Festival Fes+Chapeau (Sant Pere de Ribes)

Foto: 

@tomaslighthunter
Arritmados, al programa 2019 del Fes+Chapeau.

Les arts escèniques més revolucionàries al Fes+Chapeau 2019

La Señora Tomasa, Asian Dub Foundation Soundsystem, Volem Volar i Contaminando Sonrisas ompliran la Carpa Revolució de Sant Pere de Ribes aquesta setmana
Marta Rius
,
17/04/2019
Espectacles
Del 18 al 22 d’abril, la Carpa Revolució de Sant Pere de Ribes acollirà la 6a edició del Fes+Chapeau, Festival Internacional d’Arts Escèniques al Carrer Ecosocial.
El Festival Internacional d’Arts Escèniques al Carrer Ecosocial celebrarà la 6a edició amb una aposta forta nacional i internacional

La Carpa Revolució s’ha erigit com a epicentre obert de creació, investigació, innovació, formació i programació estable d’arts escèniques al Gran Penedès. Amb 700 m² i 400 localitats, aquesta lona circense és la seu del Fes+Chapeau, el Festival Internacional d’Arts Escèniques al Carrer Ecosocial que enguany celebrarà, del 18 al 22 d’abril, la 6ª edició d’una cita imprescindible a l’agenda cultural. Mr Divinetz & Big Lady obriran el certamen a 2/4 de nou del vespre el dijous, 18 d’abril amb l’espectacle 'Desencuentros'. Al llarg de la tarda, en els diversos espais de la Carpa Revolució, actuaran la cia. Little Testa i Escarteen Sisters. DJ Dakini Mami tancara la primera nit a 2/4 de dotze.

La Señora Tomasa, actuarà la nit de divendres, 19 d’abril, The Kinky Coo Coo's el migdia de dissabte, 20 d’abril i Asian Dub Foundation Soundsystem sortiran a l’escenari la matinada del diumenge, 21 d’abril. La companyia Volem Volar i el seu gran trapezi volant, un dels pocs d’aquestes característiques a Catalunya, serà una de les propostes potents en l’àmbit de les arts escèniques d’enguany. El col·lectiu Contaminando Sonrisas guiarà els tallers de circ per infants i famílies que es duran a terme divendres, dissabte i diumenge, i el celler de creació de la Carpa Revolució, el viver de produccions culturals del Festival, presentarà quatre espectacles treballats els darrers mesos: 'It happens...' de la Companyia Campistany; 'Raza', del Colectivo Azar; 'Desencuentros', de Mr Divinetz & Big Lady i 'Volenvet', de The Flow Company.

El llistat de companyies i artistes nacionals i internacionals és divers i una mostra de l'heterogeneïtat del festival: Adriano Cangemi, Alikindoi, Arritmados, Bangarang Nuits!, Control Z y sus Cholos, Cris Blasco & Pat Sol, Dikothomia, Dijeyow, Duo X caso, Efecto R, Enemic Natural, Gabriel Briones, Joina, Katapulta, Laberinto Producciones, Las Fritas, Mabel Flores & La Kayangó, Microguagua, Miss Loopita, Oli el Clown, Percal Percussió, Puntmoc, Spirito, Talia Teatre, Zebras Marchin Band. D’altra banda, Coopsetània, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Penedès i el Garraf, programarà dues xerrades: 'Per què emmalaltim?' a càrrec d’Aleix Pàmies, el dissabte 20, a les cinc de la tarda, i 'Rumb a l’extinció, emergència climàtica', a càrrec del col·lectiu XR, el diumenge 21, a les cinc, també.

Un festival eclèctic al Penedès
L’associació organitzadora, de nom homònim, fomenta el vincle entre les arts escèniques alhora que genera un espai d’intercanvi i connexió artística professional, entenent l’art com a motor de canvi, transformació i cohesió social. El festival és una plataforma eclèctica amb propostes artístiques de circ, música, teatre, dansa, titelles, instal.lacions, arts plàstiques… Experimenta escenogràficament amb l’espai públic creant ambients originals, íntims i reinventa i posa en valor llocs històrics i emblemàtics del territori.

Sense ànim de lucre, el festival és autogestionat al 80% i funciona amb taquilla inversa i el barret, com a modalitat pròpia d’aquest certamen que fa la cultura accessible a tothom. El festival va néixer va sis anys, des del voluntariat, puntal fort de la iniciativa, i ha generat un espai d’experimentació cultural, la Carpa Revolució, amb programació continuada al llarg de l’any. A més, és una plataforma única a Catalunya, per les seves característiques, com a ser de residència i desenvolupament artístic. Així dona cabuda al Celler de creació i les residències d’espectacles que es poden veure al festival.
 

Més informació: 

A

També et pot interessar