Arts
,
2024

Exposició ‘Salud tinguéssem!’

Exposició ‘Salud tinguéssem! De la Clínica Arrossera fins a l’Hospital Comarcal d’Amposta’. El 18 de juliol de 1944 és va donar viabilitat a la posada en funcionament del primer centre de salut de la capital del Montsià ,en una iniciativa que donava resposta a la necessitat d’una cobertura sanitària per als socis de la Càmara Arrossera del Montsià i que en el temps ha esdevingut en l’Hospital Comarcal d’Amposta.

L’exposició, mitjançant objectes originals, textos, fotografies i audiovisuals realitza un repàs a la història de la sanitat a Amposta des del 1944 fins al dia d’avui. També inclou una consulta dels inicis de la clínica i tot un seguit de documents inèdits on es reflecteix l’activitat social, econòmica i política que va fer possible la creació del aleshores conegut com a Servicio Medico Cooperativo, així com capítols destacats de la història de l’hospital, com el paper que va jugar el centre sanitari durant l’incident al càmping dels Alfacs al juliol de 1978.

Amb motiu d’aquest aniversari, la família del doctor Tomàs Pujol, metge perellonenc i tinent mèdic republicà durant la guerra civil, uns dels fundadors de la primera clínica, farà donació de tot un seguit de material mèdic d’aquella època al Museu de les Terres de l’Ebre acte al qual seguirà una conferència sobre la història del centre hospitalari.

Horari: 

De dimarts a dissabte: d'11 a 14h i de 17:30 a 20h
Diumenges i festius: d'11:30 a 14h
>Dijous 15 d’agost: tancat

Inauguració: 

 

Dijous 18 de juliol, 19h
Amb la conferència ‘La Clínica Arrossera d’Amposta, 80 anys de camí’ a càrrec d’Antón Pujol Beltran

Organitza: 

Ajuntament d’Amposta, Museu de les Terres de l’Ebre i Hospital Comarcal Amposta

Accessibilitat

  • Accessibilitat física: ​Hi ha adaptacions per a que les persones amb mobilitat reduïda hi puguin accedir. Com poden ser les rampes, ascensors, passadissos amples…
  • Gossos d’assistència: Són gossos que han estat ensinistrats per a donar servei i assistència a persones amb discapacitat. Com els gossos “guia” que estan ensinistrats per a guiar a una persona amb discapacitat visual o ceguera​

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1