Damià Escuder

Foto: 

Cedida
Damià Escuder

Les 10 exposicions que no et pots perdre a Girona

Algunes de les millors exposicions que pots visitar aquesta tardor a la ciutat
Surtdecasa Girona
,
25/10/2018
Arts
La tardor ha començat amb molta intensitat a la ciutat de Girona. Els museus i les galeries obren portes amb noves propostes que van des de la pintura a la fotografia a l'obra gràfica, així com diferents plantejaments que posen en relació el patrimoni amb l'art contemporani amb Girona com a font d'inspiració. Aquestes són algunes de les propostes que podeu visitar aquesta tardor.

1. Exposició 'Damià Escuder. Totes les vides'
Exposició 'Damià Escuder. Totes les vides', a través d'objectes i documents i dels records dels que el van conèixer, mostra un recorregut per la vida d'aquest artista, poeta, i filòsof, entre altres facetes. Un home inquiet, creatiu i polifacètic que va decidir fer realitat la utopia de viure moltes vides alhora.

2. Exposició 'La revelació de l'invisible' de Josep Maria Muñoz
L'artista ofereix amb l'empremta de les seves pinzellades, amb les línies que defineixen l'espai, amb les perspectives esquerpes i els volums flotants, l'essència del color i la forma, l'essència de l'espai, que és el mateix que dir la veritat que s'amaga rere el visible: la revelació de l'invisible, la revelació de l'art.

  • imatge de control 1per1

3. Exposició 'Ramon Pichot. D'Els 4 Gats a la Maison Rose'
Una mostra que convida a descobrir la vida i l’art de Ramon Pichot, autor d’una obra singular i personalitat clau en l’estudi sobre el modernisme català. 

4. Exposició 'Lliçó de Diògenes'
Noves mirades al Bòlit. Això és el que proposa l'exposició 'La lliçó de Diògenes' que es basa en una reducció de mitjans, en una simplicitat fonamental i una economia que, paradoxalment, redunda en la intensificació del valors estètics, al mateix temps que rebutja la retòrica i l'excés. Són artistes que practiquen, a la manera de Diògenes, una fragilitat que esdevé font de fortalesa i de significat. 

5. Exposició 'Anacronismes'
Un conjunt de trenta fotografies en blanc i negre i en color, juntament amb dues projeccions d’imatges. Mostra un treball previ de selecció i plasmació de les fotografies més rellevants que integren el fons Pep Iglésias. Des d’un punt de vista testimonial i patrimonial, serveixen per explicar el nostre context social, cultural i polític més immediat, però també el més llunyà, a través dels viatges del fotògraf.

6. Exposició 'Jo Milne. Maneres de fer mons'
Un viatge per diferents plantejaments en els camps de la física teòrica i de la microbiologia i tractar de fer veure allò que no es veu. L’artista traça vincles entre els mons del microcosmos i el macrocosmos, i proposa que seguim el seu fil per tal d’entreveure més enllà del món experimentat, entre els imaginaris de la ciència i la poesia creant un diàleg entre la ciència i l'art, entre l'objectivitat i la subjectivitat, que parli de les diferents maneres de veure allò que no es pot veure.  

7. Exposició 'Diàlegs amb el misteri'
A càrrec de Félix Atmetlla, Pep Aymerich- Jordi Esteban, Jordi Isern, Jordi Martoranno, Maria Mercader, Oriol Teixidor i Torrent Pagès, l'exposició posa en relació fragments de l'obra de Raimon Panikkar, en els que relaciona art i espiritualitat, amb obres pròpies dels membres del cercle. Tot i l'eclecticisme dels diferents plantejaments plàstics de cadascun, es manté una certa sintonia de rerefons comú amb els plantejaments de l'autor. 

8. Exposició 'IMPRESsionant'
Un recull d'obra gràfica original (gravat, litografa, serigrafa) d’artistes nacionals i internacionals. Es destaca la primera obra gràfica de Manolo Millares 'Mutilados de paz' del 1965, una serigrafia amb collage, fotografia de l’artista underground Brion Gysin (present a l’exposició 'La llum negre' al CCCB amb el seu Dreamachinea.  'La voz de su amo' , obra de l’artista conceptual català establert a Paris Joan Rabascall, un gravat de François Morellet, artista francès de referència dins l’abstracció geomètrica i 'Contain I', una serigrafia de gran format de Lluís Lleó del 2005.

9. Exposició 'Refotografiant Girona'
Exposició fotogràfica 'Refotografiant Girona', dels artistes Manel Bielsa (1953), Josep Burset (1963) i Albert Gisalló (1989). Un recull d'imatges inèdites de la ciutat de Girona als volts del 1950 que, s’entrellacen amb les mateixes perspectives refotografiades mitjançant nexes arquitectònics comuns. 

10. Exposició fotogràfica 'Come fare parlare un muro'
En el marc del projecte europeu 'The Spur', exposició fotogràfica 'Come fare parlare un muro' d'Andrés Siri, un projecte que crea un diàleg entre el patrimoni històric i l'art contemporani, amb l'objectiu de mantenir, representar i reflectir la memòria.

 

A

També et pot interessar