'Not a moment too soon'

Foto: 

Cedida
Lara Salvador a 'Els dies mentits'

Els 12 espectacles imprescindibles de la nova temporada a Cal Bolet i l’Auditori

Vilafranca del Penedès ha presentat una programació d’espectacles amb grans produccions, propostes especials i creacions d’autors locals
Goretti Martínez
,
23/07/2019
Espectacles
Ja fa uns dies que es va presentar a l’Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès, en un bonic i estiuenc acte conduït per l’actor vilanoví Dafnis Balduz, la nova temporada d’espectacles. Del setembre del 2019 al gener del 2020, passaran per Cal Bolet i l’Auditori 17 propostes de tota mena, seguint la línia habitual de dissenyar una programació que pugui arribar a tots els públics i que atregui nous espectadors. Ara que ja hem paït la novetat i que ens hem pogut estudiar a fons la programació d’espectacles i concerts, compartim amb vosaltres les 12 propostes que ens semblen imprescindibles. No deixeu de remenar la nostra agenda per tal de conèixer tots els detalls d’aquests espectacles i de la resta de programació.

1. ‘Papà Mozart’: abans de l’eternitat
Els actors Joan Pera i Roger Pera, pare i fill, es posen en la pell dels músics Leopold Mozart i Wolfgang Amadeus Mozart, també pare i fill, per reviure les esperances, les pors, les ambicions i l'estima que envolten tota relació paternofilial a través d'un text perfilat amb mà de mestre pel dramaturg Sergi Belbel. Amb direcció escènica de Miquel Gorriz i direcció musical de Rubén Gimeno sobre l’Orquestra Simfònica del Vallès reviurem amb una altra perspectiva, més humana i propera, l’eternitat de la música de Mozart. 
> Quan? Dissabte 28 de setembre, 19h. Auditori Municipal

2. ‘Això ja ho he viscut’: els misteris d’un déja vu
‘Això ja ho he viscut’ (‘I have been there before’) és la tercera de les obres del dramaturg britànic J.B. Priestley que componen les anomenades ‘Time Plays’, amb ‘Dangerous corner’ i la lloada ‘Time and The Conways’. En aquestes tres obres dramàtiques, Priestley explora les paradoxes i les teories de John William Dunne sobre el temps no lineal, els “records del futur” i els somnis premonitoris. ‘Això ja ho he viscut’ va ser escrita el 1937 i tracta de l’enigmàtic Déja Vu, la sensació d’haver viscut anteriorment una situació absolutament desconeguda fins aquell moment. La Perla 29 posa sobre l’escenari els sempre brillants Míriam Alamany, Jordi Banacolocha, Sílvia Bel, Roc Esquius, Carles Martínez i Lluís Soler sota la direcció de Sergi Belbel perquè ens deixem endur pels misteris de la naturalesa humana.
> Quan? Dissabte 5 d’octubre, 19h. Cal Bolet

3. ‘Les coses excepcionals’: per què val la pena viure?
El teatre com a eina transformadora pren a ‘Les coses excepcionals’ tot el sentit del món. Pau Roca ens condueix a través d’un exercici teatral col·lectiu on allò pel qual paga la pena viure transcendeix la simple enumeració. Un monòleg sobre la depressió que ens farà riure i adonar-nos de totes les coses excepcionals que ens envolten i que, sovint, ens passen desapercebudes.
> Quan? Divendres 18 d’octubre, 20:30h. Cal Bolet



4. ‘Els dies mentits’: calidesa per parlar clar
Amb la dramatúrgia i la direcció de Marta Aran i la interpretació de Lara Salvador, aquesta producció de la Flyhard és un monòleg sobre l’anorgàsmia. Una dona que fa quinze anys que té relacions sexuals i encara no sap com és un orgasme ho explica càlidament, íntimament, perquè la seva història que és la de tantes altres persones ens arribi directa al cor. Tots i totes ens identificarem amb ella d’una o altra manera.
> Quan? Divendres 25 d’octubre, 20:30h. Cal Bolet

5. Clara Peya: de l’estómac al cor
La pianista i compositora Clara Peya ens porta a l’Auditori ‘Estómac’, un disc que combina els sons del jazz, el rap, el pop i l'electrònica per continuar amb el manifest feminista iniciat amb ‘Oceanes’, on busca deconstruir la idea de l’amor romàntic. Acompanyada pel baixista i productor Vic Moliner, amb la veu de Magalí Sare, la bateria i l'electrònica de Dídak Fernández i la bateria d'Andreu Moreno, Peya dona vida a un univers complex i ple de missatges contundents a través de cançons que construeixen ponts entre el cor i les entranyes.
> Quan? Diumenge 27 d’octubre, 19h. Auditori Municipal

