Música
,
2018
Dissabte 27 d'octubre, 21h
Basílica de Santa Maria
Vilafranca del Penedès

Concert del cor Xamusia

La Comissió Santa Maria 2020, que recull fons per assumir les obres de restauració de la Basílica de Santa Maria, ha preparat un nou concert amb aquesta finalitat. En aquesta ocasió està protagonitzat pel cor penedesenc Xamusia

Per aquest concert a santa Maria presenten una sèrie d'obres adequades la Basílica de Santa Maria, músiques d'origen religiós o que voregen la religiositat, però amb el gust de Cor Xamusia, oferint un repertori fresc i actual sobre aquesta temàtica, composicions de creació recent del segle XXI, o finals del XX, revisant el concepte de música religiosa de les últimes dècades.

Programa: 

Ave Maria: Xabier Sarasola (1994) Ave Iesu; de Xabier Sarasola (2007) Salve Regina, de Javi Busto (1995) Nigra Sum; de Pau Casals (1943) Deep River, de Daniel Patriquin (1999) Hallelujah, de Leonard Cohen, arranjament Xamusia (2017) Signore delle Cime; de Giueseppe di Marzi (1968) The Lord Bless you and keep you, de John Rutter (1983) Keren Or , de Achinoam Nini (1993) Clap your hands; de Ira & George Gershwin (1926)

Preu: 

7€. Les entrades poden adquirir-se a la rectoria i a Teixits Solà a un preu de 7€, i com en tots els concerts hi haurà una fila 0 disponible per a aportacions destinades als propers treballs de restauració, que s’espera que comencin d’aquí a pocs mesos. 

Fitxa tècnica: 

Cor Xamusia. És un cor format en l’actualitat per vint-i-cinc noies de diverses procedències penedesenques i del Garraf. Treballa sempre amb pianista-repertorista (Jordi Galimany) i esmerça esforços en la tècnica vocal amb la Neus Calaf (soprano i doctora en Logopèdia), tot aprofundint en el timbre propi del cor de noies. Ha estat dirigit des dels orígens per Miquel Benito, professor de secundària format en la direcció als cursos de la FECEC (amb Mireia Barrera, Xavier Sans, Eva Martínez...) posteriorment ha assistit a classe amb Johan Duijck a l’ESMUC. També ha rebut ensenyances de Teodora Pavlovich i Patrick Freer de la Univesitat de Georgia State (GSU).

Estaran acompanyats per Jordi Galimany, al piano. En l'obra Ave Iesu de Xabier Sarasola (del 2007) hi intervindran també Lluís Serres i Joan Camps, trompes.

Organitza: 

Comissió Santa Maria 2020

  • imatge de control 1per1