AGENDA
Música
2018
Divendres 19 d'octubre, 20:30h
  • El Vendrell
Auditori del Tívoli

Acte d'homenatge a Benvingut Socias

A través de diversos actes, i coincidint amb la commemoració del naixement del concertista i compositor Benvingut Socias (El Vendrell, 1877-1952), es vol donar a conèixer i posar en valor la seva trajectòria local i internacional. I és que malgrat haver fet una carrera musical molt destacada a Catalunya i també a l’estranger, en ciutats com París, Londres o fins i tot als Estats Units, Socias és encara un “gran desconegut”, especialment entre la gent més jove. L’obra de Benvingut Socias, molt diversa, abraça des de composicions religioses fins a sardanes, música de cambra i composicions musicals per acompanyar textos poètics d’autors catalans.

Programa: 

20:30h | Conferència 'Infància i joventut de Benvingut Socias', a càrrec de Nativitat Castejón, directora de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès. Cal dir que el fons documental de Benvingut Socias Mercadé va ser cedit a la Generalitat de Catalunya el 2017 i es troba dipositat a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès. Aquest compta amb la seva obra musical, així com la seva correspondència, un diari personal o un llibre copiador de cartes, entre altres.

A continuació | Estrena de l’audiovisual 'Del Tancat de la Plana al món, homenatge a Benvingut Socias', obra de Carlota Baldrís, guanyadora del primer premi del I Concurs Benvingut Socias de composició per a gralla i orgue. Aquest serà un resum de la vida de Benvingut Socias amb música i imatges.

Per acabar l’acte | Concert de 'Peces de joventut' de Socias, interpretades al piano per Àlex Jordi i Jordi Pascual i amb la veu de la soprano Griselda Ramon.

Altres actes
De forma paral·lela, segueix obert encara el termini per presentar composicions al II Concurs de composició Benvingut Socias, que es podran fer arribar fins el 3 de desembre. Des de l’Associació d’Amics de l’Orgue s’ha valorat positivament el ressò que està tenint aquesta convocatòria, per a la qual ja han rebut diverses composicions.

D’altra banda, i fins a finals d’any, l’Associació ha programat dos concerts més. L’un serà el dia 16 de novembre, a les 20.30h, a l’Església Parroquial del Vendrell i presentarà una conjunció eclèctica: la de l’orgue majestuós amb la cornamusa festiva. El concert anirà a càrrec de Francesc Sans, cornamusa, i Josep Mateu, orgue. L’últim concert de l’any serà el dimecres 5 de desembre, a les 20.30h, a l’Auditori del Tívoli i anirà a càrrec del Ço del Botafoc, acompanyat de la narradora Paulalba i els seus poemes de Nadal. Aquest concert vindrà precedit, la mateixa tarda, per la inauguració de la tradicional exposició de exposició de pessebres a la Sala la Fusteria.

Preu: 

Gratuït

Organitza: 

Amics de l’Orgue del Vendrell i Arxiu Comarcal del Baix Penedès

Col·labora: 

Ajuntament del Vendrell

Més informació: 

Et pot interessar

Divendres 23 de novembre, 20:30h
Vilafranca del Penedès
Dimecres 5 de desembre, 20:30h
El Vendrell
Quim Masferrer
Dissabte 26 de gener, 20:30h
Vilafranca del Penedès
Del 26 d'octubre al 2 de desembre
Vilafranca del Penedès
Del 16 de novembre al 14 de desembre
Torrelavit
Del 15 de novembre al 24 de febrer
Sitges
Diumenge 25 de novembre, 11h
Subirats
Most Festival 2018
Dimarts 20 de novembre, 20:30h
Vilafranca del Penedès