Foto: 

Festival Interludi
Mazoni en l'edició del 2015

Quatre nits temàtiques per celebrar 50 anys de Festivals de Música de Calonge

Del 22 de juliol al 12 d'agost, el Pati d’Armes del Castell acollirà una nova i eclèctica edició del Festival {Interludi}
Adrià Cortadellas
,
19/07/2017
Música
Eclecticisme musical i tasta-olletes dels estils més diversos. Des que l'any 2011 el Festival de Música de Calonge es va reinventar en la nova marca {Interludi}, s'ha diversificat l'oferta musical i cultural dirigint-la a públic de tot tipus i d'afinitats ben diverses. Es van ampliar els gèneres i es van incorporar aspectes com el maridatge entre música i enologia i gastronomia. Enguany no serà cap excepció i, pel 50è aniversari dels Festivals de Música de Calonge amb un nou {interludi}, els assistents a la cita podran gaudir de quatre vetllades d'allò més diverses amb propostes de qualitat i ben originals, amb noms com PAVVLA, El Petit de Cal Eril o Mishima, entre d'altres. Del 22 de juliol al 12 d'agost i amb un cartell il·lustrat per la Paula Bonet, el Pati d’Armes del Castell de Calonge acollirà edició molt especial ja que enguany els Festivals de Música de Calonge celebren mig segle de vida, cinc dècades al llarg de les quals han evolucionat i crescut oferint una proposta musical potent per a tots els públics. La darrera, l'{Interludi}, que ja fa 7 anys que està en marxa.
Un entorn privilegiat
Un paratge immillorable, al bell mig del centre genuí de la Costa Brava, on les Gavarres abaixen fins al mar. No cal dir que l’entorn és un dels valors afegits de l’{interludi}. El marc privilegiat en el qual transcórrer és el Pati d’armes del Castell de Calonge, una construcció del segle VIII considerada una de les més grans fortaleses de l’Empordà. A més a més, el Pati d’armes ofereix unes excel·lents condicions de sonoritat i acústica, acabat d’adobar per el lluminós entorn de fora muralla. 
 


Nit Clàssica amb la Orquesta Càmera Musicae

Poca broma: 40 músics a l'escenari! Durant les primeres dècades del festival, la música clàssica era l’eix principal de la programació, per tant, en aquesta edició no es podia deixar de banda, i es programa una nit espectacular i històrica. Sota la direcció del mestre Antoni Ros-Marbà, la Orquestra Camera Musicae i la pianista Alba Ventura interpretaran a W.A. Mozart: Concert per a piano i orquestra núm.9 “Jeunehomme”, KV 271 i la Simfonia núm. 41 “Jupiter”, KV 551.
Quan: Dissabte 22 de juliol
 
 
Nit de Jazz  amb Rossy & Kanan Quartet
Una nit imprescindible pels amants del jazz. Sense anar més lluny, Rossy & Kanan Quartet està integrada per Jordi Rossy al vibràfon i al marimba, Mike Kanan al piano, Putter Smith al contrabaix i Jimmy Wormworthy als tambors. El bateria, pianista i vibrafonista Jordi Rossy i el pianista Mike Kanan, com alguns ja hauran encertat, són dos reconeguts músics de jazz que han col·laborat amb músics com Brad Mehldau, Jane Monheit o Wayne Shorter. L'any passat ja hi van ser: realment és una proposta per repetir!
Quan: Diumenge 6 d'agost
 


Nit Sardana amb La Principal de la Bisbal
Calonge ha estat sempre terra de sardanistes (músics i compositors) i, per altre banda, la formació que més cops ha estat programada en els Festivals de Música de Calonge ha estat La Principal de la Bisbal. La Principal de la Bisbal no podia faltar en aquesta cita ni tampoc la sardana. La copla de la població veïna, faran un repertori també únic per l’ocasió, dues parts de concert molt diferenciades, una primera part de sardanes vinculades a Calonge -sardanes composades per músics calongins o dedicades a Calonge- i una segona part amb clàssics de la sardana.
Quan: Divendres 11 d'agost
 
 

Nit Pop amb Pavvla, El Petit de Cal Eril i Mishima

Triple cartell de luxe per tancar una altre eclèctica edició de l'{interludi} de Calonge. I és que en aquestes darreres edicions i sota la marca de {Interludi}, els festivals de música s’han caracteritzat per incloure aquest gènere en les seves darreres edicions. La nit pop comptarà amb tres bandes referents dins el panorama del pop català. La nova revelació del pop català Pavvla, la barreja de cançó tradicional i folk-rock d’El Petit de Cal Eril, i una de les bandes capdavanteres en l’escena pop indie actual i amb nou disc aquest any 2017, els Mishima, seran els encarregats de tancar la 7à edició d’Interludi i la 50à edició dels Festivals de Música de Calonge.
Quan: Dissabte 12 d'agost
 
 

Més informació: 

Festival Interludi
Del 22 de juliol al 12 d'agost
A

També et pot interessar