Surtdecasa Empordà
,
14/05/2018
Música

Divendres de folk i balls tradicionals a la Bisbal

El 18 de maig torna el Daró Folk a la capital del Baix Empordà

Foto: 

Cedida
Ja el tornem a tenir aquí. La Bisbal està preparada i la plaça major es tornarà a omplir de música d’arrel i de balls tradicionals. Aquest divendres s’enceta la sisena edició del Daró Folk 2018, organitzat per l’Associació Arpa de Bec i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. El cicle de concerts de música d’arrel enguany proposa fins a 6 nits de divendres amb música d’arrel a la plaça Major de la Bisbal d’Empordà. Començarà el divendres 18 de maig i s’allargarà fins el 22 de juny. Tots els concerts seran gratuïts i començaran a partir de les 22h, a l’escalinata de l’església (excepte si plou, que es farà al Restaurant L'Escalipatxo). Repassem cadascuna de les propostes!

1. Corrandes son Corrandes

Corrandes són Corrandes és una companyia professional dedicada a la cançó de text improvisat i la música tradicional. Els espectacles de vers improvisat són la seva especialitat. A més a més, tenen altres espectacles que acullen dinàmiques de ball folk i altres formes de cantar. Cada espectacle s’acull a un plantilla d’artistes concreta i amb un eix temàtic diferent. La seva proposta es completa amb un ampli de ventall d’opcions de formació, dinamitzacions de cantades, divulgació i recerca.
> Divendres, 18 de maig

2. Cul de Sac

Cul de Sac és un trio acústic de música tradicional que proposa una vetllada a l'estil dels "bal folk" francesos i occitans o dels "fest noz" bretons. El seu repertori farà dansar des de bourrées i rondèus fins a les innumerables i participatives danses bretones, passant pels clàssics balls vuitcentistes de parella com ara la masurca, la polca, el xotis o el vals. Els temes són tant composicions pròpies pel ball, com repertoris tradicionals catalans i del nostre veí del nord.
> Divendres, 25 de maig

 

3. Filibusters

Filibusters són un grup de música tradicional format per 4 nois de Vilafranca del Penedès. La seva música d’arrel catalana i estrangera presenta un repertori que va des d’algun dels clàssics com els valsos, les polques, les masurques o els balls plans, però els Filibusters també s’atreveixen amb algunes versions de temes actuals passats pel seu filtre d’estil particular que ells defineixen com agro-folk aborigen. Amb un sac de gemecs, una tarota, un flabiol i tamborí, un acordió i una pandereta aquests penedesencs han après a escampar els seus sons i fer engrescar la gent allà on van.
> Divendres, 1 de juny

 

4. Bauma

Bauma ofereix una proposta musical que s’allunya de les formacions de folk convencionals. Amb un gran varietat d’instruments acústics i de diversa procedència, especialment dels països europeus, l’estil de Bauma respira una personalitat pròpia i una sonoritat única. Alternança de versions i temes propis, amb aire de folk clàssics i sense renunciar a la música contemporània, Bauma esdevé en una proposta més que interessant d’aquest Daró Folk.
> Divendres, 8 de juny

 

5. Trio Torreta

El Trio Torreta es tracta d’un grup de música tradicional i popular d'arreu d'Europa amb un toc de swing totalment ballable. Formació apèndix de la companyia Torreta, el Trio Torreta gira amb el seu nou projecte ‘Viatge per Europa’, un espectacle que beu de les melodies i danses d’arrel europea, des de Grècia fins a Irlanda, passant per Portugal, Bèlgica, Romania o Catalunya, un viatge pel vell continent que us farà ballar de debò.
> Divendres, 15 de juny

 

6. BdBOIX + La Puça

BdBoix és un grup de música tradicional catalana que treballa amb instruments d’arrel com la tarota, la gralla, el sac de gemecs, l’acordió diatònic, el fiscorn i el timbal de gralla. Té una sonoritat específica per la que alguns ens han anomenat Cobla de Butxaca. Just acabats de gravar la maqueta desembarcaran al Daró Folk amb molta il·lusió per desembolicar el nou repertori amb arranjaments d’Ivó Jordà i Perepau Ximenis.

D’altra banda, La Puça és una banda de set músics entregats a la causa del folk fester i de taverna, i que auto-denominen el seu estil com “Emporlandès”. El seu espectre va de la “música tradicional de museu” fins al “rock amb gruix”. Perseguint l’essència acústica i purista del folk, La Puça arriben al Daró Folk amb un disc sota el braç titulat ‘L’any de la Picor’. Un desenllaç pel Daró Folk 2018 que apunta a festa grossa.
> Divendres, 22 de juny

Més informació: 

Daró Folk 2018
Del 18 de maig al 22 de juny
Tots els divendres a les 22h
Plaça Major de la Bisbal d'Empordà
Web Ajuntament de la Bisbal

També et pot interessar