Surtdecasa Empordà
,
20/08/2018
Menjar i beure

La tradició enològica empordanesa, protagonista del cap de setmana a Pals

El pati de Ca la Pruna acollirà de divendres a diumenge una mostra vitivinícola

Foto: 

AJ Pals
Participants durant la mostra de vins de l'edició anterior.
Pals viurà el cap de setmana del 24 al 26 d'agost un dels esdeveniments enològics de referència a la comarca, el Vi a Pals. Ens trobem a l'inici de la temporada vitivinícola per excel·lència, la que ha d’iniciar el cicle per aconseguir aquesta beguda tan preuada i estimada. La vila medieval fa anys que no deixa passar l'oportunitat d'oferir a veïns i visitants una de les activitats d'oci més atractives i de moda: una mostra de vins arrelats al territori, aquest any amb 12 celles empordanesos participants.

El pati de Ca la Pruna acollirà, des de les 19 fins a la mitjanit, un ampli ventall de degustacions de vins perquè els assistents gaudeixin d'una copa mentre passegen per una de les cases més importants en la història medieval i moderna de Pals, escoltin música en directe i participen en les activitats complementàries, com la visita a una exposició vinculada al món de la vinya i una mostra videogràfica.

A l'esdeveniment hi participaran uns 12 cellers empordanesos que oferiran una àmplia varietat de vins del nostre territori: negres, blancs, rosats, afruitats i secs, entre d'altres, perquè tothom tasti el seu vi preferit o pugui experimentar amb nous sabors i textures.

Els tastets, que costaran entre 2 i 5 euros, estaran formats per vins d'una àmplia gamma de molta qualitat. Després d'anys organitzant aquest esdeveniment, els responsables volen donar a conèixer i reforçar aquest producte tan especial que ofereix la nostra terra.

Per tal de completar les jornades, la programació Vi a Pals inclou actuacions musicals en directe i dues exposicions. La primera és un recull de fotografies cedides per la Fundació Remença XXI que mostren les varietats autòctones de raïm a Calonge i es podrà visitar del 22 al 31 d'agost de les 11 a les 13h i de les 17.30 a les 21h. La segona és una presentació videogràfica realitzada per Ramon Carreras que amb el títol Vinyataires de Pals ... els últims? fa un repàs a la labor dels cellers locals. Aquesta proposta es podrà veure els dies 24, 25 i 26 d'agost, de les 11 a les 13h, i de les 17.30 a les 21h.

Més informació: 

Vi de Pals
24, 25 i 26 d'agost
 

També et pot interessar