Foto: 

Àngela Llop

Millorar la presa de decisions

La Wine.BS de Vilafranca del Penedès inicia el curs amb la tercera edició del Postgrau de Gestió d’Empreses Vitivinícoles com a formació insígnia del centre
Goretti Martínez
,
14/09/2018
Activa't
La Wine Business School de Vilafranca del Penedès inicia un nou curs. L’escola s’ha projectat amb el repte de ser un centre de formació de referència mundial per als professionals del sector vitivinícola i, amb aquest objectiu, va adaptant la seva oferta formativa a les necessitats del propi sector i dels seus professionals. Parlem amb la directora de la Wine.BS, Ester García, perquè ens expliqui el més destacat d’aquest nou curs.

- En quin escenari comença el curs la Wine.BS?
Poc a poc, la Wine Business School es va coneixent com un espai de formació en el sector vitivinícola. S’hi proposen diverses formacions al llarg del curs a partir dels temes que el sector troba rellevants: exportació , sostenibilitat, canvi climàtic, certificacions de qualitat, processos de gestió documental... i totes elles amb reconeixement universitari. Amb tot, el Postgrau, per la distribució i aprofundiment dels temes proposats així com pels experts (en moltes ocasions són empresaris) i la metodología de treball a partir de casos pràctics a partir del model d’escola de negocis, és una formació pensada per aportar valor al sector i millorar la capacitació en la presa de decisions. Aquest curs 2018/2019 presentem la tercera edició del Postgrau de Gestió d’Empreses Vitivinícoles. En el segon curs es van exhaurir les places i en aquest tercer les inscripcions ja estan molt avançades, tenint en compte que s’inicia el 19 d’octubre. Aquesta és una formació especialitzada molt interessant per a diversos perfils que es vulguin consolidar o accedir a espais de comandament en empreses vitivinícoles. El postgrau interuniversitari es realitza a la Wine.BS en coordinació amb la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat Central de Vic i Manresa. D’altra banda, aquest curs també presentem amb la Universitat Rovira i Virgili un curs internacional d’Enoturisme el 22 i 23 d’octubre.

- Quins criteris ha seguit el disseny de l'oferta formativa?
En aquesta tercera edició, a partir de les avaluacions dels docents i dels alumnes s’han incorporat millores en els continguts i la distribució dels mateixos, afegint més elements específics en la gestió d’empreses del sector. Per exemple sobre els elements de qualitat i sistemes de certificació que el sector està generant. A més cal tenir en compte el que el mercat nacional i internacional està demandant. Al web de la Wine.BS es podrá anar coneixement la información actualizada dels cursos ofertats.

- Més concretament, en què consisteix el postgrau interuniversitari de Gestió d'empreses vitivinícoles i quins resultats ha donat fins al moment?
Els curs té dos mòduls ben diferenciats: Gestió i Organització Vitivinícola i Tècniques de Producció Vitivinícola. Des d’ells es realitza un apropament a tots els processos per a la gestió de les empreses vitivinícoles, però amb una visió de millora en l’eficiència. L’objectiu és conèixer a fons tots els procediments que es necessiten per assolir els objectius de l’empresa, que impliquen les decisions que es prenen, per a ser més eficaços i més rentables.

- Quin és el perfil de l'alumnat que s'acosta a la Wine.BS i amb quins objectius ho fa?
En el cas del Postgrau, el perfil és divers. Són professionals del sector vitivinícola que volen potenciar les seves habilitats directives, incorporant eines i tècniques que facin més eficient la seva tasca, rol i responsabilitat com a comandaments o responsables. També emprenedors que estan creant nous cellers i enòlegs amb anys d’experiència al celler que han passat a gestionar equips de recursos humans i que han de prendre decisions empresarials que impliquen més enllà dels processos vinculats a la viticultura i l’elaboració. Directius en altres sectors que volen introduir-se en la gestió de negocis vitivinícoles. Responsables d’àrees de negocis concretes marketing, producció, administració que volen conèixer la globalitat de la gestió vitivinícola per assentar-se en el seu lloc de feina o optar a d’altres amb més responsabilitats. Estudiants de graus d’enologia, marketing o ADE com a part de la seva especialització per a la incorporació al món laboral...

- Quins reptes es marca l'escola de cara al futur més immediat?
Consolidar el seu Consell Assessor on actualment es troben vinculades nou de les dotze Denominacions d’Origen de Catalunya, Institut del cava, Associació Vinícola Catalana, Pimecava, Associació Catalana de Sommeliers, Associació Catalana d’Enòlegs, Euroselecció, Institut Català del Suro, Innovi i la Universitat Rovira i Virgili, a més dels Patrons de la Wine.BS, i, a partir d’aquí, dissenyar les formacions que a curt i mig termini el sector necessiti per a la millora de la seva qualificació i professionalització. Les formacions internacionals són altra de les fites que tenim en el següent esglaó de línies a desenvolupar.

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

A

També et pot interessar