AGENDA
Arts
2017
Del 18 de novembre al 18 de desembre
  • El Vendrell
Fundació Fenosa

Exposició 'Retrats vius'

La mostra inclou un conjunt de 21 retrats fets per Fenosa de persones que encara viuen. La majoria són fets en volum, però també hi ha dibuixos, com els realitzats per la cantant Marina Rossell i el fotògraf Jean-Marie del Moral. La Fundació ha contactat amb tots ells i els ha demanat un record de les sessions de posat, on expliquen els motius i les anècdotes de l’obra.

Sinopsi: 

El retratats són Antoine d’Albis de la família de porcellanes Haviland, Éric Bungener, l’escriptor Josep Carol, Carmen Bonet, la pianista Évelyne Dubourg, Nathalie Fillon, Magda Gorina Solé, Edmond de La Haye Jousselin, Eléonore Jaulin, l’escriptor Hugues Labruse, Patricia Martin Recasens, el fotògraf Jean-Marie del Moral, Francesca Patout, l’arquitecte Ricardo Ribas, la cantant Marina Rossell, Maraki Roulier, Josep Maria Rovirosa,  Arnaud Sylvestre de Sacy, Montserrat Miret Nin, i la de més edat de tots, Ursula Schroeder, amb més de 101 anys, filla del famós psiquiatra Franz Prinzhorn.

Fenosa va realitzar al llarg de la seva vida molts retrats de persones vinculades al seu entorn d’amistats. Li agradava fer-ho per tal de tenir l’oportunitat de dialogar amb ells i compartir unes estones de privacitat. Els retrats de Fenosa figuren a museus del món, especialment va retratar Picasso, Coco Chanel, Jean Cocteau, o Paul Eluard.

Et pot interessar

Exposició Horacio Elena: De la Platja a Sitges
Del 17 de març a l'1 de maig
Sitges
Exposició 'Nedant pel call' d'Emili Armengol
Del 2 al 30 de març
Girona
Dissabte 24 de març, 20:30h
Vilafranca del Penedès
Dissabte 7 d'abril, 20:30h
El Vendrell
Dones d’Art
Del 9 de març al 7 d'abril
Lleida
Diumenge 8 d'abril, 19h
Vilafranca del Penedès
Exposició 'Imágenes para decirlo', d'Ersi Marina Samará Spiliotopulu
Del 2 de març al 29 d'abril
Vilanova i la Geltrú
Tragèdia al call
Diumenge 1 d'abril, 10:30h
Tàrrega