AGENDA
Arts
Del 18 de novembre al 2 de març de 2018
2017
Fundació Fenosa
  • El Vendrell

Exposició 'Apel·les Fenosa, retrats vius'

La mostra inclou un conjunt de 21 retrats fets per Fenosa de persones que encara viuen. La majoria són fets en volum, però també hi ha dibuixos, com els realitzats per la cantant Marina Rossell i el fotògraf Jean-Marie del Moral. La Fundació ha contactat amb tots ells i els ha demanat un record de les sessions de posat, on expliquen els motius i les anècdotes de l’obra.

Sinopsi: 

El retratats són Antoine d’Albis de la família de porcellanes Haviland, Éric Bungener, l’escriptor Josep Carol, Carmen Bonet, la pianista Évelyne Dubourg, Nathalie Fillon, Magda Gorina Solé, Edmond de La Haye Jousselin, Eléonore Jaulin, l’escriptor Hugues Labruse, Patricia Martin Recasens, el fotògraf Jean-Marie del Moral, Francesca Patout, l’arquitecte Ricardo Ribas, la cantant Marina Rossell, Maraki Roulier, Josep Maria Rovirosa,  Arnaud Sylvestre de Sacy, Montserrat Miret Nin, i la de més edat de tots, Ursula Schroeder, amb més de 101 anys, filla del famós psiquiatra Franz Prinzhorn.

Fenosa va realitzar al llarg de la seva vida molts retrats de persones vinculades al seu entorn d’amistats. Li agradava fer-ho per tal de tenir l’oportunitat de dialogar amb ells i compartir unes estones de privacitat. Els retrats de Fenosa figuren a museus del món, especialment va retratar Picasso, Coco Chanel, Jean Cocteau, o Paul Eluard.

Et pot interessar

Edith Shaar
Dissabte 3 de febrer, 11h
Juneda
Dissabte 20 de gener, 17:30h
Palafrugell
Del 27 de gener a l'1 de maig
Torroella de Montgrí
Sant Pere
Del 4 de desembre al 28 de febrer
Lleida
Del 13 al 28 de gener
Santa Oliva
Tragèdia al call
Diumenge 4 de febrer, 10:30h
Tàrrega
Xerrada 'L'herpetofauna de Namíbia'
Divendres 19 de gener, 19:30h
Vilanova i la Geltrú
Maria Rosa
Divendres 4 de maig, 20:30h
Sant Salvador