Foto: 

cedida
Txabi Franquesa, un dels cap de cartell de la Candelera 2020

Castelló d'Empúries organitza una Candelera per a tots els públics

La vídeoguia d'una programació farcida de festa i cultura!
Surtdecasa Empordà
,
28/01/2020
Fires i festes
Castelló d'Empúries celebra la seva festa major d'hivern del 31 de gener al 2 de febrer, una de les festes més tradicionals de la vila comtal. Tres dies de celebració per a petits i grans, amb un programa ben farcit d'activitats: propostes musicals, culturals, familiars i festives. Festa jove amb les millors bandes de versions, concerts de tota mena, un espectacle de màgia que sorprendrà a petits i grans, monòlegs, visites guiades, activitats infantils, sardanes, exposicions,... Us en destaquem les millors propostes!
'Cançò Fugaç' amb Corrandes són corrandes
La il·lusió d’una cançó creada a l’instant seguint la poètica i músiques tradicionals és el pol d’atracció d’aquesta proposta. Els cantadors de  Corrandes són corrandes canten amb diferents tonades tradicionals de la Catalunya Vella per provocar emocions amb la paraula, el so i el gest. Aquests atrevits generaran sorpresa a cada instant, a cada vers rimat, a cada estrofa cantada per tal de cantar la memòria del passat, el present observat i el desig del futur.
Divendres 31 de gener, 20:00h
Capella del Convent de Santa Clara
 
Festa Jove amb Jualy's i Banda Neon
Els grup empordanès de versions Julay's ofereix un directe potent i enèrgic, amb les millors versions dels grups més coneguts de casa nostra combinades amb les més cançons més mítiques per fer ballar, cantar i fer tremolar la vila comtal. Banda Neon assumirà de bona gana el repte de continuar la xefla fins que no us aguantin el ossos amb versions de temes mítics de la música disco dels 80’s, la millor rumba i rock de tots els temps.
Divendres 31 de gener, 23:30h
Sala Municipal
 
Inauguració de l'exposició 'Jordi Sabater Pi. L'art de la ciència'
Es tracta d'una exposició itinerant dedicada al científic Jordi Sabater Pi (Barcelona, 1922 - 2009), conegut per la troballa del Floquet de Neu, el goril·la albí que va viure gairebé 40 anys al Zoo de Barcelona. Sabater Pi va ser un científic reconegut internacionalment pels seus descobriments sobre les eines deis ximpanzés, sobre la cultura de tribus com la dels Fang, per haver treballat amb Diane Fossey... però el que més interessa de la seva faceta científica és la seva capacitat d'observació, que ell considerava la base del coneixement. En aquesta exposició es vol descobrir el Sabater artista, dibuixant, fotògraf, observador del detall; Jordi Sabater apuntava en les seves llibretes, de manera incansable, apunts anatòmics, mesures, colors, retrats, tatuatges, expressions.
Dissabte 1 de febrer, 17:30h
Fins al 29 de març
 
'Andrew i el Bagul Màgic' de Toni Cors
Un espectacle visual creat amb a màgia i el bon humor característics d'en Toni Cors amb la col·laboració del públic que l'acompanya. En aquesta ocasió es posarà a la pell de l'Andrew, un personatge que fa molts, molts anys va aconseguir un bagul en una botiga d'antiguitats. Ell es pensava que era un simple bagul antic, però més tard descobriria que en el seu interior passaven coses extraordinàries. Ara l’Andrew té més de 100 anys però la màgia del bagul el conserva jove. En agraïment, recorre els carrers de totes les ciutats compartint les il.lusions amb les persones que troba.
Dissabte 1 de febrer, 17:00h
Sala Municipal
 
'Demà tindrem sort', de Jack Gou i Albert Verdaguer
Presentació i projecció del curtmetratge a càrrec del seu director Jack Gou. Aquest treball audiovisual de 25' de durada està basat en el llibre del mateix títol de l'escriptora Núria Martí Constans i s'hi recrea i s'explica la primera part del llibre. Joan Pacheco té vuit anys quan l'any 1939 travessa la frontera francesa a peu, al costat de milers de persones que fugen de l'avanç de les tropes de Franco. Són els últims dies de la Guerra Civil espanyola i, passada la ratlla, en Joan comença el camí de l'exili, que el durà a recórrer França d'un cap a l'altre, en una llarga odissea.
Dissabte 1 de febrer, 19:30h
Capella del Convent de Santa Clara
 
'Parlant amb Franquesa', amb Txabi Franquesa
El barceloní Txabi Franquesa presentarà el seu monòleg “Parlant amb Franquesa”. L’espectacle, d’una hora i mitja de durada,  fa un resum dels últims anys de la seva carrera explicant experiències, vivències, reflexions i anècdotes diverses. Franquesa ha treballat com a actor, còmic, presentador i guionista però destaca la seva trajectòria professional com a monologuista, és un habitual del programa El Club de la Comedia. També  ha participat en diversos projectes de televisió i ha dirigit i presentat espectacles com “La cocina de los monólogos”.
Dissabte 1 de febrer, 22:00h
Sala Municipal
 
Visites guiades per descobrir la historia de la Castelló d'Empúries
Durant la Festa Major de la Candelera es programen visites guiades per descobrir el centre històric 'Castelló d'Empúries Capital Comtal, que inclou l'entrada a la Basílica de Santa Maria, a la Cúria-Presó i a la sinagoga del Puig Mercadal. També es pot optar per una visita en profunditat a la Basílica, al Museu d'História Medieval de la Cúria-Presó, al Convent de Sant Agustí o l'Ecomuseu-Farinera.
Consulteu dies i hores en el programa
 
Concert i ball amb La Montecarlo
Amb més de 35 anys a les seves esquenes, La Montecarlo continua portant arreu de Catalunya la música 100% en viu i en directe. Amb un repertori que arriba a tota la família, des dels més joves amb versions de les formacions més actuals, fins als més grans, amb els temes que alegren les festes majors des de fa un bon grapat d'anys. A Castelló d'Empúries posaran el punt i final a un cap de setmana que no ens deixarà indiferents.
Diumenge 2 de febrer, 18:30h
Sala Municipal
 
#lacandelera2020
 

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

A

També et pot interessar