,
07/06/2019
Fires i festes

Arrels del Vi 2019: els millors vins de la DO Empordà

Torna 'Arrels del Vi' a Sant Martí d'Empúries el 8 i 9 de juny

Foto: 

Packandwine
L’Empordà va ser la porta d’entrada de la vinya de la mà dels grecs. Posteriorment, els romans van ser els primers en comercialitzar vi. Concretament a Empúries, que durant molts segles va ser un enclavament comercial de referència al Mediterrani, també va ser productora de vi, sota l’empar de Bacus, deïtat d’aquesta preuada beguda. La fira ‘Arrels del Vi’, que enguany arriba a la seva 12ª edició, no és sinó la materialització d’aquest llegat que la cultura greco-romana ens va deixar. 'Arrels del Vi' s’ha consolidat com l’única fira professional de vins de la DO Empordà oberta al públic general. La cita és aquest cap de setmana a Sant Martí d’Empúries i comptarà amb la presència de 28 cellers de la DO Empordà.

Dotze després de la primera edició, ‘Arrels del vi’ s'ha afiançat com la única fira professional de vins adreçada tant al consumidor final com als productors vitivinícoles i altres professionals del sector. Una celebració de la cultura enòloga de la nostra comarca que creix en afluència any rere any i també es consolida dins els sector, on gaudeix de gran prestigi.

Bona prova d’aquesta acceptació és la presència assegurada de gran part dels cellers que configuren la xarxa de la DO Empordà, que troben en aquesta confluència una finestra a tots els interessats, des de consumidors fins a hostelers, sommeliers i altres especialistes vitivinícoles. Un total de 24 cellers de la comarca participaran en aquesta desena edició del ‘Arrels del vi’ que, de nou, espera trencar els guarismes pel que fa a assistència de públic i repercussió. 

En aquesta immersió enòloga, emplaçada en un entorn privilegiat, els assistents podrem gaudir de les múltiples varietats que oferiran gairebé una trentena de cellers (28 del DO Empordà, més un celler convidat d'El Rosselló). A més, tindrem l’oportunitat de tastar els vins guanyadors dels Premis Arrels del Vi 2019:

- Millor Vi Blanc 2019: El Missatger Selecció 2017, Celler Pujol Cargol Masarac
- Millor Vi Rosat 2019: A21 Rosat 2018, Masetplana
- Millor Vi Negre 2019: Bruel de l’Estany 2015, Cellers d’en Guilla
- Millor Vi Dolç 2019: Torre de Capmany Garnatxa de l’Empordà, Pere Guardiola

Més informació: 

Consulta tot el programa aquí.

També et pot interessar