Jump to navigation
Dijous
9 maig 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
L’Esquella d’en Gaudí d’Alcanar
Per delejar amb excel·lents vins i tapes d’autor
Surtdecasa Ebre
,
22/05/2011
Menjar i beure
Sabieu que les copes Riedel són un instrument útil i delicat per aconseguir una òptima degustació de les bones begudes? Això i una extensa varietat de vins i tapes casolanes us farà gaudir i apropar-vos a la cultura enològica a L'Esquella d'en Gaudí d'Alcanar.
Tot just entrar al restaurant sentireu el mític so d’una gran esquella de Tivenys. Les propietàries del restaurant, Mari Pau i Karina, l’una cuinera i l’altra sommelier, utilitzen la campana per sentir la crida de la clientela mentre elles estan a la cuina i al celler transmetent el seu amor per la nostra terra.
I és que la carta de l’Esquella d’en Gaudí aposta pel “kilòmetre 0”, és a dir, utilitza productes del terreny i de temporada -com el cítrics o el pebre roig d’Alcanar - i inclou més de 40 plats i tapes que combinen cuina tradicional i creativa. Però també disposa de més de 20 vins de denominació d’origen, tant de l’Estat espanyol com d’altres països. Per això mateix, l’any passat van ser finalistes al IV Concurs de Cartes de Vins de Catalunya, el CARTAVI 2010.
Encara no s’ha acabat. Els primer dijous de cada mes organitzen un sopar de maridatge on podreu descobrir, de la mà de diferents enòlegs, els secrets del vins, tot barrejant les cates amb tapes molt creatives. Per exemple, podreu aprendre les diferències entre cava i xampany, les peculiaritats d’una varietat en diferents denominacions, les diferències entre vins del món, la relació entre música i vi o, fins i tot, emportar-vos una botella del vostre espumós preferit a un preu assequible. A més, durant els mesos de juliol i agost cada divendres ofereixen música en viu a la fresqueta, acompanyada d’una beguda i unes tapetes.
Ara sí, un suggeriment de la casa: de primer,
micuit
de
foie
casolà amb perles de figa i reducció d’Oporto; de segon, sardineta fumada amb
coulís
i perles de tomata i cruixent de ceba; i per acabar, pastís de xocolata artesà. Tot això acompanyat d’un Gramona Imperial Gran Reserva Brut 2006. No se us fa la boca aigua?
Restaurant l’Esquella d’en Gaudí
C/ Arquitecte Gaudí, 24
43530 Alcanar
977 730 696
www.turismedia.com/esquelladengaudi
A
També et pot interessar
Foto:
Cedida
Paisatges contemporanis
Els 5 secrets de Les Nits de Tyrika
Foto:
Cedida
Recreació històrica
Els secrets més ben guardats del festival Tyrika
Foto:
Cedida
Art
Ivan Forcadell: "Ser pagès és igual d’abstracte que fer una obra d’art"
Foto:
Lokomotoraful
Arts clandestines
Àlex Espuny: "La cultura és el que salvarà les Terres de l'Ebre"
Foto:
Cedida
Consum conscient
Gemma Velasco (Esbioesfera): "Cal fer molta incidència en un consum conscient, per decréixer"
Foto:
Àlex Espuny
Educació i memòria col·lectiva
Joan-Josep Sancho: "Mai no hauria estat tan feliç com m’he sentit fent de mestre"