Jump to navigation
1. La VallencaFeta a la capital de l'Alt Camp, uns emprenedors la van començar a elaborar fa tres anys amb l'objectiu de fer rendible la passió que senten per la cervesa, tot mostrant el seu "compromís a nivell cultural" amb la ciutat de Valls, ja que part dels seus beneficis es destinen a les colles castelleres de la ciutat. De fermentació natural i sense additius, La Vallenca és una kölsch clara, aromàtica i versàtil amb una graduació del 5%. Podreu tastar-la en diversos establiments de l'Alt Camp.2. La Surfera beerCervesa marinera de marcat accent tarragoní, La Surfera és el projecte de Juan Manuel Mora, que temps enrere es dedicava a fer taules de surf però que, empès per la seva passió per la cuina, s'ha decidit a provar sort en el sector cerveser. És una de les anomenades IPA (American Indian Pale Ale) d'alta fermentació, sense pasteuritzar, de finíssima amargor i un lleuger regust afruitat. Alerta amb el disseny i l'envasat, d'estil retro. I per cert, és apta per a vegans! 3. KesseLa seva arribada al mercat és la prova del gran moment que viu la cervesa. Amb poc més d'un any de trajectòria, la Kesse és una firma impulsada per Eduard Nadal, que va començar a fer proves a casa. És fina i elegant, amb personalitat, i pretén recuperar l'elaboració antiga del producte -ordi, llúpol, llevat i aigua- amb ingredients de proximitat. Nadal apunta que amb la Kesse vol "recuperar estils clàssics de cervesa" per contribuir a enfortir la cultura cervesera al país. Entre les cinc varietats d'aquesta cervesa tarragonina, animeu-vos a tastar la blanche, que segueix la tradició belga i que és dolça. Una delícia.4. Les clandestinesAmb seu a Montferri, la factoria va iniciar la seva trajectòria ja fa una dècada. A partir de matèries primeres procedents de l'entorn, com l'aigua, la farigola, la mel o el llúpol, els seus impulsors han aconseguit crear una cervesa de gust especial, únic. De totes les seves varietats, una de les més populars és la Quatre maltes, una pale ale molt ben rebuda a les fires, mostres i tastos que se celebren a les nostres comarques. De preciós color àmbar i amb aroma de cereals maltejats, és una birra amarga per paladars exigents. 5. RositaPotser és la més cèlebre de les cerveses de casa nostra. Reivindicada pels tarragonins com un símbol i elaborada a Alcover, l'original (de 5,5%) és present en bars, restaurants i trobades cerveseres. De color mel i amb l'escuma justa, desprèn una agradable aroma afruitada i té el punt just d'amargor. La negra, que conté avellanes de l'Alt Camp, i que evoca caramel i cafè, és un plaer pels sentits. Si voleu maridar-la, acompanyeu-la de xocolata. Qui ho diu, que una cervesa no pot servir-se a les postres?6. EstraperloLa cervesa artesana de Torredembarra coordina la mostra que es du a terme a la localitat del Tarragonès. La firma, en actiu des de 2008, serà lògicament a la cita dels pròxims dies. Jugarà amb avantatge, perquè ho farà casa, però també per la seva excel·lent personalitat.7. La SegarretaEns arriba des de Santa Coloma de Queralt, a la Conca de Barberà, i té una gran varietat de cerveses de les quals cal tastar i gaudir la tradicional, una pale ale que busca per l'equilibri entre maltes i llúpols. Es tracta d'una rossa d'alta fermentació, elegant i amb aromes florals. A banda, l'Apol·lo -una amber ale amb un 7%- és una altra aposta segura si un bon cerveser us convida a fer un àpat a casa i voleu obsequiar-lo com cal. Els seus elaboradors organitzen visites guiades a les seves instal·lacions.