Cartell del TME 2020

Foto: 

Cedida

Tret de sortida del Talarn Music Experience 2020

Us avancem tot el que donarà de si el TME
Laia Singla
,
29/01/2020
Música
És el cinquè any que Lo Quiosc acull el Talarn Music Experience, cosa que l'ha catapultat a dalt de tot dels locals musicals de referència als Pallars. El projecte TME creix, es consolida i afegeix millores any rere any. Acabada de fer la presentació del festival, us revelem el qui és qui del TME perquè aneu reservant data a les vostres agendes, i perquè no digueu que no us hem avisat amb temps d'un dels nostres imperdibles.

Ja fa algunes temporades que mirem amb atenció el cartell del Festival TME per descobrir quins tresors amaga i, com quan obres un regal, assistim expectants a la presentació per xarxes. Els darrers quatre anys, el festival ha programat més de 50 concerts per què hi han passat 4.250 persones. La xifra, gens menyspreable, fa que el festival es consolidi com una de les propostes musicals més atractives del territori. L'any passat el TME es desestacionalitzava, oferint concerts íntims i acústics durant l'any dins del seu recinte. Es va combinar música i gastronomia en una fórmula que va impactar en la diana de tal manera, que sovint es va penjar el cartell de sold-out. Vist l'èxit de la proposta, l'organització ha volgut refermar el seu compromís amb la música en directe i de qualitat al Pallars, potenciant i dinamitzant l'oferta cultural i lúdica a la zona. Un exemple del que podríem dir win-win local, el trobarem a la Fira del Vi del Pirineu de Talarn en la que, la gent de Lo Quiosc, aporta part del seu cartell amb un dels grans del panorama musical nacional: Natxo Tarrés i Wireless.

Un altre dels pilars en què es continuarà basant el TME és el seu compromís amb la Diversitat i Igualtat de gènere a dins i fora de l'escenari. El seu cartell està cuidat al mil·límetre, no només cercant la paritat entre les qualitats que conformen la tria, sinó que a més, les veus femenines que aporta el cartell tenen discurs propi, com les madrilenyes Hickeys.

  • imatge de control 1per1

Els Acústics del TME
Maren obre els Acústics del TME amb la seva veu jove, amable i plena de tendresa. La seva versió de 'Lucha de gigantes' és un tresor que demostra l'alt nivell d'aquesta artista, de la que sentirem a parlar. Tory Sparks ens deixarà sentir la seva energia explosiva i la relació propera que reserva al seu públic acompanyada de Calamento (Javi Garcia). El directe tan especial de la nord-americana fusiona rock, blues i flamenc, en una proposta molt ben rebuda per la crítica.

Al mes de març, David Busquets presenta als Acústics el seu nou disc 'Instints', un disc en què el gironí enceta un estil enèrgic, vibrant i apassionat. Darrere de Le Nais hi ha la balaguerina Naida, una artista molt completa que, a banda de la música, cultiva la poesia i l'orfebreria, a més de dedicar també algunes hores a les passarel·les de moda. La seva veu, autèntica i màgica, esgarrapa des de dins un ambient nostàlgic i fosc que es contraposa a l'alegria i lluminositat de la seva persona.

El mes de maig és el torn d'Escuchando Elefantes. Les veus del Carlos i la Sílvia, tot i ser dues, han acabat sonant com una de sola. La seva fusió harmònica, dinàmica i poderosa asseguren que els neix de la seva passió per tocar al carrer.

Per la seva part, Natxo Tarrés & Wireless ens fan traslladar d'escenari per instal·lar-se a la Plaça Major de Talarn, en el marc de la Fira del Vi del Pirineu. El seu és un projecte tribut a Bob Marley que es converteix en un autèntic viatge a la Jamaica dels anys 70.
Al setembre es reprenen els acústics amb la banda balaguerina Rehenes, que presentaran el seu darrer treball 'Arañazos bajo la piel', el seu sisè disc. Amb trenta anys de trajectòria a les espatlles, la banda de rock, agafa un so diferent amb composicions pròpies, que parlen d'històries emotives però amb la mateixa energia que i essència caracteritza al grup.

Una de les joies de la pedrera musical catalana és la Sandra Bautista, que oferirà el seu acústic a l'octubre. El seu primer àlbum és 'Trapezista', un treball ple de pinzellades de Pop-rock, funk, swing, rumba i ritmes llatins i on les cançons traspassen fronteres estilístiques mai explorades. Poca presentació requereix Enric Montefusco, que actuarà també el mes d'octubre. L'ex Standstill no coneix les fronteres de la creació i al seu nou àlbum ‘Diagonal’ continua explorant els camins diversos de la cançó d'autor.
Un altre músic majúscul dels que podrem veure és Joan Rovira, un músic que podent fer tots els papers de l'auca, ha triat convertir-se en un cantautor de referència. La seva manera de fer música és un mosaic de ritmes caribenys, pop i música electrònica a voltes festiva, a voltes intimista.

L'encarregat de tancar els Acústics del TME és el joveníssim Cesc, que va fer el salt als festivals partint de les seves actuacions al metro de Barcelona i pels carrers de les grans ciutats d'Europa. Gràcies al seu talent i connexió amb el públic, és un dels artistes amb més potencial de l'escena pop-folk nacional.

Talarn Music Experience
Ens hem reservat pel final el plat fort d'aquesta proposta que s'allarga tot un any, el Talarn Music Experience d'estiu, que és l'origen de tot plegat. Les dates que us heu de reservar en aquest cas són el 10 i 11 de juliol. Enceta el festival la Meritxell Neddermann com una de les propostes més originals i interessants del 2020. D'ella impressiona com ha transformat la seva potent formació musical en un so propi que veu dels diversos paisatges de la música clàssica, el jazz o l'indie. Els Pets actuaran seguidament presentant el seu nou disc 'Som'. Els de Constantí consoliden en aquest treball el seu rumb cada vegada menys festiu, però més elegant, lluminós i artesanal. Serà un concert d'un format molt més íntim del que tenen per costum pel que veurem una versió dels Pets molt especial del seu directe. Tanca l'experiència del dia 10 'Two Lesbianos DJ Set', que abans de tornar a la carretera per una nova gira amb els 'Love of Lesbian', en Jordi i en Julián, posaran els ulls sobre la pista de ball del TME. La sessió promet ser enèrgica, us avisem. 
El dia 11 el cartell el formen exclusivament artistes femenines, i podrem descobrir el Gliter Punk de les Hickeys. Aquesta jove banda madrilenya ha girat en molt poc temps per moltes sales de tota la península, però també s'han fet un lloc en alguns grans esdeveniments de la música indi d'Estats Units.

Maika Makovsky ocupa l'espai central de la nit presentant el seu cinquè disc. Aquesta artista polifacètica ens ha deixat veure ja la seva part més íntima acariciant el piano, i la seva part més personal conduint el programa musical 'La hora Musa'. Tancarà el festival Ley Dj, una de les DJ més reconegudes del nostre panorama musical. L'artista valenciana presentarà 'Periscope part.2'; noves cançons que oscil·len entre les guitarres de l'indie i els ritmes de la música de ball més aventurada.

El cartell del Talarn Music Experience
Del 29 de febrer al 5 de desembre
Talarn
Talarn Music Experience, Lo Quiosc, 2021
Del 9 a l'11 de juliol
Talarn

Més informació: 

A

També et pot interessar