Gemma Urgell
,
11/06/2015
Activa't

Mamis en forma!

Del 19 al 21 de juny, embarassades i mares primerenques podran gaudir de les 1es Jornades d’Activitat Física i Maternitat a Vilafranca

Foto: 

Surtdecasa
Laura Màrquez i Montse Sacrest, dues de les tres organitzadores
No hi ha dubte que l’activitat física és primordial per tenir un ritme de vida saludable. Però, què passa quan una dona està embarassada? Pot continuar fent esport? Quina és l’activitat física més recomanable en aquest moment? I l'alimentació? I després del part? Com pot continuar fent esport i alhora tenir cura del seu nadó? Per a poder respondre aquestes qüestions i difondre la importància de sentir-se bé en el pre i el post part, Vilafranca acull xerrades i tallers per viure l’embaràs i la maternitat de la manera més saludable.

Àstrid Barqué, Laura Màrquez i Montse Sacrest són primer de tot mares. I també són emprenedores: regenten tres centres vinculats amb l’alimentació, la salut i l’esport (Vitampleni, Elna i Espai Pilates respectivament). Aquest cop han unit esforços per organitzar les 1es Jornades d’Activitat Física i Maternitat a Vilafranca el 19, 20 i 21 de juny, amb una programació especial per a dones embarassades i mares que han acabat de parir. Les tres han fusionat els seus coneixements en salut, alimentació, activitat física i fisioteràpia per a poder oferir un assessorament òptim a les dones que es troben en aquesta etapa de la seva vida i que presenten en aquestes jornades.

L'objectiu és oferir a les dones ja practicants d’algun esport o activitat física la informació necessària per seguir practicant de manera saludable; així com conscienciar dels beneficis de l’activitat física en aquests períodes de la vida de la dona. Les jornades també pretenen reunir a la comunitat de dones que estan a punt de ser mares o ho han estat fa poc, per tal de crear un vincle d’aprenentatge entre elles i establir noves coneixences. 

Màrquez apunta que sovint no hi ha massa informació sobre quina és la millor activitat física durant l’embaràs, que hi ha dones que han fet molta activitat física i paren de cop durant aquests mesos; o d’altres que no n’han fet mai i consideren que potser caldria fer-ne per estar en forma en el moment del part. És que durant l’embaràs, “cal preparar-se a nivell alimentari, cardíac, metabolic, fisiològic i emocional”, reitera. I, després del part, “tornar a fer activitat física es complica perquè cal conciliar i no sempre és fàcil tornar a tenir la mateixa forma física i la silueta i alhora fer-te càrrec d’un nadó que requereix de tu totes les hores al dia”.

“La dona embarassada ja no es conforma en no fer res, vol sentir-se bé, cuidar-se i trobar una estona per gaudir d’ella mateixa i d’aquesta etapa bonica i especial”, afegeix Sacrest. Després de parir, moltes dones volen recuperar de forma ràpida la seva silueta d’abans de l’embaràs, però les tres consideren que cal anar més enllà: “no s’aconseguirà d’un dia per l’altre però si que es pot fer d’una manera única, amb activitats d’acord a l’estat físic, una alimentació saludable i que emocionalment es contribueixi a gaudir d’una mateixa”.

Unes jornades, dos itineraris, tres espais

Les jornades comencen divendres 19 de juny amb una xerrada introductòria a L’Escorxador i el gruix de les activitats tindran lloc dissabte, 20 de juny. S'han organitzat dos itineraris: un específic per dones embarassades i l'altre per a dones que es troben en el moment del post-part. Es faran tallers d’alimentació, sòl pelvià, sessions d'esferodinàmiques, tallers de reequilibri ambdominal i gimnàstica específica per a després del part. Les activitats es duran a terme en els tres centres que gestionen les organitzadores. El diumenge, 21 de juny, com a clausura de les jornades, han preparat una marxa nòrdica que sortirà del Parc del Tívoli amb l’objectiu de demostrar l’activitat física i família no estan renyides.

Més informació: 

http://astridbarque.com/2015/05/29/jornadesafim/

També et pot interessar