AGENDA
Arts
2017
Del 15 de desembre al 14 de gener
  • El Vendrell
Sala del Portal del Pardo

Exposició 'Viatge a Ítaca' de Roser Oter

La ceramista Roser Oter porta el seu 'Viatge a Ítaca' a la Sala Portal del Pardo, del 15 de desembre al 14 de gener de 2018.

El crític d’art Màrius Domingo explica al tríptic de l’exposició que “A Viatge a Ítaca, les cançons de Lluís Llach i els poemes de Martí i Pol trenquen el silenci i ens venen a trobar en obres despullades d’artifici. Aquests treballs són un pas endavant. Un salt important. Són peces molt escultòriques, no necessàriament decoratives ni utilitàries, en la línia de Refugiats (que va obtenir el segon premi de la IX Biennal de Ceràmica del Vendrell) [...] L’acció que intuïm en peces com L’estaca s’allunya de la lectura reposada i tranquil·la que insinuaven peces més amables de períodes anteriors: dos personatges s’enfronten a una estaca que, com un clau, travessa el terra que els sustenta. La mítica cançó de Lluís Llach, que ens recorda que lluitar finalment té recompensa, la recompensa és saber que podem i volem lluitar, i veure’ns reflectits en qui ens fa costat”.

Una part de la venda de les obres es destinarà a la Fundació Lluís Llach.

Horari: 

De dimarts a dissabte de 17h a 20h. Dissabte i diumenge d’11h a 14h.
La sala romandrà tancada els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre de 2017 i 1 i 6 de gener de 2018.

Inauguració: 

Divendres 15 de desembre, a les 20h, la Sala del Portal del Pardo acollirà la inauguració de l’exposició “Viatge a Ítaca”, de la ceramista Roser Oter, que engloba un conjunt d’obres inspirades en els poemes de Miquel Martí i Pol i en les lletres de les cançons de Lluís Llach.

L’acte d’inauguració inclourà una actuació d’alumnes de l’EMMPAC. La música la posaran Núria Cullaré, violí; Helena Cullaré, flauta, i Anna Cullaré, piano, que interpretaran: Laura, Que tinguem sort i Ítaca, de Lluís Llach, amb arranjaments de Carlota Baldrís i Anna Urpí. També es podrà gaudir de l’actuació Ballet II, a càrrec d’Irene Pellejà i Dagda Ryan, variació del Llac dels Cignes, i la coreografia de Laura a càrrec de Ruth Campanales.

Programa: 

Cal dir que l’endemà de la inauguració, el dissabte 16 de desembre, a les 20h, es realitzarà una visita guiada a càrrec de l’artista. És gratuïta però cal la reserva prèvia al c/e art@elvendrell.net i al tel. 977665684. Les places són limitades.

Et pot interessar

Del 18 de maig al 4 de novembre
Palamós
Tragèdia al call
Diumenge 3 de juny, 10:30h
Tàrrega
Exposició La Festa a la porta de casa Reus
Del 15 de maig al 10 de desembre
Reus
Mimesi
Del 4 de maig al 30 de juny
Lleida
Sala B
Del maig al desembre
Penelles
Exposició 'Conte va! Va de contes'
De l'11 de maig al 24 de juny
Vilanova i la Geltrú