Fires i festes
,
2018
Del 8 al 14 de febrer
En tot el municipi
Sitges

Carnaval de Sitges

Sitges viurà del 8 al 14 de febrer una nova edició del Carnaval, considerat un dels 10 millors Carnavals del món. Es tracta de la festa més multitudinària i colorista del calendari d’esdeveniments del municipi que comença Dijous Gras (8 de febrer) i finalitza Dimecres de Cendra (14 de febrer). Un any més, els dos dies més
participatius seran el diumenge i el dimarts amb les rues infantils i la dels adults que tornaran a desfilar pels carrers de la vila amb un total de 44 colles i més de 2.200 participants.
Durant els dies previs a l’inici de la festa, hi haurà també noves propostes entre les que destaquen l’exposició sobre 'El Carnaval de la C a la L' d’Angelina Salesas al Centre Cultural Miramar i el mercat 'Els encants de Carnaval' en el que es podrà canviar o regalar velles disfresses o complements.
Paral·lelament al programa d’activitats, s’organitzen dos concursos oberts a tothom amb diferents premis, un concurs de decoració de balcons i un concurs de fotografia de mascotes disfressades, aquest últim mitjançant la xarxa social d’Instagram.
Per aquesta edició, la festa es vol centrar en consolidar els canvis establerts durant els últims anys en les qüestions relacionades amb els recorreguts de les rues de la nit, però sobretot també es vol potenciar la idea que el Carnaval de Sitges són set dies, des de Dimecres de Cendra fins Dijous Gras, on hi té cabuda un ampli programa d’activitats i propostes per a totes les edats. És per això que els esforços de la comissió organitzadora s'han centrat en gran part, en crear nous actes i potenciar els que ja existeixen com poden ser les visites a les escoles o els diferents actes de la jornada de dissabte.

L'apunt històric:
El Carnaval de Sitges se celebra ininterrompudament des del 1976, en un format proper al que coneixem avui en dia. No obstant, el document més antic referent al Carnaval de Sitges és del segle XV i s’inclou com una de les festes religioses movibles en un pergamí que el situa en el calendari com la festa de Carnestoltes.

Participa i segueix el Carnaval de Sitges 2018 a Facebook, Twitter i Instagram amb els hashTags:
#carnavalsitges18 i #carnavalsitges

Programa: 

  • imatge de control 1per1