Jump to navigation
Dilluns
2 desembre 2024
Terres de l'Ebre
Agenda
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inicia sessió
Registra't
Edicions territorials
Terres de l'Ebre
Penedès
Camp de Tarragona
Empordà
Ponent
Girona
Centre
Pirineus
Barcelona
Inici
Agenda
Experiències
Cartellera
Blogs
Seccions
Menjar i beure
Arts
Espectacles
Música
Llibres
Família
Entorn
Fires i Festes
Activa't
Botiga
Qui som
Contacta
Publicitat
Col·labora
Textos legals
Galeres a l'estil delicatessen
Fins al 10 de març, quinze restaurants participen en les Jornades Gastronòmiques de la Galera d’Alcanar, les Cases d’Alcanar i Alcanar Platja
Surtdecasa Ebre
,
11/03/2013
Menjar i beure
Feia unes quantes edicions que els restaurants d’Alcanar, les Cases d’Alcanar i Alcanar Platja havien decidit unir galeres i cítrics per fer unes jornades gastronòmiques conjuntes, ja que aquests dos productes tan de la terra es trobaven en el seu moment òtpim a l'hivern.
En aquesta ocasió, però, serà diferent. Els restauradors han decidit organitzar dues jornades diferenciades, cadascuna dedicada a un d’aquests dos productes per donar-los-hi tot el protagonisme que mereixen. Així, fa un parell de mesos es van celebrar les Jornades Gastronòmiques dels Cítrics, en el moment just de collita d’aquest fruit, i ara és el torn de les jornades dedicades a aquest crustaci tan saborós i tan popular a casa nostra: la galera.
Així ho van considerar els experts. "Els propis empresaris d’hostaleria volen donar-li el protagonisme absolut en el moment òptim de la seva pesca, celebrant aquestes jornades gastronòmiques d’hivern", diu la regidora de Turisme Mercè Fischer.
Per tant, del 8 de febrer al 10 de març, quinze restaurants oferiran durant un mes, menús amb la galera com a reina i senyora de la taula. Els més gourmets podran moure's d'Alcanar a la platja o a les Cases i trobar plats com l'arròs melós de galeres i cloïsses; una cassoleta de carxofes i galera; un risotto de verduretes i galera; uns espaguettis a la tinta amb galera, gambetes i cloïsses; unes mandonguilles de calamars i botifarra amb suc de rostit de galeres i trinxat de ceps; una amanida tèbia amb vieires, espàrrecs i galeres; faves amb ceba i llamàntol (a la fotografia) o una broqueta de pop, galera i escamarlans, sobre un timbal de patata (a la fotografia).
Les Jornades Gastronòmiques de la Galera, a més, estan complementades per una oferta d’allotjament turístic amb preus especials que inclouen allotjament i menú especial de les jornades.
--
Menús i Restaurants de les Jornades Gastronòmiques (enllaç)
A
També et pot interessar
Foto:
Cedida
Per què Alcanar és un tresor iber?
Foto:
Cedida
Miquel Àngel Marín: "Nosaltres som unes guerrilles que volem evitar que la cultura es consideri només una cosa seriosa"
Foto:
Nusgràfic
Jordi Bertran: "El vessant més domèstic i quotidià de les festes populars fa que no les valorem"
Foto:
Jaume Boldú
Els 10 imperdibles del Mercat Ibèric d'Alcanar
Foto:
Cedida
Carles Castellà: "Preferim dir podar en lloc d'esllemenar; botifarra en lloc de baldana"
Foto:
Cedida
Les 10 millors platges nudistes de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona