Arnau Margenet
,
17/01/2015
Música

Medusa Box: "No volem ser avorrits, ni tenim cap pretensió"

El jove grup empordanès participa a l'Empordà Tour el 23, 24 i 25 de gener

Foto: 

Cedida
Medusa Box
És probable que no us sonin, però tranquils, és qüestió de temps. Estripats, irreverents, divertits, talentosos, autèntics. Els Medusa Box sofreixen el poderós virus de la joventut i el gust musical. No atenen a correccions ni a filtres. Van armats amb ritmes enganxifosos, i són perillosos. Una nova criatura de La Bisbal d'Empordà, la vila empordanesa que més referents musicals engendra, amb diferència. 'Last Idiot Kids' és el títol de la fantàstica maqueta que mouen des del 2013. Aquest estiu ja preparen el salt a la producció del seu primer disc. Estarem molt atents! De moment, hem volgut xerrar amb ells i contribuir al necessari descobriment d'un grup del que, ben aviat, tots en xerrarem.
"No busquem un estil concret, volem sonar a Medusa Box"

- En Genís Bou (Gramophone Allstars) em va recomanar que us escoltés. Li he de donar les gràcies, soneu molt bé. A La Bisbal hi ha bones sinèrgies musicals, oi?

I tant! La Bisbal es com la fàbrica de la música de l'Empordà. N'han sortit molts grups bons i sempre hi ha algú fent sonar una guitarra en algun racó.

 

- Ja sabem que el nom de ‘Medusa Box’ neix des de la tassa del vàter, però d’on neix el projecte?

Medusa Box neix de les tardes que l'Enric i en Jordi (cantant/guitarra i baixista) passaven destrossant un ukelele al ritme de versions de Rock. A partir d'aquí i enganyant a un parell d'amics perquè s'unissin a la festa ha anat creixent la Medusa.

 

- “Si ens vens a veure, sentiràs rock”. Podeu matissar-ho? Perquè el vostre tampoc és rock clàssic...

Mai ens hem classificat dins d'un estil de Rock en concret, sempre hem surfejat entre el Rock and Roll i l'Indie, mai hem buscat un so concret o estil concret. Volem sonar a Medusa Box.

 

- La meva cultura musical és limitada... Soneu a molts pals. De quins referents beu ‘Medusa Box’?

Ens agrada tot el que tingui guitarres distorsionades i veus estripades. Una de les nostres grans influències es Jack White, però també ens agraden Arctic Monkeys, Mando diao,també bevem de grans clàssics com Elvis o The Beatles.

 

 

- Canteu principalment en anglès, tot i que també ho feu en català? En quin idioma us sentiu més còmodes?

L'Enric, el nostre cantant sempre ha sigut molt amic de l'anglès, la gran majoria de grups que ens agraden son americans o anglesos així que ens sentim molt còmodes amb aquesta llengua. Vam tenir una aventura en català en un parell de cançons. Tot i que predomina l'anglès no ens tanquem a res.

 

- La vostra música sona espontània, imperfecte, original. Podeu passar dels ritmes esbojarrats a la balada rock, en un track. No sembla que tingueu una línia de producció del tot definida, i això us fa sonar autèntics. Són coses de la joventut, de la maqueta o un segell personal?

Ens agrada pensar que es un dels nostres punts forts; El Rock es imperfecte i espontani, ens agrada experimentar i provar coses noves. No volem ser avorrits i no tenim cap pretensió així que tot el que surt del local d'assaig es natural, sense filtres ni complexes.

 

- Parlant de joventut. Pel que tinc entès alguns estudieu a Barcelona... Com organitzeu el tema logístic, assajos, concerts, etc.

De fet dels cinc membres que som tots passem la setmana fora de La Bisbal, així que plantegem els assajos als caps de setmana, excusa que de pas aprofitem per passar per casa dels pares i emplenar els ‘tuppers’ de menjar. No tenim cap problema en fer animalades com fer viatges i quilòmetres amunt i avall per a assajar o fer un concert, així que no es un inconvenient viure a la “gran ciutat”

 

- Al 2013 vau treure la vostra primera maqueta ‘Last Idiot Kids’ i ja prepareu disc per aquest estiu. La bisbalenca Bankrobber ja us té el llaç posat?

Amb Bankrobber hi tenim molt bona relació, sempre que hem coincidit ens han cuidat molt. De moment no hi ha res lligat, però mai se sap!

 

- Tot empordanès té un lloc preferit a la comarca. Quin és el vostre?

Ens agrada molt Monells, es un poble molt bonic, vam poder tocar-hi aquest estiu, va ser un concert fantàstic a la plaça del poble!

 

Els voleu escoltar? 

 

El Top5 dels Medusa Box!

Més informació: 

Propers concerts: 

 

23 de gener, La Plaça (Bibal d'Empordà)

24 de gener, El Patí d'El Molí (L'Escala)

25 de gener, Alter Ego (Palafrugell)

També et pot interessar