Foto: 

CEDIDA
Els tres grups artístics que encapçalen el cartell d'aquesta edició.

Els 7 concerts per gaudir l’estiu al Claustre de Sant Domènec

Les actuacions musicals estaran repartides entre els mesos de juny, juliol i agost
Paula Pairó
,
28/05/2018
Música
La 23a edició del Cicle de Concerts del Claustre de Sant Domènec de Peralada ja està en marxa. El pròxim 2 de juny inicien la que serà una nova temporada de la millor música en un dels millors racons de l'Empordà. Aquest any, com a novetat destacada del panorama musical, arribaran a Peralada artistes com Manu Guix, Daniel Ligorio o The Hanfris Quartet. Concerts gratuïts, concerts de pagament, concerts al vespre i també a la nit, però sobretot concerts per gaudir del meravellós entorn del Claustre de Sant Domènec.
Aquest estiu, el Cicle de Concerts de Sant Domènech oferirà 7 concerts que, des de diversos gèneres musicals, donaran veu a la cultura. Un any més, la programació s'escamparà durant els mesos d'estiu, i com a novetat aquest any els horaris dels concerts canviaran: a excepció del concert medieval que se celebrarà a les 8 del vespre, la resta passaran a fer-se a les 10 de la nit. També cal senyalar que entre els concerts programats, el de Manu Guix, Daniel Ligorio i The Hanfris Quartet seran els únics de pagament.
 

Mos Azimans

El conjunt Mos Azimans és una de les sorpreses més agradables de la música antiga feta a casa nostra. El quartet creat el 2009, amb la veu de Laia Frigolé i la direcció de Pau Marcos, recupera les cançons del trobador occità Bernart de Ventadorn. Un projecte improbable que s'ha plasmat en el disc En un miralh i que ara Peralada tindrà el gust de presenciar.
Dissabte 2 de juny, 20.00h
 
 

Manu Guix

L'artista polifacètic també tindrà un espai en el Cicle de Concerts de Sant Domènec, on arribarà per interpretar, després de més de 4 anys en silenci discogràfic, amb més força que mai versions en acústics de grans clàssics de la música internacional i temes del seu nou disc Després de tot. L'elegància, l'energia i el millor talent musical faran parada al cor de l'Empordà.
Diumenge 8 de juliol, 22.00h
 
 

Clara Bonfill

La Clara Bonfill és la neta de la Clara Gibert Duran, filla de Peralada, igual que el seu pare, l'Eugeni. La iaia Clara li va ensenyar a cantar i el seu pare li va encomanar l'amor pel mar. La cantautora garrotxina, que arribarà a l'Empordà amb el seu últim disc L'altra cara de l'havanera, oferirà un concert amb piano i contrabaix amb les havaneres de sempre com a bandera.
Diumenge 15 de juliol, 22.00h
 
 

Mazikduo

Un altre dels grups que arriba per presentar el seu nou –i primer— àlbum és MazikDuo, format pel clarinetista menorquí Tolo Genestar i el pianista terrassenc Marc Sumsi. Aquest és un projecte únic entre la fusió de la música clàssica i el klezmer, on ambdós gèneres conviuen mostrant una música variada, però amb una temàtica comuna com és la història de la comunitat jueva contemporània.
Diumenge 22 de juliol, 22.00h
 
 

Daniel Ligorio

Considerat per la crítica i el públic com un dels pianistes de més projecció del panorama nacional, l'artista farà parada a Sant Domènec en un concert en homenatge al compositor Claude Debussy, en el centenari de la seva mort, i de Leonard Bernestein. L'actuació serà la presentació de peces d'ambdós compositors on s'acompanyaran les notes de Tres Estampes de Debussy amb Les Symphonic Dances del musical de Leonard Bernstein West Side Story.
Dijous 2 d'agost, 22.00h
 
 

Big Mama Montse & Sister Marion

La matriarca del blues a casa nostra torna al Cicle de Concerts del Claustre de Sant Domènec, aquest cop en companyia de la pianista Sister Marion i amb un repertori dedicat a les dones del blues. Des dels inicis del segle XX, el blues va estar protagonitzat amb les millors veus femenines que ressonaven als teatres i espectacles ambulants dels Estats Units, i ara, aquest estiu, Peralada tindrà l'honor de reviure aquella època daurada.
Divendres 10 d'agost, 22.00h
 
 

The Hanfris Quartet

Els quatre vegades medalla d'or del Campionat d'Espanya de Quartets Barbershop arriben a Peralada amb una llarga trajectòria. El grup vocal format al 2009 oferiran un concert d'alta qualitat tècnica i interpretativa a través d'una proposta dinàmica, alegre i d'alta connexió amb el pública. Durant la nit es podran sentir versions de rock&roll, jazz, swing, musicals, punk, clàssica, bandes sonores de pel·lícules i versions de temes en català.
Diumenge 19 d'agost, 22.00h
 

A

També et pot interessar