,
24/03/2016
Cinema
Berto Romero i Andreu Buenafuente

Rams (El valle de los carneros), El pregón i La ley del mercado

No deixeu d'anar al cinema aquesta Setmana Santa perquè tenim molt bones propostes preparades que arrenquen amb una pel·lícula que teníem moltes ganes de fer. Es tracta de la premiadíssima 'Rams (El valle de los carneros)'. També podreu passar una bona estona amb 'El pregón', un autèntic antídot pels temps que corren. I finalment us avancem la pel·li del Cineclub de dijous i divendres que ve, la francesa 'La ley del mercado'. Aquí van els detalls:

Rams (El valle de los carneros)
Drama familiar d'argument senzill i rerefons profund

Dijous 24 de març, 20:15h
Divendres 25 de març, 21:15h
Sala Zazie

Direcció: Grímur Hákonarson
Guió: Grímur Hákonarson
Intèrprets: Brionne Sigurður Sigurjónsson, Theodór Júlíusson, Charlotte Bøving, Jon Benonysson, Gunnar Jónsson.
Drama. Islàndia, 2015. 93 min. Projecció en versió original subtitulada.

Dos germans ancians, testarruts i solitaris, fa anys que no es dirigeixen la paraula tot i viure a 40 quilòmetres de distància. Però el ramat d'ovelles d'un d'ells -d'una raça en perill d'extinció- els obligarà a trencar aquest silenci. Des d'Islàndia ens arriba aquesta història aparentment senzilla, ambientada en els paisatges plàcids i hostils d'aquest país. El rerefons d'aquesta història de pastors és també més profund del que es veu a cop d'ull... i s'acaba convertint en una reflexió entorn a l'orgull, els sentiments mai no verbalitzats i la por a reconèixer els propis errors. Proposta arriscada i emocionant que va guanyar el premi a la millor pel·lícula de la secció "Un Certain Regard" al Festival de Cannes, nominada al millor film als Premis del Cinema Europeu i Espiga d'Or per la millor pel·lícula al Festival de Valladolid.

El pregón
Buenafuente i Berto debuten junts al cinema

Divendres 25 de març, 19:00h
Dissabte 26 de març, 20:00h
Diumenge 27 de març, 19:00h
Dilluns 28 de març, 19:00h
Dimecres 30 de març, 19:00h i 21:15h
Sala Zazie

Direcció: Dani de la Orden
Guió: David Serrano i Diego San José
Intèrprets: Berto Romero, Andreu Buenafuente, Jorge Sanz, Belén Cuesta.
Comèdia. Espanya, 2016. 80 min. Projecció en versió original.

Enfrontats des de fa temps, Juan i Richi Osorio (Andreu Buenafuente i Berto Romero) són dos germans que van jurar que no es veurien les cares mai més però, per una quantitat raonable de diners, estan disposats a fer una excepció. Els Osorio són a més dues glòries oblidades de la música electrònica dels anys noranta que han tocat fons. El seu grup Supergalàctic ja va quedar en l'oblit. Això sí, en el seu poble natal, els consideren una llegenda viva del techno espanyol. Quan els contracten per ser els pregoners de les festes del poble no imaginen la que se'ls ve a sobre. La seva intenció és arribar, cobrar els diners i sortir corrents. Si surten d'allà amb vida, serà tot un èxit. El pregón és una comèdia dirigida per Dani de la Orden (Barcelona, nit d'hivern i Barcelona, nit d'estiu), amb guió de David Serrano (El otro lado de la cama) i Diego Sanjosé (Ocho apellidos vascos).

La ley del mercado
Vincent Lindon dóna veu al drama laboral

Dijous 31 de març, 20:15h
Divendres 1 d’abril, 21:15h
Sala Zazie

Direcció: Stéphane Brizé
Guió: Stéphane Brizé i Olivier Gorce 
Intèrprets: Vincent Lindon, Yves Ory, Karine De Mirbeck, Matthieu Schaller.
Drama. FRANÇA, 2015. 92 min. Projecció en V.O. (francès) subtitulada.

Thierry és un home de 51 anys que, després de 18 mesos aturat, troba feina com a guàrdia de seguretat en un supermercat, la qual li permet almenys cobrir les necessitats bàsiques de la seva família. Tot va bé fins que li proposen una cosa realment tèrbola: espiar els seus col·legues. Aquesta difícil situació es convertirà per a ell en un dilema moral; es pot acceptar qualsevol cosa amb el propòsit de mantenir la feina? Vincent Lindon va guanyar el premi al millor actor al Festival de Cannes de 2015 i als premis César de l’Acadèmia francesa.

Ens veiem a la Zazie. Salut i bon cine!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.