Castell del Montgrí

Foto: 

Cedida
El Castell del Montgrí

10 punts d’interès per descobrir Torroella de Montgrí i l'Estartit

Per conèixer l’entorn del municipi empordanès i gaudir del paisatge que ofereix, pots visitar aquesta llista d’atractius de la zona
Surtdecasa
,
29/07/2021
Entorn
No cal anar molt lluny per gaudir de paratges amb vistes i per fer turisme de qualitat. Un dels punts del territori català on acudir per observar la Costa Brava de l’Empordà és Torroella de Montgrí i L'Estartit, des d’on es poden veure el golf de Roses, les Illes Medes o el massís del Montgrí, entre altres accidents geogràfics destacats de la zona. Si t’animes a fer turisme de proximitat per l’Empordà, aquests deu llocs d’interès són visita obligada!

Més enllà de visitar les espectaculars platges de la Costa Brava, a zones de l’Empordà com Torroella de Montgrí- L'Estartit - Illes Medes també es poden visitar miradors des d’on admirar els punts geogràfics i turístics més cridaners de la zona, s’hi poden fer excursions i visitar atractius de la vila. Aquests són 10 punts destacats que pots admirar al municipi empordanès si apostes pel turisme de qualitat i proximitat.

1. Torroella, una vila reial
Un tros de la història del Baix Empordà encara perdura pels carrers de Torroella de Montgrí. Al municipi podem trobar construccions arquitectòniques per descobrir el passat d’aquesta població: l’església de Sant Genís, el portal de Santa Caterina o la Torre de les Bruixes en són alguns exemples. L’ermita de Santa Caterina, al vell mig de la Vall de Santa Caterina, també és una altra finestra al passat de Torroella que encara es pot visitar.

  • imatge de control 1per1

2. L'Estartit, un poble lligat al mar
És un dels millors centres turístics de la Costa Brava, amb les illes Medes i la Mediterrània com a teló de fons d’un marc incomparable. Els diferents paisatges, la seva extensa platja i la important oferta turística, comercial i de lleure fan de l’Estartit un lloc idoni per passar unes vacances agradables i confortables tot l’any. Passejant pels carrers estrets o per l’animat carrer de Santa Anna, es pot intuir les pulsacions de la vida d’abans, les tradicions marineres, la vida de les tavernes i les processons de les festes assenyalades que avui en dia encara es conserven.

3. Castell del Montgrí
Panoràmica de 360 graus per no perdre’t cap detall de l’Empordà. Des del mirador del Castell del Montgrí, des d’on es pot observar la plana del Baix Ter, el golf de Roses i les Illes Medes. S’hi pot accedir caminant des del nucli antic de Torroella de Montgrí i passant per la creu de Santa Caterina, i un cop a dalt de tot també es pot visitar la construcció del castell, que data del 1301 i és un dels símbols del municipi. Des d’aquest mirador tindreu les millors vistes a tot l’Empordà, a la plana del Baix Ter, el golf de Roses, i a les Illes Medes i la costa.

 

Festa a Torroella de Montgrí | Foto: Arxiu Fotogràfic de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí

4. La Pletera i el Ter Vell
No importa l’època de l’any, tant a l’estiu com en les temporades més fredes, hi ha dos espais costaners que pots visitar faci la temperatura que faci. Resseguint el passeig Marítim en sentit sud, primer trobarem les llacunes del Ter Vell i el seu observatori, i seguint caminant entre les Closes, direcció la Pletera, trobarem la maresma separada del mar per un cordó de dunes costaneres, on hi ha l’observatori enlairat, i molt a prop trobem la Bassa del Fra Ramón. De fet, a la primavera fins i tot s’hi poden copsar flamencs.

5. Mirador Roca Maura
Un lloc ideal per veure el baix Ter, el poble de L’Estartit i les Illes Medes, com també el cap de Begur i fins i tot el cap de Creus. A l’anomenat Mirador de Roca Maura s’hi arriba caminant: des de L'Estartit només cal anar en direcció als cingles de les Maures. Malgrat que es parla que hi va haver una fortificació, actualment no hi ha rastre de cap construcció.

6. Punta Ventosa
Dalt d’un penya-segat, aquí és on es troba la Punta Ventosa. Al voltant dels 100 metres d’alçada, aquest mirador permet situar-se al damunt d’una paret perpendicular que toca directament el mar. S’hi pot veure cala Montgó, Empuriabrava, Roses i el Cap de Norfeu a través d’una excursió per la qual cal portar calçat còmode, o per carretera.

7. Salt d’Euga
On abans hi havia un salt d’aigua, avui hi ha un mirador que ofereix vistes del Baix Empordà. Les flamants Illes Medes i les Maures són alguns dels accidents geogràfics més destacats que es poden distingir des del salt de l’Euga, que alguns diuen que porta aquest nom per la manera com baixava l’aigua quan era un torrent.

 

El mirador de la punta del Molinet i el cap de la Barra | Foto: Arxiu Fotogràfic de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí
8. Punta del Molinet i cap de la Barra
Si t’interessa tenir unes vistes de les Illes Medes el més a prop possible, has de saber que no hi ha lloc millor com el de la Roca del Molinet, a la qual també l’han batejada com "La bleda" i que se situa al passeig Marítim de L’Estartit. Dalt d’aquest punt trobem el mirador del cap de la Barra, una altra perspectiva des d’on admirar l’arxipèlag.

9. Riu Ter
Si ets més de riu que de mar, també hi ha opcions per a fer turisme de proximitat fluvial a Torroella de Montgrí, on es pot acompanyar el recorregut final del riu Ter, ja sigui a peu com en bicicleta en un camí apte per a tots els nivells de senderisme.

 

A la platja en família, amb les Illes Medes de fons | Foto: Arxiu Fotogràfic de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí
10. Entorn de platja
Si fas una visita a Torroella de Montgrí i L’Estartit en temporada estiuenca, una parada obligatòria és a les platges. A més de resseguir el passeig Marítim, pots banyar-te a indrets com la Cala Pedrosa, Cala Ferriol o a la platja gran de L’Estartit.

A

També et pot interessar