Foto: 

Ajuntament de Torroella de Montgrí
Show cooking de la primera edició de la fira

Cuina i salut a Torroella de Montgrí

Atesa la proximitat de la Fira Empordà, Cuina i Salut, comencem a ensalivar: un tastet amb alguns dels actes més llaminers de l’esdeveniment
Laura Cortadellas
,
27/04/2016
Menjar i beure
El proper dijous 28 d’abril comença la III edició de la Fira de Cuina i Salut de Torroella de Montgrí. Si ve dijous ja hi ha un parell de xerrades, la majoria dels actes programats es concentren entre divendres 29 i diumenge 1. Tot plegat té pinta a ser d’allò més instructiu però, perquè us en feu una idea, us presentem alguns dels actes més llépols del programa. Que vagi de gust!
El 'show cooking' saludable a càrrec de la cuinera Ada Parellada serà un dels moments més esperats de la fira

Per anar fent boca, us recomanem assistir a un show cooking saludable a càrrec de la prestigiosa cuinera Ada Parellada. Vinguda directament des de Barcelona, ens explicarà la importància de seguir una bona alimentació. Deixar-s’hi caure, paga molt la pena. Divendres a les 18h a la plaça del Mestre Pere Rigau.

Seguint amb la idea de desvetllar l’apetit, val la pena acudir al tast de vins que s’organitza aprofitant la celebració de la fira. De l’acte, se n’encarregaran dues personalitats destacades del món vinícola: Salvador Batlle, de còsmic vinyaters, i Joan Gómez Pallarès, un altre expert en la matèria. El primer pas per arribar a ser tot un sommelier! No us ho perdéssiu pas. Divendres a les 21:00h a la Sala.

El següent taller també us posarà la mel prou a la boca: Coneixes alternatives a la llet de vaca? Des de fa uns anys aquest producte ha anat adquirint la fama d’ésser més perjudicial que no pas beneficiós. Més enllà d’en nadons, es dubta de la conveniència de les seves propietats. Què hi ha de cert en tot plegat? En aquest taller ho podrem esbrinar i, alhora, ens explicaran quines altres opcions tenim: perniciosa o no, la llet de vaca segueix essent de gran consum. Dissabte a les 12:30 a la plaça del Mestre Pere Rigau.

Per assegurar-nos un bon pair, caldrà visitar el mercat organitzat per Món Empordà. Durant tot el matí de dissabte podreu firar-vos entre productes artesanals, ecològics i de Km 0. Per culminar-ho al més pur estil gormand, s’hi podrà degustar una paella ecològica a partir de les 14. Dissabte a partir de les 10h a la plaça Quintana i Combis.

En un pla més familiar, l’espectacle d’”en Pep Verduretes”, a càrrec de Rúcula Titelles, és d’allò més apetitós. El protagonista és un enamorat de les verdures decidit a coronar el cim del Matagalls. Una obra deliciosament pensada per a tots els públics. Dissabte a les 17:30  a la Plaça de l’Estartit.

Assistir a la següent conferència, també us serà profitós: “La cuina del paisatge: flors, sabó i salut”. Altra vegada un show cooking sobre salut. D’aquest tema, poc que se’n sabrà pas mai prou. L’imparteix la Iolanda Bustos i l’amenitza en Llucià Ferrer, que potser us sona d’alguna col·laboració amb TV3. Dissabte a les 17:30 a la plaça del Mestre Pere Rigau.

Per acabar literalment amb el menja a la boca, us proposem que assistiu al taller familiar de mandonguilles amb peix. Petits i grans aprendreu a cuinar millor que no pas ho fèieu, diversió assegurada. D’aquest acte se n’encarrega “del Peix al Plat”. Diumenge a les 12:00h a la plaça de la Vila.

Més informació: 

L'Empordà: Cuina i Salut 2016
Del 28 d'abril fins a l'1 de maig
Diferents espais de Torroella de Montgrí
Tota la programació és l'agenda
Enllaç al web de la Fira Empordà, cuina i salut
 
A

També et pot interessar