Adrià Cortadellas
,
10/11/2017
Espectacles

Teatre amateur del bo a Corçà

La Sala Municipal del municipi baix empordanès acull la III Mostra de Teatre Amateur, els divendres 10, 17 i 24 de novembre

Foto: 

La Laguna Teatre de Sils
La Laguna Teatre de Sils participen amb l'obra 'Retalls'
Ja el tornem a tenir aquí! Per tercer any consecutiu, durant 3 divendres de novembre, la Sala Municipal de Corçà acollirà 3 obres de teatre que, tot i no ser professionals, no se n'amaguen i presenten propostes de gran qualitat. I si la cosa va funcionar, per què canviar-ho?

Nens i nenes, jubilats i estudiants, carnissers i floristes, advocats i paletes, mecànics i infermers. Un llarguíssim etcètera de gent diversa furga a les seves agendes. Fan l'impossible per trobar forats per fructificar la seva passió, poder coincidir amb la resta dels companys i poder assajar, durant mesos, abans d'estrenar noves obres. No són professionals, no. Tampoc se n'amaguen. És només un hobbie. Però això no vol dir que un dia no tinguin talent, ni tampoc que un dia aquesta afició vagi un pas més enllà. Malgrat la tendència més habitual era que aquestes obres només es representessin, una o dues vegades, això segueix canviant i la frontera entre amateur i professional segueix essent cada cop més prima.

La Diputació de Girona i la Casa de Cultura de Girona continua apostant cap aquest sector. Ja fa temps que ho demostren amb l'organització del FITAG (Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona) i, més recentment, amb la creació de la Campanya de Teatre Amateur. Aquesta iniciativa dóna suport econòmic i logístic a una quinzena d'obres produïdes per companyies de teatre amateur. D'aquesta manera volen facilitar que es representin als diferents teatres del territori. I el projecte torna a fer parada a Corçà.

A partir d'aquest divendres 10, tots els divendres de novembre la Sala Municipal de Corçà esdevindrà un escenari on s'hi representaran interessants propostes teatrals amateurs. L'entrada per a cada una d'elles és de 5€. Però també hi ha l'opció d'adquirir l'abonament de les 3 representacions, per només 10€. A continuació, una breu explicació de les obres que s'hi representaran.
 
 
El Crèdit
Grup de Teatre de Sant Hilari
Divendres 10 de novembre, 22h

Sinopsis: Una comèdia sobre l'economia, la desesperació, la fragilitat de les relacions humanes i les de parella, que no us deixarà indiferents. Comparteix alguns trets amb el Mètode Grönholm (del mateix Jordi Galceran), obra que ja hem anat representant i que recordareu.
 
 

Els bojos del bisturí
Teatre Centre Arbúcies
Divendres 17 de novembre, 22h

Sinopsis: La sala de metges d'un hospital s'omplirà a vessar de gent: el doctor que prepara la conferència més important de la seva vida, la seva esposa, un munt de personal de l'hospital, un agent de policia, i personatges inesperats. Tots quedaran atrapats en una xarxa d'enganys, disfresses, sobresalts i nervis.
Tot pot passar en aquesta comèdia d'embolics que us convida a passar una bona estona veient les peripècies extravagants i còmiques dels Bojos del Bisturí.
 
 

Retalls

La Laguna Teatre de Sils
Divendres 24 de novembre, 22h

Sinopsis: Les relacions, sempre complexes, de parella, com educar els fills i les filles i un petit homenatge a les nostres àvies i a totes aquelles dones que la guerra no va deixar que fossin delicades, són el fil conductor d'aquesta obra. Sempre amb un toc d'humor i peces musicals característiques del nostre grup, fan d'aquest treball una obra que us convidarà a passar una bona estona, entretinguda i divertida.

Més informació: 

III  Mostra de Teatre Amateur de Corçà  
Sala Municipal de Corçà
Preu: 5 € per espectacle
Abonament 3 espectacles: 10 €
Venda d’entrades al Centre Cívic i a la Llibreria el Veïnat de Corçà
Més informació: 972 63 00 72
corca.cat
 

També et pot interessar