Foto: 

cedida

Festa medieval a Castelló d'Empúries!

El XXVII Festival Terra de Trobadors commemora la fundació del monestir de Sant Domènec
Surtdecasa Empordà
,
28/08/2017
Fires i festes
El Terra de Trobadors és el festival medieval amb més propostes i activitats de l'Empordà. En cada edició apareixen noves propostes i activitats. Conferències i propostes més acadèmiques complementen la música i la xefla medieval, tot plegat amb el Mercat Medieval com a centre neuràlgic. Una recreació històrica que no deixarà indiferent a ningú. I és que el Terra de Trobadors implica veure tot un poble unit treballant per reconstruir el que havia sigut l'antic cor del Comtat d'Empúries, en una època ja remota. En aquesta edició es commemora el setè centenari d'un fet històric important de la vila de Castelló d'Empúries: la fundació del convent medieval de Sant Domènec.
II Cicle de Música Medieval "So de Lonh"
Una de les novetats més sonades de la passada edició fou aquest nou cicle de música medieval. A poc a poc la música ha anat guanyat terreny al Terra de Trobadors fins a tenir una entitat pròpia amb una clara vocació de continuïtat i de difusió de la música medieval. S'han programat tres activitats gratuïtes que segueixen la temàtica del XXVII Festival Terra de Trobadors, la fundació del convent de Sant Domènec, dedicant les seves activitats a la música litúrgica de l'edat mitjana. Les propostes són un curs de cant gregorià a càrrec de Juan Carlos Asensio; un concert de cant gregorià de l'ensemble Schola Antiqua; i un concert de polifonia a càrrec de l'ensemble Locus Desperatus
 
 
Lluita de cavallers
Un dels moments més especials del festival des de fa anys és la lluita de cavallers, un espectacle d'exhibició i habilitat on els cavallers demostraven la seva perícia per defensar l'honor dels seus Senyors o del seu territori. Un cop més, centenars de persones gaudiran de l'espectacle mentre una desena de cavallers es disposen a posar els pèls de punta a tots els assistents. Aquest any, la demostració de valentia tindrà lloc el dissabte 9 de setembre a les 19h. Esperem que guanyi el millor!
 
 
Carboners i rajolers
Amb aquesta proposta l'Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries vol ajudar a la recuperació d'antics oficis que s'estan perdent, perdent, una important tasca que no pot quedar desapercebuda, Els oficis que es destaquen en aquesta edició estan tots dos relacionats amb el foc, són els oficis de carboner i rajoler. Els encarregats d'aquesta activitat seran el carboner Josep Alemany, el documentalista Antoni Martí i el terrisser de Fonteta Josep Matés. No dubteu en passar-vos pel museu el dissabte al matí i descobrir com es feia el carbó en una carbonera i els rajols per a la construcció. També us podreu embrutar les mans per fer autèntics rajols com els d'abans.
 
 
Espectacles de carrer
Com bé saben els qui habitualment passegen pels carrers de Castelló d'Empúries durant el Terra de Trobadors, hi ha espectacles durant tot el dia que són d'allò més especials: espectacles musicals, espectacles humorístics, espectacles de dansa... Cal tenir en compte que aquestes actuacions estan programades durant tota la jornada i per tant, us garantim que no tindreu temps d'avorrir-vos. Bugaderes, bruixes, leprosos i joglars seran els encarregats de passejar per les places oferint els millors espectacles. Imprescindibles!
 
 
El Mercat Medieval, un clàssic
I com sempre, el mercat serà l'estrella del cap de setmana! Però en aquesta ocasió tindrà molt més protagonista , ocupant un major espai del centre urbà, la Llotja, la plaça Mossèn Cinto Verdaguer, la plaça Jaume I continuaran sent el nucli del mercat. I si us voleu enfirar amb alguns dels molts productes d'inspiració medieval recordeu que per pagar us faran falta els 'diners', les monedes encunyades especialment per la fira. Passeu per la banca medieval sense por a bescanviar els euros per 'diners', que no cobren cap comissió!

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

A

També et pot interessar