,
26/02/2019
Fires i festes

Carbó i mongetes, un maridatge inesperat a Sant Llorenç de la Muga

La vila altempordanesa acull la XXI Fira del Carbó i La Mongeta

Foto: 

Cedida
Durant catorze dies seguits, la carbonera de Sant Llorenç de la Muga es manté encesa per cremar fins a 35.000 quilos d’alzina. El que fou un dels oficis més arrelats de la comarca, el de carboner, a dia d’avui és ja patrimoni històric del poble i un dels eixos de la Fira del Carbó i La Mongeta, que el proper 3 de març arriba a la 21ª edició. L’altre eix, la mongeta del Ganxet (que té origen al Maresme i a La Selva, però que és ben present a la nostra taula) també és protagonista en aquesta fira. El carbó i la mongeta conformen un maridatge únic i sorprenent, sense competidor. Ofici i cuina es troben als peus del Bassegoda.

El tret de sortida de la XXI Fira del Carbó i la Mongeta serà a les 10h, amb la 10ª Trobada d’intercanvi de plaques de cava i la concentració de Seats Panda. Paral·lelament, podrem trobar la venda del nostre Carbó Artesà 100%  d’alzina que els organitzadors han estat fent durant els darrers dos mesos a la Carbonera, l’exposició d’eines del Carboner i un recull de fotografies que acompanyaran les eines, on hi trobarem totes les explicacions pertinents de com s’utilitzen.


 

A banda del Carbó, també podrem comprar i degustar els tastets de mongetes del Ganxet amb botifarra, all-i-oli i vi, participar al 10è Concurs Apunta la Mongeta, a l’11è Concurs Menja-te-la ràpid o al 1er Campionat de Futbolí. Als carrers del poble trobareu les més de 60 parades d’artesania, batucada a càrrec de Tu Tu Batum, tallez de zumba i bon menjar que segur que no us deixaran indiferents. Per tot això i algunes sorpreses que tenim preparades us esperem el proper Diumenge 3 de Març a Sant Llorenç de la Muga

Més informació: 

Consulta el programa aquí

També et pot interessar