Foto: 

cedida
Explica Dansa, amb Toni Jodar

Nordansa: el nou cicle de dansa de tardor a Figueres

Agitart presenta la nova proposta d’activitats relacionades amb la dansa que dinamitzarà els carrers de la capital de l’Alt Empordà tots els dissabtes de novembre
Adrià Cortadellas
,
31/10/2016
Espectacles
AGITART és una iniciativa imparable i ho han tornat a fer. Aquest novembre estrenen el nou projecte Nordansa, que dinamitzarà tots els dissabtes d'aquest mes amb una pluja d'activitats relacionades amb la dansa. Els carrers de Figueres s'ompliran d’arts del moviment amb actuacions, conferències, una ruta de bars amb tastets de dansa i masterclasses. L'objectiu? Compartir l'experiència de les arts contemporànies i del moviment amb una àmplia audiència, brindant oportunitats per veure, participar i discutir sobre aquesta disciplina. Destaquem algunes de les activitats proposades i dirigides a públics ben diversos!
1. Little Night
Proposta que juga amb la nit, amb personatges fantàstics, amb humor i un punt d'absurd surrealista. Estrelles que viatgen amb el seu bolso, senyors amb paraigües que cauen del cel, taques de colors que de sobte ho envaieixen tot, multitud de cotxes que les esquiven. Imatges suggerents, que estimulen els sentits, que provoquen el joc i el gaudi dels nens, que canvien de forma i color quan se les toca, quan se les persegueix.
Imaginart (Catalunya) - Per a nens de 2-4 anys - Durada: 40 minuts
On: Teatre el Jardi, Figueres
Quan: Dissabte, 5 de novembre, 3 passis a les 10:30, 11:30 i 12:30h
 
 
2. Explica Dansa
Toni Jodar il·lustra amb el seu propi cos el pas del temps de la dansa i utilitza la seva experiència i humor per tal que esdevingui una perfomance de caràcter pedagògic, una lectura creativa i amena de la història. Una obra per sí mateixa. Hi mostra l’evolució del clàssic al contemporani, tot fent referència als diversos gèneres i formes que ha trobat el cos per expressar-se en el moviment.
Toni Jodar – Per tots els públics – Durada: 60 minuts
On: Sociedad Coral ERATO
Quan: Dissabte, 12 de novembre, 18h
 
 
3. Aphorizmex
Combinant el breakdance, el popping i el hip hop, els membres de la companyia Ugo Boulard i Albert Morancho presenten, al ritme d’una música farcida de canvis d’energia, una peça on hi predomina la complicitat entre ells.  A través d’aquest duet i dirigits per la música arriben als racons més insòlits de la melodia.
Cia. Get Bak (Catalunya) – Durada: 5 minuts
On: Lizard
Quan: Dissabte 19 de novembre, 21:30h
 
 
4. One Self War
Al compàs d’un ritme electritzant, Le ti Sène barreja les danses pop ping i experimental en una peça on piruetes, pops i waves vesteixen de malenconia. El ballar s’entrega a la música tan visceralment que el resultat no és mai el mateix dues vegades.
Cia Get Bak (Catalunya) – Durada: 5 minuts
On: Lizard
Quan: Dissabte 19 de novembre, 21h30
 
 
5. Raw
Dos intèrprets se serveixen del contact per investigar moviments arriscats en contraposició a la sensibilitat. Quan un mateix depèn d'una altra persona, quan ja no pot valer-se per si mateix, com actua l'altre individu? L’altra persona servirà de base? Arriba un moment on els límits de cadascú es difonen en un punt on la forma estètica es deforma. L'ambigüitat està latent en aquesta proposta on els cossos es sumen, es mimetitzen i el sentit d'un està en l'altre.
Amaia Elizaran (País Basc) – Durada: 15 minuts
On: El Pati, Figueres
Quan: Dissabte 19 de novembre, 21:15h
 
 
6. Bolero
Una peça sobre l'obstinació, sobre el límit entre la lleugeresa i el greu, sobre el trànsit entre el plaer i l'esgotament. També podria dir que és un ball sobre el pas del temps, les relacions que duren tota una vida i les imatges que es recorden dels meus pares quan eren joves. I és, per descomptat, una cosa semblant a la melodia del Bolero de Ravel, a l'amor, a les cobles i a altres boleros: una cosa que, de tant usar-la, gairebé sempre acaba per trencar-se
Jesus Rubio Gamo (Madrid)
On: La Cate
Quan: Dissabte 19 de novembre, 21:15h
 

Més informació: 

La temporada de dansa de tardor organitzada per Agitart presenta un circuit de bars amb breus mostres de dansa aquest dissabte
 
 
A

També et pot interessar