Foto: 

Cedida

Les bandes del Festisurf Costa Brava

David Marks, The Limboos, Los Blue Marinos i Surflamingo protagonitzen el cartell del festival de Platja d’Aro el proper 17 de setembre
Adrià Cortadellas
,
10/09/2016
Música
Hi ha alguna manera millor de acomiadar la temporada d’estiu empordanès que trepitjant la platja, veient el mar i ballant els millors temes de surf instrumental? Això és el que ja fa uns anyets ens regala el Festi Surf Costa Brava de Platja d’Aro sota el paraigües d’Estereofònics: una festa de franc a la Platja del Riuet amb bandes nacionals i internacionals. Mercat de roba i del món del surf, menjar i cervesa. Ballaruques, ritme californià, diversió i salts a primera fila. Que vols descansar? Estira’t a la sorra i deixa’t endur pel so de les guitarres reverberades i les clàssiques melodies a la llum de la lluna. Repassem les bandes de l’edició d’enguany!


1. Los Blue Marinos

Els valencians obriran el festival a les 21h amb el seu surf’n’roll de ràpides maniobres. Els seu estil propi perfecciona una tradició instrumental que arranca a finals dels 50 i principis dels 60, per perpetuar-la mitjançant noves idees amb el millor estil surfer del segle XXI. Destaquen pel seu domini del tempo a càrrec d’una secció rítmica que s’integra sense fissures al so final. Una consistent base instrumental altament creativa, producte de l’experiència d’anys de pujar sobre taules tocant rock and roll en múltiples projectes, agradant i convencent a tothom.

 


2. Surflamingo

A les 22h arribarà el torn d’una de les joves promeses del surf  instrumental internacional. Els de Guadalajara gaudeixen d’un so propi que pretén innovar dins un gènere que té un estil molt estandarditzat i marcat. Ells giren la truita i la seva música és innovadora, sense tampoc passar-se de rosca ni arribar a l’experimentació ni perdre l’arrel sonora i reverberant del surf. Ja han mostrat el seu directe contundent, vibrant i enèrgic en festivals de la talla del Surf o Branca (2014) o el prestigiós Surfer Joe de Livorno (2015). Són l’únic grup espanyol del recopilatori “Monsters of Surf” que reuneix el millor de la nova onada del panorama de la música surf internacional. I com a colofó a tots aquests èxits, la North Sea Surf Ràdio va triar la cançó “Door to hyperspace” com una de les deu millors de la història del surf espanyol. Imprescindibles!

 


3. The Limboos

El tercer concert de la nit anirà a càrrec d’una de les bandes més sòlides i ballables del panorama surf actual. Amb només 3 anys de carrera, l’enrenou que han causat els ha catapultat com una de les bandes més sòlides i ballables del panorama actual. La crítica els ha catalogat com una de les propostes més fresques i originals que es poden veure sobre un escenari. Des de l’edició del seu debut discogràfic han girat sense parar sumant més de 150 concerts a l’esquena, incloses dues gires per Europa. Això els converteix en una aposta segura per a un directe que no deixa de sumar adeptes allà per on passa.

 


4. David Marks & A-Phonics

Tancarà la nit una bona dosis d’història del pop en estat pur: un antèntic Beach Boy actuarà a les 00h30 a la Platja del Riuet. Tal com ho llegiu: Membre original de The Beach Boys com a guitarrista en els primers quatre àlbums grup. David Lee Marks va créixer a l’altra banda del carrer de la família Wilson i va passar els seus anys de formació cantant i tocant amb Brian, Dennis i Carl Wilson. Als 10 anys d’edat Carl i ell van començar a fer classes de guitarra junts. El seu coneixement a les sis cordes va captar l’atenció de Brian Wilson, que estava donant forma a un grup d’harmonies vocals. Aquestes guitarres de Carl i David van aportar el Rock’n’Roll a la banda i serien clau per donar forma al so iniciàtic dels The Beach Boys. Marks va entrar en els Beach Boys al febrer de 1962, just abans de signar per Capitol Records. Tenia només 13 anys d’edat. Va estar en la banda fins a octubre de 1963, temps suficient per donar més de 100 concerts, gravar quatre àlbums i deixar la seva empremta en clàssics eterns com “Surfin ‘Safari”, “409”, “Surfin’ USA” “Shut Down” o “Surfer Girl”. En aquesta ocasió, Marks farà un concert basat en la seva etapa dedicada al surf-hot rod-garage, recolzat per la infal·lible banda valenciana A-Phonics. 

 

Més informació: 

Festisurf Costa Brava 2016

Dissabte, 17 de setembre
A partir de les 21h
Platja del Riuet
Platja d'Aro

Més informació a la web del festival

A

També et pot interessar