Foto: 

CEDIDA
Ja s'ha presentat la programació a l'Espai Ter de gener a juny.

Seleccionem 10 oportunitats per gaudir de la cultura a l'Espai Ter

Espectacles de teatre, música i màgia animaran la sala en el primer semestre del 2020
Paula Pairó
,
21/01/2020
Espectacles
Ho diu la dita: ‘Any nou, vida nova’... però el refranyer popular no sempre s'acompleix. Una de les afortunades excepcions és l'activitat que presenta en el primer semestre d'aquest 2020 l'Espai Ter de Torroella de Montgrí: com sempre, irrefrenable. Canvia l'any però la sala continuarà sent el batec cultural del cor de l'Empordà. Del teatre a la música, passant per la màgia; de Bruno Oro a Lola Herrera, passant per David Bagés; de les Macedònia a Pau Vallvé, sense oblidar, fins i tot, Puccini. Per començar el 2020, l'Espai Ter tornarà a ser un epicentre cultural. Avui assenyalem deu dels espectacles més destacats d'aquesta primera meitat de l'any.
“Rita”, amb David Bagés i Anna Moliner
Arriba a l'Espai Ter una obra reflex de la vida quotidiana amb format de tragicomèdia protagonitzada per l'actor reusenc David Bagés i la badalonina Anna Moliner. Tots dos encarnen dos germans que tenen caràcters gairebé antagònics. Quan han d'afrontar problemes quotidians, els dos actors posen sobre l'escenari les seves desavinences, que es fan encara més àcides quan apareix el debat sobre l'eutanàsia de la seva pròpia mare. Una obra al voltant de la vida, l'amor per les persones que ens envolten i la legitimitat per decidir sobre la seva mort en casos de patiment.
Quan: Dissabte, 25 de gener, a les 20.30h.
Preu: Entre 10 i 16 euros.
 
Recital de piano a càrrec de Bernat Català
Bernat Català és un autèntic nen prodigi del piano. Amb només 26 anys, aquest jove de Molins de Rei oferirà un recital de vora una hora i mitja en què combinarà estètiques i llenguatges musicals d'una índole molt diferent. Al llarg del recital, els amants de la música de piano podran constatar l'evolució d'aquest instrument i el seu paper al llarg de la història de la música occidental. Les sonates del Pare Antoni Soler i del mateix Mozart, així com la Spiegeltocatta del català Víctor Cordero i el preludi coral i fuga de Franck seran el fil conductor d'aquest homenatge a la música.
Quan: Dissabte, 1 de febrer, a les 20.00h.
Preu: 10 euros.
 
“Life vest under your seat”, de Pau Vallvé
Deu anys després d'haver deixat enrere el seu àlter-ego Estanislau Verdet, Pau Vallvé arriba a Torroella de Montgrí per presentar-hi el seu nou treball en solitari. Es tracta de “Life vest under your seat”, el cinquè disc que presenta amb el seu nom. Vallvé actuarà a l'Espai Ter acompanyat de Victor García a la bateria i de Darío Vuelta al baix. En l'espectacle, hi combinarà cançons d'aquest darrer CD amb d'altres de discos anteriors, en un directe que qualifiquen d'“explosiu, elèctric, introspectiu i emocional”. Val a dir que la gira que el durà a Torroella ha estat nominada als premis ARC al premi a “Millor gira per sales de Catalunya”.
Quan: Dissabte, 14 de març, a les 20.30h.
Preu: 15 euros.
 
“La dona del 600”, una comèdia vitalista
Qui desitgi assistir a aquesta obra teatral a l'Espai Ter hi haurà de dur, sobretot, força ganes de riure. El repartiment es defineix per si sol, amb noms d'envergadura de les arts escèniques catalanes: Mercè Sampietro, Àngels Gonyalons, Jordi Banacolocha, Rosa Vila i Pep Planas, sota la direcció i la dramatúrgia de Pere Riera. L'argument, senzill, aportarà una visió quotidiana i humorística però alhora sentimental a l'argument: un home, vidu, veu com la seva filla li regala la maqueta d'un 600 i ell s'entreté reconstruint a escala el mateix cotxe que la seva dona, quan el van tenir dècades enrere, va batejar com el “confit”.
Quan: Dissabte, 21 de març, a les 20.30h.
Preu: Entre 19 i 38 euros.
 
