Surtdecasa Empordà
,
27/05/2019
Fires i festes

Peralada, terra medieval

Aquest cap de setmana la vila celebra la XV Fira Medieval de Peralada

Foto: 

Cedida
Com era l’Empordà 700 anys enrere? Com es guanyaven la vida? Quina música sonava? Tot això i més, ho descobrirem aquest cap de setmana a Peralada. El seu centre històric, baluard medieval de l’Empordà, es convertirà en un plató únic, on la fantasia i la història transportaran als visitant a l’antic Comtat de Peralada.

El programa d’activitats engega el dissabte 1 de juny al Centre Cultural Sant Domènec, que és l’escenari escollit per a les activitats paral·leles. Al matí tindrà lloc la presentació de nous continguts al Museu de la Vila, que fan referència a les Heroïnes de la Crònica de Ramon Muntaner, Na Mercadera i Na Palomera i, a la tarda, una Ruta Literària ‘Què us diré? Ramon Muntaner i Peralada’ i el Concert Medieval ‘Loindan’Amor’ de l’ensemble Locus Desperatus.                  

El gruix d’activitats arribarà, però, el diumenge 2 de juny amb el XV Mercat Medieval. El centre històric de la vila es convertirà en un mercat de l'edat mitjana amb la presència de bufons, malabaristes, lluites de cavallers amb la companyia Drakònia, visites guiades, jornada de portes obertes al Museu de la Vila i l’animació musical del grup Sübitus i Nel de l’Ostau. Per als més petits hi haurà atraccions medievals i l’Escola d’Herois i Heroïnes i un taller d’escuts a càrrec de l’entitat DespertaFerro, llegendes amb el Joglar Descalç passejades amb ponis i una ballada dels gegats locals. El pati del claustre de Sant Domènec acollirà un campament medieval que recrearà el que el Rei Pere el Gran va instal·lar a Peralada, el juny del 1285, amb una exposició d’armes, carpes medievals, atrezzo medieval, amb demostracions i explicacions de l’art de lluita medieval.                    

Com a clausura del festival, diumenge a la tarda, les companyies Drakònia i Sübitus representaran la gesta i l’entrada a la vila de l’heroïna de Peralada, Na Mercadera, apareguda en un dels capítols de la Crònica de Ramon Muntaner, fill il·lustre de la vila i cronista medieval.

 

Més informació: 

Consulta tot el programa aquí!

També et pot interessar