,
22/06/2015
Experiències
Lidia Leticia Molina - El Eco resurge (Segon premi Art futbol vs. violència)

Desfutbolitzats

L'Andreu arriba a casa, un dia dur. Molta calor. Entre les cerveses amb els companys de feina i la suada d'avui decideix que el millor que pot fer és anar de cap a la dutxa. Aigua freda. Tan sols sortir-ne ja pateix de dolor a les extremitats. No té gana així que decideix hidratar-se mentre que li explica a la seva parella la baralla que ha tingut amb en Sergi. Són comuns els conflictes entre l'Andreu i en Sergi i més quan arriba l'estiu, cosa que ningú imaginaria, ja que durant les altres estacions de l'any comparteixen moltes hores. Junts passen la jornada laboral i junts comparteixen l'afició pel futbol, esport que segueixen de manera conjunta sempre que hi ha un matx. Mentre ells ho atribueixen a la calor i l'augment del volum de feina poc conscients són del que realment provoca aquestes baralles. La parella de l'Andreu cansada d'escoltar els repetitius conflictes que aquest té decideix fer-li saber la seva opinió. Com a resultat d'aquest acte de sinceritat l'Andreu s'altera i al no tenir-ne prou amb una batussa al dia, es veu involucrat en un altre, aquest cop amb la seva parella. Amb aquesta, com amb el seu company de feina, també arriben a les mans, cosa molt comuna en les baralles de l'Andreu. No és fins al cap d'un parell de dies que la situació a casa es torna a estabilitzar. La calma dura el temps junts perquè l'Andreu pugui tornar a agafar forces per una altra baralla estiuenca.

 

Si bé la temporada de futbol professional dura uns 9 mesos què passa els 3 restants. Que fem durant tot el temps que durant l'any ocupava el futbol? Com afronta la societat l'absència de l'adrenalina que provoca aquesta aturada estival? Què passa quan els crits, les emocions, els plors, les alegries, les penes no poden ser alliberats i alliberades a través de la contemplació de l'esport rei del nostre país? Som capaços de satisfer totes aquestes necessitats vitals a través d'una altra activitat tan socialment acceptada com és agrupant-se per veure un esport aparentment inofensiu? Se sol relacionar el futbol amb l'agressivitat però i si l'excés d'agressivitat aquest cop no és per culpa del futbol, sinó per l'absència d'aquest.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Hola em dic Mark O’Neill Compte i estic treballant, criticant, ironitzant, aprenent, explorant tot el que puc allà on puc. El meu objectiu és transferir-vos-en el màxim possible a partir d’aquest espai.

18/07/2016
Solc sortir de casa vora les 7:25. És així com aconsegueixo arribar a la feina entre les 7:40 i les 7:50. Però ahir a la nit, el grup de música dels meus companys va estrenar una cançó amb el seu respectiu videoclip a les xarxes socials.
12/03/2016
Els passos que feia abans eren ferms, ara són insegurs; dubten si encaminar-se cap a la dreta o si per contra, avançar cap a l'esquerra.
31/12/2015
Engany: Falta que es comet quan es fa creure a una persona una cosa que en realitat no és veritat.  
23/10/2015
Bé amics, us explicaran que les auto-fotos o selfies són una pràctica que es remunta al 183
31/08/2015
13 Agost, 12:30 hores  
25/07/2015
Rellotge al canell esquerre. Amb l'objectiu d'anar conjuntat, però discret a la vegada, avui ha escollit el fosc. Aquest, no té masses funcions.