“Cinco horas con Mario”, amb Lola Herrera
Un clàssic de la literatura espanyola del segle XX es fa un lloc destacat en la programació d'aquest primer semestre de 2020 a l'Espai Ter. Es tracta de “Cinco horas con Mario”, una de les novel·les més destacades de l'escriptor castellà Miguel Delibes. El text és un monòleg de Carmen Sotillo amb el seu marit, Mario, mort de manera inesperada. L'interpreta un dels grans noms de l'elenc teatral estatal: Lola Herrera. El seu monòleg retrata les personalitats del matrimoni i els seus problemes, però també la realitat social i ideològica dels anys 60 a Espanya, l'època en què té lloc aquesta obra.
Quan: Dissabte, 4 d'abril, a les 21.00h.
Preu: Entre 17 i 34 euros.
 
“Madama Butterfly”, de Giacomo Puccini
La Camerata Lírica de España interpretarà a l'Espai Ter l'obra “Madama Butterfly”, una de les òperes més representades en els escenaris d'arreu del planeta, obra de Giacomo Puccini i estrenada, el 1904, al mític Teatre Alla Scala de Milà. Es tracta d'una tragèdia japonesa escrita en tres actes basada en la “Madame Butterfly” de David Belasco. Narra la història d'una geisha, Cio-Cio-San, més coneguda amb el nom que dona títol a l'òpera. Divuit músics i divuit veus interpretaran una emotiva història que explica la batalla entre dues civilitzacions.
Quan: Dissabte, 11 d'abril, a les 21.00h.
Preu: Entre 19 i 38 euros.
 
Macedònia
Després de dues dècades de música amb diferents components del grup, Macedònia ha decidit fer una aturada a partir de l'any 2021 per repensar el seu projecte i reorientar-lo. El grup musical femení dirigit a un públic infantil i juvenil s'embarca enguany en la seva gira de comiat i la seva actuació a l'Espai Ter serà el primer concert que oferiran a les comarques de Girona. En el marc del Festival ÍTACA, Cultura i Acció, les cinc components actuals (Noa, Mar, Gina, Lota i Anna) oferiran els grans èxits de la formació, també els de generacions anteriors, i comptaran amb la col·laboració especial dels alumnes de l'Escola Municipal de Música i Dansa de Torroella de Montgrí (EMMDT).
Quan: Dissabte, 9 de maig, a les 18.00h.
Preu: Entre 12 i 15 euros.
 
“Els Brugarol”, de Ramon Madaula
L'actor de llarga trajectòria Ramon Madaula escriu i protagonitza aquesta obra, que és una comèdia sobre els llinatges familiars i que es podrà veure a mitjan mes de maig a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí. Madaula interpreta un pare de família que veu com un dia la seva filla Anna, activista social i feminista, decideix canviar-se el cognom pel de la mare i, per tant deixar de dir-se Brugarol. Una decisió que no encaixa bé i que farà que recorri a argúcies i xantatges perquè el canvi no es faci efectiu. Al repartiment, per cert, també hi ha Jaume Madaula, nebot de l'autor.
Quan: Diumenge, 17 de maig, a les 19.00h.
Preu: Entre 12 i 20 euros.
 
“Cobertura”, una idea de Bruno Oro i Clara Segura
Torna als escenaris una de les parelles artístiques que més ha triomfat en els darrers anys: Bruno Oro i Clara Segura actuaran a l'Espai Ter interpretant la parella que formen el director de cinema argentí Guillermo Peñalvar i l'actriu Roxana. A Peñalvar el trucaran per fer un homenatge a la pel·lícula que el va fer saltar a la fama i conèixer la seva parella, però actualment estan en crisi i l'acció girarà al voltant d'aquest fet. Tot, en un projecte ideat i impulsat pels mateixos Oro i Segura, amb l'ajut d'Alejo Levis a la dramatúrgia.
Quan: Dissabte, 30 de maig, a les 21.00h.
Preu: Entre 15 i 31 euros.
 
La màgia de Jorge Blass
En el marc de la Fira Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí, el FIMAG, l'Espai Ter acollirà l'espectacle ‘La màgia de Jorge Blass', conduïda per aquest mag de gran prestigi. Seran 90 minuts en què els espectadors tindran ocasió de gaudir d'un autèntic viatge emocional a través del món de les il·lusions, amb desafiaments a la llei de la gravetat i amb desaparicions i levitacions que semblaran impossibles. A Blass l'ajudarà en aquest espectacle un dron, i el públic serà protagonista amb un espectacle que promet ser interactiu.
Quan: Diumenge, 7 de juny, a les 17.00h.
Preu: Entre 16 i 25 euros.
 

Més informació: 

A

També et pot interessar