Jump to navigation
Amb la idea de sempre de posar en valor la feina que fan els petits cellers, el Microvi referma les seves apostes principals sense renunciar a la innovació que l’està veient créixer i consolidar-se. La Nit dels Sumolls, el Tast de vins del Massís del Garraf i la Mostra de l’Arboçar són, d’alguna manera, els actes estelars de l’esdeveniment. Però també hi haurà noves apostes, com la incorporació d’un joc d’escapada en viu al voltant del món del vi i la transformació de la Naturvi en una caminada d’orientació. Repassem, acte per acte, tot el que ens depara el Microvi.Tast de vins naturals: Geòrgia, l’origen del viDijous 11 d’abril, 20h. Local de la Societat La Torre de Les Gunyoles. 25€
Segons la història de Geòrgia aquest territori caucàsic va ser la zona d'origen del vi i bressol de la viticultura. En aquesta ocasió, el Celler Mas Candí ens portarà al bressol de la vinicultura, el bressol dels primers vins amb el tast de vins naturals provinents d'aquest país. Diuen que un cop tastes el vi georgià, entens perquè és tan popular.Més informacióJoc de vins: misteri al voltant d’una ampolla de viDiumenge 13 d’abril, 19h. Centre Cultural i Recreatiu de Cantallops. 12€Una de les novetats del cinquè Microvi és un joc d’escapada en viu vinculat al món del vi sota l’organització del Centre Cultural i Recreatiu de Cantallops. Estem el 1940 i formem part d’un equip de matemàtics i criptògrafs del servei secret britànic, especialista a desxifrar missatges encriptats enviats per les tropes enemigues. Acabem de desxifrar unes converses que posen de manifest la intenció de vulnerar la neutralitat de Rotterdam i envair-la. Sabem que tenen intenció d’entrar un carregament d’armes, però ens resulta impossible saber a quin lloc de la ciutat de Rotterdam es farà l’entrega. És la nostra responsabilitat descobrir la informació a temps i evitar l’entrega de les armes als enemics. L’objectiu serà saber el lloc en el qual es realitzarà l’entrega de l’armament, que es troba amagat a l’ampolla de vi.Més informacióArqueologia del vi i tast de vins d’àmforaDiumenge 14 d’abril, 11:30h. Centre d'interpretació del Jaciment ibèric de la Font de la Canya DO Vinífera. 25€Un viatge a l’antiguitat de la mà de la Cooperativa Arqueovitis amb l’equip de recerca arqueològica. L’acte s’iniciarà amb una visita comentada al Centre d’interpretació del Jaciment ibèric de la Font de la Canya sobre els orígens de la viticultura al Penedès i continuarà amb el tast de vins en àmfores de ceràmica comentats pels seus propis elaboradors centrat enguany en la zona de la Cossetània. Hi participaran Celler 9+ (Tarragona), Carles Llarch (ceramista d’àmfores - Penedès), Cal Tiques (Penedès) i MontRubí (Penedès).Més informacióLa Nit dels SumollsDimecres 24 d’abril, 20h. Monestir romànic de Sant Sebastià dels Gorgs. 15€La nit de Microvi dedicada al Sumoll comptarà amb la participació dels principals cellers productors de vins amb aquesta varietat autòctona del país. El tast serà una immersió a la varietat amb la participació de Clara Isamat, fotògrafa, sommelier i comunicadora autora del blog vinoscompartidos.com i del documental ‘Revolución Líquida’. Els cellers participants seran: Autòcton celler, Bodegas Puiggròs, Can Descregut, Can Ràfols dels Caus, Can Sumoi, Celler 9+, Celler Esteve i Gibert, Celler Grau i Grau, Celler Mas Candí / Celler la Salada, Celler Pardas, Celler Solergibert, Costador - Metamorphika by Joan Franquet, Estol Verd Celler, Finca Parera, Jané Ventura, Jean Leon, L'Apical, Mallolas, Mas dels Clavers, Mascorrubí Heretat 1297, MontRubí, Parés Baltà, Sauvella, Sicus, Vallformosa, Vins de Foresta, Vinyas d'Empremta i Vinyes Singulars.Més informacióTast de vins del Massís del GarrafDijous 25 d’abril, 19h. Can Ràfols dels Caus. 20€
