Activa't
,
2018
Divendres 16 de març, 19h
Parròquia | Sala d'actes
Cubelles

Conferència 'La transformació de Barcelona arran dels Jocs Olímpics de 1992'

Conferència 'La transformació de Barcelona arran dels Jocs Olímpics de 1992' i projecció de dos reportatges sobre el tema, a càrrec de Josep Sánchez, Lydia Riba i Manuel Rodríguez.

Tal com ens van comprometre en la xerrada sobre els Jocs Olímpics, aquestes tres persones s’han unit per compartir les seves experiències sobre aquell esdeveniment. El suport visual de dos reportatges, un de les propis Jocs i l’altre del port de Barcelona, més algunes imatges preses des d’un dels dirigibles que van sobrevolar la ciutat comtal durant els Mundial de futbol de 1982, faran palès part d’aquesta important evolució que va marcar un abans i un desprès dins de l’esport, dins del nostre territori i, com no, dins de la pròpia seu Olímpica de Barcelona. Darrera d’aquesta transformació hi ha infraestructures amb projectes planificats amb antelació per equips d’experts que, suposadament, van tenir una visió acurada de les necessitats d’aquell moment. En Josep, en Manel i la Lydia, per diferents motius van ser-hi presents.

Josep Sánchez Ponsà, resident a Cubelles, ja jubilat, va ser cap d’instal·lacions de l’Ajuntament de Barcelona, director de la seu d’halterofília de l’Espanya Industrial durant els Jocs i director de l’estadi Olímpic de Montjuïc durant els quinze anys posteriors als Jocs. També va ser responsable de logística en el campionat europeu d’atletisme del 2010.

Manuel Rodríguez Buñuel va ser adjunt al director de l’Espanya Industrial en els Jocs Olímpics de 1992 i en l’Europeu d’atletisme de 2010.

Lydia Riba Bellera, resident a Cubelles, doctora en infermeria. Va treballar a l’Institut Català de la Salut. Jubilada laboralment però activa professionalment. A banda de la seva professió, és persona inquieta per conèixer els esdeveniments històrics relacionats amb l’entorn on viu.

  • imatge de control 1per1