones, ja sigui en grans ciutats com en petits pobles, i que no tenen perquè tenir res “d’esotèriques”. Tan sols poden tenir un enfoc diferent a la medicina al·lopàtica amb la que tots hem crescut, fet que no les fa ni millor ni pitjor, simplement distintes; donant importància no només a la simptomatologia, sinó també a l’arrel del problema, buscant sol·lucionar la font de la dificultat i no només les seves manifestacions.

Concretament a Centre Geo treballem amb Medicina Tradicional Xinesa i Shiatsu, dos teràpies que anirem coneixent al llarg de diferents articles per a què qualsevol persona pugui tenir al seu abast la informació necessària a l’hora d’inclinar-se per un tractament o un altre.

A través d'una valoració integral (tenint en compte emocions, físic i entorn), s'arriba a un enfoc personalitzat per a cadascú, on cada persona és un món, amb les seves particularitats i amb les seves necessitats diferencials de cara al seu seguiment i evolució.

Mètodes no invasius, on menys és més, fan d'aquesta una teràpia sense efectes secundaris, que no lluita contra el desequilibri, sinó que l'acompanya, deixant que els processos naturals de defensa del nostre cos actuïn i convertint-nos cada vegada en persones més sanes, aprofitant tot el què la naturalesa ens proporciona de manera innata.

El primer que ens ensenya la Medicina Tradicional Xinesa és que res és absolut, tot és relatiu, així que aquest és un concepte que ens agradaria transmetre a tots els lectors, deixant així sempre a la seva elecció la decisió final sobre què és el què més els pot convenir a la seva vida i benestar...

Fins aviat!
 

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Sóc l'Anna Parellada, Tècnica Superior en Medicina Tradicional Xinesa i Llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses. Empordanesa d'adopció des de fa 10 anys, practico l'Acupuntura en persones i gossos, a través de Centre Geo i Acupcan, des d'on intentem posar a l'abast de tothom mètodes no invasius, on menys és més, acompanyant els processos naturals de defensa del propi cos, millorant la capacitat d'autocuració que tots tenim de manera innata.

26/04/2017
Katsugen és sinònim de “moviment espontani” o  “moviment involuntari”, és a dir, aquell moviment relacionat amb el sistema nerviós autònom. 
06/04/2017
Som persones modernes, que naixem i vivim en societats modernes, fent coses modernes a un ritme molt modern...
16/03/2017
Em dic Mireia i des dels tres anys ballo, m'expresso i valoro la llibertat.  Si jo amb 38 anys necessito experimentar, ser conscient del meu cos, sentir-me àgil i amb vitalitat... Per què que creiem que un nadó o un nen no volen el mateix?
06/11/2016
La PNL és una proposta, un model per entendre quines són les estructures que conformen la ment humana i com funcionen, més enllà de l'estructura física neuronal o del comportament de l'individu i ens ofereix eines específiques que podem utilitzar
27/09/2016
Alimentació segons la MTC Alimentació segons la MTC
28/05/2016
S'acosta l'estiu i probablement molts ja estareu patint per com fer el trajecte en cotxe amb el vostre company el més confortable possible.
10/05/2016
El 75% de les dones uns dies abans de la menstruació (de 5 a 11 dies aprox.) tenen certs símptomes, emocionals i/o físics que acostumen a desaparèixer quan la menstruació comença o una mica després, essent molt variable la intensitat o duració.