Jump to navigation
Dissabte
21 desembre 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
Ànecs 'delicatessen' enmig del Delta
Coneixem la Granja Luisiana i qui hi ha al capdavant
Surtdecasa Ebre
,
07/11/2011
Menjar i beure
Parlem de
delicatessen
quan alguna cosa és especial. Generalment algun menjar. En aquest cas l’adjectiu té un abast major. Per què? Perquè els ànecs de la Granja Luisiana, a part de tenir nombrosos segells de qualitat i ser matèria prima dels millors restaurants de les Terres de l’Ebre, són fruit d’una experiència empresarial única, que val la pena considerar també una vertadera
delicatessen
.
Anna Giménez Uribe és l’artífex d’aquesta explotació ramadera que ha apostat per recuperar l’ànec del Delta per convertir-lo en un plaer gastronòmic. Luisiana cria i sacrifica (amb un escorxador propi) tres tipus d’ànecs: l’ànec mulard, l’ànec kaki campbell i l’ànec coll-verd per portar-los a les taules més exigents.
L’èxit comercial d’aquests ànecs ve donat, en gran part, gràcies a una producció respectuosa amb els animals i totalment integrada amb l’entorn. De fet, l’origen d’aquest negoci és del tot curiós. “Vaig començar amb sis ànecs al costat de casa”, diu Anna, “ho feia tot: criar-los, portar-los a l’escorxador, distribuir-los entre els meus clients”, explica.
Poc a poc aquesta emprenedora del Delta va guanyar-se la confiança dels clients i va anar augmentant la producció “sense tindre grans objectius, només amb molta confiança pel producte i per la meua feina”, explica. Catorze anys després, segueix treballant “de forma artesana” per oferir al client el millor producte al millor preu “sense necessitat de recórrer als intermediaris”, diu.
En un moment en què la gastronomia basada en els productes locals ha seduït els grans cuiners, Luisiana compta amb més de 350 clients, principalment restaurants i botigues de Catalunya i de Madrid, als quals distribueix tant la carn de l’ànec (cuixes, magrets, filets, costelles o carn confitada) com altres productes derivats com els foies o micuits que elabora conjuntament amb una empresa associada.
Per a Anna, la seua empresa i els seus productes “són una forma de vida”. Tot i el volum de comandes, Anna segueix vivint (literalment) al costat dels seus ànecs, en una caseta enmig dels arrossars del Delta, prop de la carretera que uneix Deltebre amb Riumar. Si voleu visitar la granja de Luisiana, Anna Giménez estarà encantada d’obrir-vos les portes!
--
www.granjaluisiana.com/
A
També et pot interessar
Foto:
Cedida
Clara Garí: "La idea és caminar i que, a partir d'aquí, passin coses"
Foto:
Surtdecasa
Lletres
Josep Juan Segarra: "La vida no és una circumferència perfecta"
Foto:
Cedida
Rutes
Les 3 rutes per conèixer la diversitat del paisatge d'Amposta
Foto:
Cedida
Creació
Un projecte artístic uneix pràctica agrària i moviment feminista a l'Ebre
Foto:
Jordi Bosch - Arrels
Art i natura
Caravana Delta: els bous esdevenen font d’inspiració artística
Foto:
Cedida
Noves propostes
Ca l'Enriqueta, centre cultural i de cures amb perspectiva feminista