Organitzat pel Celler Can Ràfols dels Caus, un dels actes consolidats del Microvi és aquesta plataforma de difusió dels vins del Massís del Garraf on es donen a conèixer les seves característiques i qualitats als visitants. L'acte estarà dividit en dues parts. La primera és una presentació sobre la geologia del Massís del Garraf per part del doctor en Geologia Manu Gómez que precedirà un tast de 6 vins dirigit pel sommelier Ton Colet. La segona part serà un tast lliure on el visitant podrà degustar els vins elaborats pels cellers participants: Celler Can Pagès, Can Ràfols dels Caus, Celler Puig Batet, Clos dels Guarans, Finca Viladellops, Vins de Foresta, Montau de Sadurní, Torre de Veguer, VallDolina Viticultors i Elaboradors i Vega de Ribes.Més informacióMostra de petits cellersDissabte 27 d’abril, d’11 a 15h i de 17:30 a 22h. Avinguda Principal de L’Arboçar. 20€La mostra de petits cellers és una mostra de vins que aplega una àmplia representació de petits elaboradors de tota Catalunya, acompanyats en aquesta edició de cellers de diverses zones de producció franceses. Enguany, França pren el relleu de Mèxic, que l’any passat va portar els vins de la regió de Querétaro al Penedès. En aquesta ocasió vindran quatre cellers provinents de les regions franceses de la Provence, La Bourgogne, Beaujolais i el Rosselló.La mostra disposa de quatre estands gastronòmics per acompanyar els tasts (El Rebost de la Maite, Embotits Mas Caballé, Pollastres a l’ast Avinyonet i Xerigots).Les persones visitants, a més de poder tastar lliurement tots els vins i caves en exposició, tindran d’un val de 3€ de descompte en cada entrada per a la compra de qualsevol ampolla dels cellers participants. A la tarda hi haurà música en directe i dins el recinte es farà servei d’acollida d’infants amb tallers i activitats monitoritzades a càrrec dels/les monitors/es del Casal d’Estiu d’Avinyonet.Més informació
WinefestDiumenge 28 d’abril, 11h. Plaça de la Font d’Avinyó Nou.
La festa del vi i la música. Durant el matí es podrà gaudir de música en directe i els productes dels cellers i comerços del municipi a la plaça de la Font d’Avinyó Nou. També hi haurà l’entrega dels lots de flors de la campanya primaveral per guarnir terrasses i balcons i activitats per als infants.Més informacióSopar-maridatge amb vins i caves d’Avinyonet del PenedèsDivendres 3 de maig, 21h. Centre cultural i recreatiu La Parra d'Avinyó Nou. 30€Organitzat pel Centre Cultural i Recreatiu La Parra d’Avinyó Nou. Durant el maridatge es podran degustar els següents vins del municipi amb els respectius plats: croquetes de sobrassada amb formatge de Maó – Cava brut nature Espuma de mar del Celler Osdorajo; cuscús de carn – Gran Caus rosat de Can Ràfols dels Caus, cuixes d’ànec amb fruites dolces – Antistiana Cabernet Franc de Mas Comtal; i postres de músic (gentilesa de Llopartec) – Dolç de Cabernet de Caves AvinyóL’acte estarà amenitzat amb música en directe, i dirigit per Martí Torrallardona, enòleg guanyador del XV Premi Jaume Ciurana d’Enologia.Més informació
Caminada d’orientació NaturviDissabte 4 de maig, 16h. Can Mitjans. 5€
Organitzada per l’Associació de veïns i veïnes de Can Mitjans amb el suport a l’organització de tècnics especialitzats, la caminada Naturvi es transforma enguany en una caminada d’orientació. Les persones participants tindran dues hores per trobar el màxim de balises (n’hi ha una vintena) i tornar al punt d’inici. Una manera divertida de passar la tarda amb amics i família gaudint de la natura. El format és ideal tant per a les famílies com per als corredors que vulguin recórrer distàncies mitges.Més informació
Un programa definit segons el calendari de l’agricultura biodinàmicaAl programa de Microvi ens expliquen que la incidència del calendari lunar en l’agricultura es coneix des de fa segles però no ha estat fins a èpoques més recents que no s’ha pogut apreciar en el tast de vins. La comissió que organitza el Microvi ha decidit enguany posicionar els actes de la festa tot buscant els millors moments de l’almanac. La biodinàmica classifica els dies en quatre tipus; fruit, flor, fulla i arrel. Els dies Fruit, amb la lluna als signes de foc (Àries, Lleó i Sagitari), són els millors per al tast, en contraposició als dies Arrel, quan travessa els signes de terra (Capricorn, Taure i Verge). En aquest cas, les notes de fruita passen més desapercebudes mentre que es potencia el sentit de l’olfacte. Els dies Flor, quan la lluna està situada en els signes d’aire (Bessons, Balança i Aquari), s’afavoreix el tast de vins més aromàtics i florals. Aquests són els dies més neutrals per apreciar els sabors. Finalment, els dies Fulla ressalten el toc vegetal dels vins. La lluna està sota la influència dels signes d’aigua (Càncer, Escorpí i Peixos) i el tast de blancs està especialment indicat per a aquests dies.
Microvi al web Turisme Avinyonet