Un festival de sushi a casa, please!

Un càtering de Deltebre distribueix els millors plats japonesos a domicili
Surtdecasa Ebre
,
08/10/2013
Menjar i beure
Fins fa ben poc, si eres un amant del sushi, ho tenies ben magre a les Terres de l'Ebre. Tot i la qualitat del nostre peix fresc i també del nostre marisc, ningú havia fet una aposta ferma i llarga en el temps per aquest plat japonès. A banda, això sí, de petits experiments temporals o alguna representació de sushi en les cartes dels restaurants més chic
 
Així va ser com Margaret i Ivan Morelló, dos germans amants del sushi de Deltebre, van decidir posar-se a preparar sushi casolà per fer-lo arribar a les cases de la majoria de pobles del Baix Ebre i Montsià, a través del càtering Sushi MC. “Som uns grans amants del sushi i sempre haviem d'anar a Tarragona o Barcelona per menjar-ne”, explica Margaret, que assegura que abans d'emprendre aquest negoci va estar sondejant als restaurants locals perquè fossin ells qui prenguéssin la iniciativa d'incorporar aquest plat a les seves cartes. “No me'n vaig sortir, perquè els restaurants del territori estan molt especialitzats en cuina mediterrània i del Delta, i els costa provar coses noves”, explica. “Crec que és una nova forma de donar valor a productes molt nostres com el peix i l'arròs, però adaptant-los a la cuina japonesa”.
 
Amb diferents varietats de peix fresc i arròs de varietat asiàtica, la Margaret prepara safates per emportar amb una carta que inclou diferents tipus de sushi. S'hi troben els clàssics makis, que es preparen amb arròs, peix i verdures enrotllats amb la famosa alga nori, o també els molt coneguts nigiris, una paraula que significa 'prémer' ja que consisteix en prémer una petita quantitat d'arròs formant un oval que es cobreix després amb un tros de salmó, tonyina, llagostí o altres tipus de peix. “A més del clàssic salmó i tonyina, aquí també els preparem amb llagostí del mediterrani i anguila, productes molt nostres”, explica Margaret, que també comenta que “utilitzen salmó d'Alaska de qualitat suprema”.
 
Però si aquests són els plats de sushi més coneguts, a la carta també hi ha propostes per als més introduïts en la matèria. Com són els temakis i els urakamis. Els primers són una espècie de paperina d'algues amb diversos ingredients a dintre. Al Japó, acostumen a preparar-lo quan fan dinars o sopars ja que preparen l'arròs amb antelació, tallen una selecció assortida de producte per emplenar-los i tot això ho col·loquen damunt la taula i cadascú es monta el temaki al seu gust. Els uramakis, o rotllo japonès, en canvi, són un maki però amb l'arròs per fora. Aquest tipus de sushi el va inventar un xef japonès dels Estats Units per a superar la resistència d'algunes persones a menjar peix cru, ja que l'original porta cranc, alvocat i maionesa.
 
La Margaret ja prepara safates variades que van dels 13 als 23 euros per compartir i provar una mica de tot, si sou molta gent. Ara bé, les unitats de nigiris surten a 1,80€ i les quatre unitats de makis a 2,50€, fet que afavoreix que els menús es puguin adaptar a totes les butxaques.
 
Per als que no volen peix cru ni en pintura
Ara bé, si no pots engollir-te el peix cru de cap manera, has de saber que a Sushi MC també preparen sushi amb cranc bullit o salmó fumat; i per acabar-ho de rematar, també es poden demanar clàssics plats nipons com, per exemple, la sopa miso, els fideus yakisoba – els fideus saltejats al wok amb marisc, pollastre, verdures i salsa de soja-, el pollastre yakitori – adobat amb soja, sake, gingebre, all i sucre-, o salmó terykai – un plat que pren el nom de la tècnica de cocció de la cuina japonesa en què els aliments són rostits (al forn o a la graella) en un adob de salsa dolça-.
 
Tan fàcil com una trucada o un missatge al Facebook!
I què s'ha de fer per reservar? Doncs mirar bé la carta a la pàgina web (sushimc.weebly.com) i demanar-ho com a mínim dues hores abans de l'àpat. O bé per telèfon o a través d'un missatge de Facebook.
 
“Ho preparem tot al moment perquè estigui al punt l'arròs i el peix”, diu Margaret, que explica que el seu servei take away engloba el municipi de Deltebre i Riumar, Sant Jaume d'Enveja, Els Muntells, L'Ampolla, Camarles, L'Aldea, Amposta, Tortosa i La Ràpita.
 
En el cas que siguin càterings de grup, per aniversaris o festes similars, s'han d'encomanar com a mínim amb dos dies d'antelació, perquè es puguin elaborar artesanalment totes les formes de sushi.
 
El menjar t'arriba a casa amb tots els complements per perfeccionar aquest ritual gastronòmic oriental. Els palets de fusta, la salsa de soja i el wasabi per acompanyar els plats, així com els postres o la beguda. Tenen dos varietats de cervesa, la Asahi i la Kirin Beer, dues cerveses lleugeres i refrescants que acompanyen molt bé el sushi.
 
-
Tota la informació: 
Comandes al 626830723

A

També et pot interessar