Foto: 

Cedida
El peix i el marisc són elements principals per a la cuina empordanesa.

Jornades gastronòmiques que posen en valor els productes empordanesos

La poma, l’escamarlà, es niu, els cargols, el marisc... productes estrella de les jornades gastronòmiques a l’Empordà
Paula Pairó
,
22/10/2018
Menjar i beure
Els empordanesos presumim tot sovint de la nostra terra, de les nostres platges, del nostre parlar i, evidentment, de la nostra gastronomia. Per tots aquells enyorats de la gastronomia empordanesa de debò i pels qui encara l’han de descobrir, aquesta tardor és una bona oportunitat per sortir i gaudir de les jornades gastronòmiques que trobareu escampades per diferents municipis. Prepareu bé les agendes i feu lloc a l’estómac!

Tastaolletes (La Bisbal d’Empordà, fins al 28 d’octubre)
Aquesta és una ruta basada en la gastronomia i la ceràmica del municipi. Durant quinze dies, aquests dos elements seran els protagonistes i els bars i els restaurants del poble, que serviran els seus plats amb l’autèntica ceràmica de La Bisbal. Dins d’aquests plats trobem els tastets bàsics, els dolços i els platillos, tots ells per un cost de 3€ pels bàsics, 2€ pels dolços i entre 14 i 28€.
> Més informació

  • imatge de control 1per1

Menú de l'Escamarlà (Palamós, Calonge i Vall-Llobrega, fins al 17 de desembre)             
Del mar al plat: la proposta per aquesta tardor dels pobles baixempordanesos de Palamós, Calonge i Sant Antoni i Vall-Llobrega és un menú mariner que es podrà assaborir en els restaurants que hi col·laboren. Amb un cost de 33€, el menú està format per una amanida de tardor, Escamarlans de la badia (200gr.), Calamars farcits a l’estil del Baix Empordà, i postres de la casa. Vi i cafè inclosos.
> Més informació

Jornada gastronòmica “Es Niu” (Palafrugell, Tamariu, Calella de Palafrugell i Llafranc, fins al 4 de novembre)             
Es niu és un plat molt antic i emblemàtic d’origen palafrugellenc. En els seus inicis es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. Amb el temps es va anar enriquint, van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i, fins i tot, salsitxes. La preparació d’aquest plat dura unes cinc hores i per això és tan difícil trobar-ho a les cartes dels restaurants. Aquesta doncs, serà una oportunitat per tastar-lo per un cost entre 35 i 40€.
> Més informació

Palamós Gastronòmic (Fins al 28 d’octubre)    
Com no pot ser d'un altra manera la cuina del poble de Palamós es caracteritza pels productes provinents de la mar. Aquesta doncs, és una jornada per posar en valor el patrimoni gastronòmic i culinari d’un poble. El menú especial que proposen els restaurants col·laboradors compta amb propostes culinàries de peix i marisc de temporada de la Llotja de Palamós.
> Més informació

Ganxotapes (Sant Feliu de Guíxols, fins al 18 de novembre)
Durant quatre setmanes, la ruta gastronòmica estarà formada per una tapa i una beguda per un cost de 2,5€. Per aquesta ocasió, el munt d’establiments que participen ho faran amb tapes molt variades, per a tots els gustos i paladars, des de les més clàssiques a les més innovadores, totes elles pensades i creades especialment per a l’ocasió.
> Més informació

La poma a la cuina (Torroella de Montgrí, fins al 31 d’octubre)
Una fruita que sovint es pot convertir en tot un plat principal d’alt nivell gastronòmic. A l’Empordà en sabem bé, de les versions gastronòmiques que pot tenir la poma a la cuina, per això a Torroella proposen als restaurants que durant aquest mes, preparin els seus millors plats amb aquesta fruita com a protagonista: entrants, plats principals i postres basats en la poma. Un menú tancat amb totes les varietats disponibles de pomes de casa nostra.
> Més informació

Platillo dels banyuts (Platja d’Aro fins al 25 de novembre)        
Fins a 8 restaurants formen part d’aquesta nova campanya gastronòmica de tardor a Platja d’Aro. Aquests doncs seran els encarregats d’elaborar 9 plats amb el cargol com a protagonista, incorporats expressament a les seves cartes. Cargols a la llauna a la bolonyesa, cargols amb tomata i allioli, cargols del mar a la muntanya... diverses versions per degustar aquest platillo dels banyuts.
> Més informació

A

També et pot interessar