Foto: 

cedida
Pep Bou, amb BLOOP!

La Candelera riu a Castelló d'Empúries

Amb la Candelera arriba la festa major d'hivern a la vila comtal
Surtdecasa Empordà
,
28/01/2019
Fires i festes
Durant el cap de setmana de l'1 al 3 de febrer Castelló d'Empúries celebra la seva festa major d'hivern, una de les festes més tradicionals del poble. Enguany tornen a presentar un programa molt complet d'activitats, amb propostes per tota la família i totes les edats. Un gran espectacle de la Companyia Pep Bou i les seves bombolles de sabó, una Festa Jove amb President Xai com a cap de cartell, ball amb l'Orquestra Maravella, activitats infantils, sardanes, exposicions,... Us en destaquem les millors propostes!
Inauguració de l'exposició 'Menús de guerra. Cuina d'avanguarda', a l'Ecomuseu-Farinera
Es tracta d'una exposició itinerant produïda per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, el BBVA i el Museu d’Història de Catalunya i que ara arriba a Castelló d'Empúries i que es podrà veure fins al 28 d'abril. L'exposició posa el focus en un moment singular, brillant, de la historia culinària de Catalunya. És el moment de la Segona República. Perquè, com en tants d'altres ordres de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta a casa nostra va significar, també per a la cuina, un instant de gran creativitat i d’una forta voluntat per oferir una mirada nova i modernitzadora.
Divendres 1 de febrer, 19h
 
Festa Jove amb President Xai, Dj Plan B i Dj Comissió, a la Sala Municipal
El grup gironí President Xai ha estat el grup guanyador del concurs Intro, el concurs de grups emergents de les comarques gironines. És una jove bada que uneix soul, rock i skà amb l'objectiu de crear un directe energètic i dinàmic, amb un repertori de temes propis en català i algunes versions de grups i artistes internacionals. La festa continuarà amb Plan B, un dels dj's més actius de les cabines del nostre país. Està considerat un dels màxims exponents de la cultura mash-up.
Divendres 1 de febrer, 23h
 
BLOOP! de Pep Bou, a la Sala Municipal
Un viatge a través del fascinant univers de les bombolles de sabó, una aventura per descobrir la bellesa de tot allò que ens envolta. Una proposta atrevida de teatre poètic visual, amb bombolles, llums i ombres, dotant-lo d'una accentuada tonalitat còmica, fruit del talent i experimentació de més de 40 anys de trajectòria de la Companyia Pep Bou.
Dissabte 2 de febrer, 16h
 
Inauguració de l'exposició 'Presos políticos en la España contamporánea", de Santiago Sierra, a la Capella de Santa Clara
L'artista i professor Àlvar Calver presentarà aquesta exposició, fent pedagogia envers l'obra de Santiago Sierra, tot desvetllant-la. La mostra presenta 24 fotografies en blanc i negre de rostres pixelats que fan referència a 74 presos polítics de posicions molt diverses.
Dissabte 2 de febrer, 16h
 
Visites guiades per descobrir la historia de la Castelló d'Empúries
Durant la Festa Major de la Candelera es programen visites guiades per descobrir el centre històric, que inclou l'entrada a la Basílica de Santa Maria, a la Cúria-Presó i a la sinagoga del Puig Mercadal. També es pot optar per una visita guiada per veure en profunditat el Museu d'História Medieval de la Cúria-Presó, o l'Ecomuseu-Farinera (que també programa portes obertes durant tot el dissabte).
Dies i hores en el programa de la Candelera.
 

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

A

També et pot interessar