Entorn
,
2017
Dimecres 26 de juliol, 18h
Castell de Penyafort
Santa Margarida i els Monjos

Alliberament d'aus

Prop del castell de Penyafort (Santa Margarida i els Monjos) es farà l’alliberament d’ocells rapinyaires. Enguany s’alliberarà un xoriguer i un gamarús (a darrera hora hi pot haver algun ocell rapinyaire més, depenent de l’evolució de la seva recuperació). Les aus són procedents del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa, del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’ocells que han arribat al centre de Torreferrussa ferits o caiguts del niu, i que després d’un període de temps en el qual s’han recuperat favorablement ara retornaran a la vida en llibertat.

En el mateix acte d’alliberament es farà una breu explicació de diversos aspectes relacionats amb les aus. 

L’assistència a aquest acte és lliure i gratuïta, i per tant tothom hi està convidat. Per l’alliberament es farà una petita passejada des del Castell de Penyafort per tal de deixar els ocells en un entorn adient.

Horari: 

18:00h

Sinopsi: 

El xoriguer (Falco tinnunculus) és un petit falcó força habitual al Penedès. S’alimenta de petits animals com ara ratolins, escarabats o llagostes. El gamarús (Strix aluco) és un rapinyaire nocturn que viu en entorns boscosos. Caça rates, ratolins, musaranyes i talpons. A les comarques del Penedès se’l coneix amb els noms de cabrota, cabra boja o cabrerot perquè a la nit fa un cant una mica esbojarrat i bastant fort.

Preu: 

Gratuït

Organitza: 

Còbit - Recerca i estudi de natura del Foix, Gaià i Anoia

Col·labora: 

Centre de fauna de Torreferrussa, Consorci del Parc del Foix i Abertis.
 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1