Foto: 

Ajuntament de Rupià
Miquel Abras actuant al Festival Barretina 2015

El Barretina Festival torna a portar música en petit format a Rupià

El cartell d'enguany comptarà amb actuacions de Joan Colomo, PAVVLA, Mazoni i Enric Montefusco: tots els dilluns d'agost
Adrià Cortadellas
,
07/08/2017
Música
Bona música, concerts en petit format i un ambient excepcional. Aquests són els trets característics del Barretina, el festival de música del municipi baix empordanès de Rupià. Després de l'èxit de les dues primeres edicions, que va comptar amb una gran acollida de públic, enguany torna més consolidat que mai i amb un cartell de luxe: Joan Colomo, Enric Montefusco, Pavvla i Mazoni. Els concerts es faran a l'aire lliure tots els dilluns d'agost i seran totalment gratuïts. Fent una clara aposta per la música catalana amb més projecció del moment, tots els concerts estan pensats per oferir la versió més íntima i singular de cada artista. Repassem totes les propostes musicals del cartell d'enguany!
1. Joan Colomo

Cal dir-ho: Joan Colomo és un geni. No content amb injectar una revitalitzant dosis de frescor a The Unfinished Sympathy, ni amb capitenejar La Célula Durmiente, el grup és lliurepensador de l'estat, Colomo es treu de la màniga un disc en solitari que representa una de les sorpreses més interessants i refrescants de la temporada. Entre les seves arrels navarres i el seu arraigament al Montnegre, Colomo dona unes revolucionaries voltes a la cançó castellana i a la cançó catalana. Colomo confronta una agressivitat brutal de continguts amb una commovedora candidesa formal. L'eclecticisme musical que sempre l'ha caracteritzat també està aquí present, a pesar d'allunyar-se dels cànons del rock per profunditzar en instruments acústics, arranjaments orquestrals, de vegades entre el circ-cabareter i sempre combinats amb bon gust i una musicalitat pròpia d'un mestre de les melodies, les harmonies i els arranjaments. Joan Colomo ha trobat un nou vehicle d'expressió, probablement el més personal i íntim de la seva prolífera carrera musical, situant-se sense cap dubte com un dels cantautors més autèntics, brillants i innovadors del nostre panorama musical.
Quan: Dilluns, 7 d'agost, a les 22h
On: Plaça d'Avall, de Rupià
 
 
2. Pavvla

És, sense cap mena de dubte, la músic del moment. Nascuda a Sant Cugatdel Vallès i instal·lada a Brighton, on cursa estudis musicals, l'actriu i cantant catalana, amb amplia tradició en el teatre i un sòlid bagatge televisiu a la Riera, Paula Jornet ha trobat sota l'alies de PAVVLA el camí que connecta la balada folk amb el vellut electrònic de James Blake. Fitxada pel segell Luup Records, la catalana va debutar l'any passat amb 'Creatures', un treball de calidesa desbordant que li va obrir les portes del pop i la va convertir en una de les referències obligades pels amants de les millors subtileses electròniques gràcies a cançons com 'Guns' i 'Skin'. Rebuda de manera triomfal per la crítica i tots els mitjans, el seu disc s'ha col·locat primer en la llista de novembre de la revista Mondo Sonoro. Ja ha passat pels Festivals més importants de l'escena catalana com el Primavera Sound o el Vida Festival i la podrem gaudir en directe a Rupià.
Quan: Dilluns, 14 d'agost, a les 22h
On: Plaça d'Avall, de Rupià
 
 
3. Enric Montefusco

Enric Montefusco, antic líder de Standstill, ha tornat a la carretera i escenaris un any després de trencar amb la banda amb la que va compartir acords des del 1997. De somriure tímid i mirada confiada, Enric Montefusco es revela davant els seus fantasmes en un nou àlbum que porta arranjaments acústics que pretenen reconciliar-se amb el seu passat. L'eix central: el seu barri, Meridiana, a Barcelona. On va néixer i criat. Còmode en el vertigen que l'hi produeix llançar-se en solitari sobre el seu públic, l'esperit que impregnen les 11 cançons -escrites, gravades i produïdes per ell- es fonamenta en lo social, lo cultura, lo humà. Tot el que som. El disc s'ha produit a través del seu propi segell Buen Suerte amb la distribució de Sony Music. Present en la majoria de festivals ‘top' de l'estat, emplena allà on va.
Quan: Dilluns, 21 d'agost, a les 22h
On: Plaça d'Avall, de Rupià
 
 
4. Mazoni

Mazoni ens presenta el seu nou disc "Carn, os i tot inclòs”. Referent musical de la comarca, la seva trajectòria es plena d'èxits. Jaume Pla, va fundar Mazoni després d'un viatge iniciàtic per Europa i sempre sota el segell Bankrobber, ha publicat els discos "7 songs for a sleepless night"(2004), "Esgarrapada"(2006), "Si els dits fossin xilòfons"(2007), "Eufòria 5 – Esperança 0"(2009), "Fins que la mort ens separi"(2011) i "Sacrifiqueu la princesa"(2013), a més d'una colla de singles i algun directe. A més de tocar als principals festivals del país, Jaume Pla també ha protagonitzat aventures singulars com una gira de 31 dies consecutius. Serà al Barretina per tancar el festival de la millor manera possible!
Quan: Dilluns, 28 d'agost, a les 22h
On: Plaça d'Avall, de Rupià

Més informació: 

Barretina Festival 2017
Tots els dilluns d'agost, a les 22h
Plaça d'Avall de Rupià
A

També et pot interessar