Jump to navigation
Heu sopat mai amb una moto al damunt del vostre cap? El primer cop que una persona entra a l'Arengada, queda tan impactat per l'extravagància de la decoració de l'espai que el menjar queda a un segon terme. Però si tot es limités a la faceta museística, la gent no hi tornaria. I a l'Arengada la gent hi repeteix. La brasa a un preu molt ajustat és el principal atractiu gastronòmic d'aquest restaurant de la Geltrú tant diferent al que estem acostumats a veure.
Visitem l'Arengada un dissabte a la nit, per sopar dues persones. La carta gira al voltant de la brasa, que és l'autèntica especialitat de la casa. Però a banda d'alguns entrants, també ofereixen tres tipus d'amanides: la verda, la Geltrú i el xató. El ventall de plats a la brasa és ampli i podem muntar-nos el nostre plat ideal amb els acompanyaments que preferim.
Aquest cop optem per compartir un xató i de segon optem per botifarra catalana a la brasa, en un cas acompanyada per mongetes saltejades i en l'altre per patates fregides. Pel que fa a l'amanida, hem encertat compartint-la, ja que és un plat que a una persona sola ja l'hauria deixat tipa. La salsa és molt bona, el bacallà i la resta dels ingredients també, tot i que ens sorprèn que no porti escarola, sinó enciam. Tècnicament no seria el plat que a Vilanova es coneix com a xató, però com que el plat igualment és bo ja ens està bé.
Dels segons, les botifarres són bones. I l'experiència sempre que hem vingut també ha estat positiva. Totes les altres opcions (com ara el conill a la brasa) són recomanables, com també els peus de porc. A l'hora de triar els acompanyaments, hem triat els que ens venien més de gust tot i saber que no són els que estan millor al local. Hauria estat molt més recomanable demanar patata al caliu, o pebrot escalivat, que no pas unes patates fregides (presumptament) de les congelades. Però el capritx del moment és el que mana. A més, estan ben fetes.
Per acompanyar demanem pa torrat amb tomàquet, que també ve amb all. És molt recomanable demanar-lo i combinar-lo amb el plat que sigui. Per beure fem vi. Triem un Augustus negre, que és un valor segur. La temperatura ambient a l'estiu no és la millor per a un vi com aquest, però sense arribar a demanar-ho la cambrera ja ens porta el refredador. La carta de vins no és massa àmplia, però hi ha un ventall prou gran perquè tothom pugui trobar una proposta que li agradi. El vi de la casa va variant, però sempre són propostes ben triades. I és dels restaurants amb vins de la terra, sense renunciar a propostes d'altres indrets de la península. També prenem aigua. No prenem postres, perquè acabem molt tips, i acabem amb dos cafès amb gel. Ens acaben convidant a xupitos.
L'àpat ens ha sortit a 25 euros per cap. Tenint en compte que no ens hem estat de res a l'hora de triar el vi i que hem anat a la carta, no és cap exageració. És més, els plats en si són molt econòmics. El més car que hem demanat era el xató. D'altra banda, entre setmana el restaurant disposa de menú a 9 euros.
L'Arengada és d'aquells restaurants on et sents a gust. Es tracta d'un restaurant petit, amb l'espai ben aprofitat, i que desprèn un aire molt familiar. I encara que hi hagis anat desenes de vegades, sempre acabes badant davant d'alguna de les andròmines que hi ha exposades per terra, mar i aire.
“L'Arengada” Carrer dels Terrissaires 15, Vilanova i la Geltrú Telèfon: 973 33 07 56 Dimecres a dissabte, de 13:00 a 01:00h Diumenge, d'11:00 a 17:00h