Torroella de Montgrí - Vall de Santa Caterina

Foto: 

Cedida per l'Ermita de Santa Caterina
Vall de Santa Caterina

Les 4 propostes de tardor a Torroella de Montgrí

Propostes gastronòmiques, culturals i festives per fer a l'Empordà
Surtdecasa
,
28/09/2021
Entorn
Una escapada a l'Empordà a qualsevol època de l’any us permetrà conèixer tots els lligams existents entre el patrimoni natural, cultural i humà de la nostra destinació. El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter proposa per cada estació de l’any tota una agenda d’activitats gratuïtes organitzades per entitats del territori i empreses adherides a la carta Europea de Turisme Sostenible. Tallers familiars, senderisme interpretatiu, voluntariat, sortides en bicicleta o conferències us permetran interactuar, conèixer, gaudir i estimar el Parc de la mà de guies experts. Us hem fet un recull d'allò que podeu fer!


1. Jornades Gastronòmiques de la Poma
L’oferta gastronòmica és també molt variada: cuina tradicional, cuina mediterrània i altres especialitats del dia a dia cuinades amb el savoir faire dels restauradors, sempre amb productes de proximitat. Les Jornades Gastronòmiques de la poma, ja de llarga tradició, són un segell que fidelitza els amants de la nostra cuina. Dues vegades l’any, els restauradors de Torroella de Montgrí i l’Estartit treballen conjuntament per oferir un tast d’estiu amb les Jornades Gastronòmiques Tastets de Mar La Clova (juny), i un tast de tardor amb les Jornades Gastronòmiques de la Poma a la Cuina (octubre), organitzades per l’Estació Nàutica l’Estartit-Illes Medes. Aquesta tardor i hivern, tindreu tot un mes per assaborir deliciosos menús amb tota mena de plats, tant els més tradicionals com els més innovadors, acompanyats, com sempre, amb vins de la terra de la màxima qualitat!

 

  • imatge de control 1per1


2. La cultura i les festes tradicionals
Les festes tradicionals formen part també de l'ADN cultural d'aquest municipi empordanès. El calendari festiu està ben repartit durant tot l’any, però sens dubte durant el mes de novembre la cita obligada és gaudir de la Fira de Sant Andreu. Una de les fires més antigues de Catalunya que aquest any arriba a la seva 627a edició! Ara bé, també hi ha moltes activitats que inclouen manifestacions culturals més contemporànies. Hi ha espais de referència com l’Auditori Teatre Espai Ter on, a més de la programació estable, s’hi poden trobar els concerts del Festival de Torroella, obres de teatre del Temporada Alta i concerts del Black Music Festival.

 

3. Cicloturisme i senderisme entre pomeres
Si us agraden els plans de natura, la plana, acompanyada del riu Ter, amb camps de pomeres per sentir la natura ben a prop, és també una de les apostes per aquesta temporada que tot just comença. Hi ha l'oportunitat de fer cicloturisme, senderisme o observació d'aus. A només una milla del port de l’Estartit, tenim la Reserva Natural Integral de les Illes Medes, una de les millors d’Europa. La riquesa dels nutrients que del riu Ter arriben fan que flora i fauna marines siguin espectaculars i descobrir-les en família serà un dels vostres millors records.

 


4. Fer un recorregut per la història
Com a referent divulgador del patrimoni humà i artístic de la zona, el màxim exponent és el Museu de la Mediterrània. Aquest museu és també centre d’interpretació del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, i ofereix al llarg de l’any, a banda de les exposicions permanents i temporals, un llarg programa d’activitats, visites guiades, tallers d’interpretació del territori, mostra de cinema etnogràfic i capvespres musicals d’estiu, entre d’altres. A més, tota escapada, per curta que sigui, es mereix fer un salt a dos espais culturals de referència com són el Palau Solterra – Fundació Vila Casas, Museu de Fotografia contemporània i la Casa Galibern – Fundació Mascort, seu permanent de la Fundació Mascort, sense oblidar l’històric Cinema Montgrí. Edificis emblemàtics amb un passat històric que no us deixaran indiferents.

A

També et pot interessar