Foto: 

cedida

Viure Peralada com fa 700 anys enrere

Aquest cap de setmana Peralada celebra la XIV Fira Medieval Na Mercadera
Arnau Margenet
,
26/05/2018
Fires i festes
Al cor de l'Alt Empordà hi trobem una de les viles amb més encant de la comarca. Els seus carrers empedrats, edificis monumentals i el seu tarannà rural ens retrotrauen a èpoques passades i ens conviden a pensar que en aquest racó de l'Empordà ha plogut bastant. I és que la història de Peralada compta amb diverses fites importants: l'assentament de poblats ibèrics al segle V aC, diverses guerres acarnissades o l'honorable títol de ser capital de Comtat. I precisament aquest proper diumenge 3 de juny, la vila castellera es retroba amb un del períodes més interessants de la seva història a la XIV Fira Medieval de Peralada.

Torna la Fira Medieval de Peralada, i això significa que la vila torna 700 anys enrere per transformar el centre històric en l'antic Comptat de Peralada. Ho fa per 14ª vegada i amb un programa farcit d'activitats que permetrà als visitants submergir-se de ple en una Peralada medieval que, aleshores, constituïa un dels municipis més rics i poderosos de la comarca. Bona prova d'això, és que Peralada comptava amb el seu propi exèrcit i es feia fort davant comtats de gran poder como els de Besalú i Empúries.

Aquesta XIV Fira Medieval tindrà lloc sota el nom de Na Mercadera en referència a L'heroïna de Peralada, un personatge aparegut en un dels capítols de la Crònica de Ramon Muntaner, fill il·lustre de Peralada i cronista medieval. Precisament, una de les activitats té com a eix narratiu la llegenda d'aquesta heroïna, una obra de teatre de titelles medievals de la mà del trobador titiritesc Ramon Lluc de Selvanyola.

Aquesta és una de les activitats que hi ha organitzades per aquesta XIV Fira Medieval, però n'hi ha moltes més: el mercat medieval, l'exposició d'armes, el taller d'esgrima i escuts, la passejada amb ponis, el concert de música medieval a càrrec del grup Sübitus, la lluita de cavallers de Drakonia o la cercavila dels bufons del Compte, entre d'altres que també tindran lloc el mateix diumenge, però també al llarg del cap de setmana amb activitats paral·leles com conferències, presentacions de llibres i concerts. Una oportunitat única de reviure el Comtat de Peralada tal i com el van viure els nostres avantpassats fa 700 anys!

Més informació: 

A

També et pot interessar