6. Eva Fernández: virtuosisme i personalitat
La cantant i saxofonista Eva Fernández té vint-i-quatre anys però ja en porta disset al món de la música. Alumna de Joan Chamorro, als dotze va entrar a la Sant Andreu Jazz Band i als dinou ja enregistrava el seu primer disc. ‘Yo pregunto’ és el primer treball que lidera, un àlbum on musica els poetes hispanoamericans Alfonsina Storni, Alejandra Pizarnik, Julio Cortázar i el català Alfonso Costafreda. Una declaració de principis que us encisarà des del primer segon.
> Quan? Divendres 22 de novembre, 20:30h. Auditori Municipal

7. ‘Rhümia’: essència de clown
Qui millor que el senyor Queti per explicar-nos de què va ‘Rhümia’: “Tenim una gran irresponsabilitat social i hem de fer honor al nostre ofici encara que, de vegades, sigui sense benefici: cantar desafinats, ensopegar, que se’n riguin de nosaltres i esternudar sorollosament haurien de ser algunes de les nostres principals obligacions.” Rhum & Cia ens oferirà un univers compartit que ens farà feliços, almenys durant una estona.
> Quan? Diumenge 24 de novembre, 20:30h. Cal Bolet

8. ‘Not a moment too soon (En el moment precís)’: una relació sincera
‘Not a moment too soon’ és una peça de teatre-dansa multidisciplinària dirigida i coreografiada pel vilafranquí Ferran Carvajal sobre un viatge compartit: els compassos finals de la vida del coreògraf i ballarí nord-americà Merce Cunningham, la seva lluita per seguir treballant, i la delicadesa amb què Trevor Carlson, qui va ser el seu productor i assistent, l’acompanya en aquest procés. Cunningham va revolucionar el món de la dansa a través de l’aplicació dels ideals de les avantguardes artístiques a l’art del moviment. Però, més enllà de glossar la seva figura, a ‘Not a moment too soon’ els espectadors assistim a un acte d’introspecció en una memòria compartida per dos homes.
> Quan? Divendres 29 de novembre, 20:30h. Cal Bolet


Trevor Carlson | FOTO: Cedida

9. Pau Figueres: el poder de la guitarra
Pau Figueres és un dels guitarristes més virtuosos i interessants del moment. El seu debut discogràfic en solitari va ser escollit millor disc de folk a Catalunya 2015. Ara, Figueres presenta ‘Nada nuevo bajo el sol’ i torna a enlluernar amb la seva trobada mediterrània de textures on fusiona estils barrejant patrons flamencs amb jazz, clàssica, funk, trap o pop.
> Quan? Dijous 5 de desembre, 20:30h. Auditori Municipal

10. ‘Lapònia’: la comèdia de la temporada
Cristina Clemente i Marc Angelet, dos màquines de la dramatúrgia contemporània (en el millor sentit del concepte), dirigeixen la comèdia de la temporada. ‘Lapònia’ converteix una trobada fraternal en una batalla campal dialèctica al més pur estil ‘Le Dieu du Carnage’, de la dramaturga francesa Yasmina Reza. Els dramaturgs, a través dels personatges magistralment interpretats per Meritxell Calvo, Roger Coma, Meritxell Huertas i Manel Sans, construeixen una comèdia àcida sobre els límits entre la veritat i la mentida. Ideal per preparar-nos per les trobades familiars nadalenques. Intenteu defugir la violència!
> Quan? Diumenge 15 de desembre, 19h. Cal Bolet

11. Mariola Membrives: versions úniques de temes eterns
El darrer disc de la cantant i actriu Mariola Membrives està considerat un dels discos de l’any per la crítica i la premsa especialitzada. El treball està gravat amb la col·laboració especial del guitarrista Marc Ribot i la base del repertori són les cançons populars que va gravar el mateix Lorca al piano amb la veu de La Argentinita. Una lectura renovada per a títols com ‘Anda jaleo’, ‘La Tarara’, ‘Los cuatro muleros’ o ‘Zorongo gitano’. Una autèntica meravella.
> Quan? Diumenge 22 de desembre, 19h. Auditori Municipal


Mariola Membrives a la portada del seu disc | FOTO: Web Mariola Membrives

12. Criatures: de la terra al cel
El duet Criatures presenta el seu segon treball, ‘Praxinoscopi’. La gralla d’Ivó Jordà i l'acordió de Marçal Ramon ens transporten a un món imaginari on tot gira al voltant de la música d'arrel. La música que ve de la terra és reinterpretada amb la calidesa, la humilitat i la bellesa amb què ha arribat als músics i ells l’eleven al cel amb un domini magistral i una actitud de músics de cambra. El concert de l’Auditori serà molt especial, amb peces interpretades en versió quartet i les col·laboracions de la cantant Joana Gomila per interpretar la versió de ‘La balanguera’, dels Falcons de Vilafranca i de l’Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet. Una celebració com cal tenint en compte que l’Ivó toca a casa.
> Quan? Diumenge 12 de gener del 2020, 19h. Auditori Municipal

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

A

També et pot interessar