Foto: 

Lluís Català
Concert de l'edició 2017

S'Agaró s'omple de música

Torna el Festival Internacional de Música de S'Agaró, del 20 de juliol al 21 de setembre
Surtdecasa Empordà
,
18/07/2019
Música
Com no podia ser d'una altra manera, aquesta any l'Esglèsia de l'Esperança tornarà a ser l'escenari del Festival Internacional de Música de S'Agaró. Amb més de vint anys a les seves esquenes, aquest festiva es troba plenament consolidat com una de les principals propostes d'estiu en música de cambra del nostre territori, donant continuïtat a l'històric i més antic festival de la Costa Brava, el de Senya Blanca. L'Associació Cultural Pau Casals, organitzadora del festival, ha programat un total de nou concerts que tindran lloc entre el 20 de juliol i el 21 de setembre, on conviuen una acurada selecció d'intèrprets i formacions nacionals i internacionals. Avui us presentem els nou concerts d'aquesta vint-i-docena edició...
1. Nadezda Tokareva & Anna Ferrer
Inici amb composicions més clàssiques amb una sonata de Beethoven i un rondó de Schuber. La segona part presenta obres més populars; Suite Populaire Espagnole de Falla, La Meditació de l’òpera Thais de Massenet, l’apassionada Czardas de Monti, La Gitana de Kreisler i La Jota Aragonesa de Sarasate.
>> Dissabte 20 de juliol, 20h
 
2. Sugiko Chinen & Luca Arnaldo Colombo
Quan es menciona Les quatre estacions hom pot sentir-se temptat a pensar en Vivaldi. Aquest concert presenta Les Estacions de dos compositors del segle XX, el japonès Yoshinao Nakada i l’argentí Astor Piazzolla. Dos creadors molt diferents amb un estret lligam amb els seus respectius orígens culturals.
>> Diumenge 28 de juliol, 20h
 
3. Duo Pitros
Inici amb Haendel i Bach, l’essència pura del contrapunt. Amb Adiós Nonino d’Astor Piazzolla uneixen la música tradicional amb el tango argentí. Amb el Concert n.3 de Vladimir Peskin es retorna a la romança russa, una obra mestra absoluta. George Gershwin clou el concert amb la famosa Rhapsody in Blue.
>> Diumenge 4 d’agost, 20h
 
4. Azamat Zheltirguzov & Timur Urmancheyev
El compositor Txaikovski, va delectar amb la seva música a les audiències russa i europea a finals del segle XIX. Rachmaninov, de qui Txaikovski apreciava les seves grans dots de pianista i talent de compositor, va continuar ressaltant l’esperit musical rus i elevant la romança a un nou nivell artístic.
>> Diumenge 11 d’agost, 20h
 

5. Johann Strauss Chambert Orchestra
Una orquestra formada per membres de diferents simfòniques de França, Espanya i Alemanya, sota la direcció de Horst Sohm. Actua com a violinista solista Johanna Röhrig, guardonada amb múltiples premis en concursos internacionals, tocant l’extraordinari violí Jacob Stainer de 1675.
>> Dissabte 17 d’agost, 20h
 
6. Gordana Nedelkovska & Elena Atanasovska
Una selecció de composicions que inclou diversos aspectes d’oboè, de diferents èpoques i estils, que permeten representar tota la bellesa sonora de l’instrument: Bach, Geminiani, Verroust, Colin, Rachmaninov, ​​Mozart, Lalliet i una preciosa cançó macedònia tradicional. Pura emoció de l'oboè.
>> Dissabte 24 d’agost, 20h
 
7. Mariusz Monczak & Nadia Monczak & Steven Massicotte
Un viatge musical a França per diferents segles i compositors. De Jean-Marie Leclair, pare del violí francès, passant per les inspirades melodies de la famosa òpera Carmen de Bizet, i finalitzant amb les emocionants obres de compositors del segle XX: Ravel, Milhaud i Poulenc.
>> Dissabte 7 de setembre, 20h
 
8. Patrick de Ritis & Sacha de Ritis & Michela de Amicis
Patrick de Ritis -fagot-, Sacha de Ritis -flauta- i Michela De Amicis -piano- amalgamen l’experiència artística en un perfecte equilibri sonor. Un himne a l’òpera italiana interpretada amb un brillant tecnicisme, combinat amb un cantabile expressiu per un dels trio de músics més rellevant de la seva generació.
>> Dissabte 14 de setembre, 20h
 
9. Henryk Blazej & Teresa Kaban
Un programa amb música de Chopin per a piano solista, la interpretació per duo de flauta i piano de l’única sonata que Mozart va escriure als 8 anys d’edat, i de diverses peces virtuoses de compositors romàntics polonesos com Dobzrynski, Wieniawski o Moniuszko.
>> Dissabte 21 de setembre, 20h

Més informació: 

A

També et pot interessar