AGENDA
Arts
2018
Del 15 de novembre al 24 de febrer
  • Sitges
Museus Maricel

Exposició 'Centenari de Maricel'

L’exposició del Centenari de Maricel, que presenta el Museu de Maricel, mostra el procés de construcció d’una de les obres arquitectòniques més singulars i rellevants del Noucentisme, culminada ara fa cent anys: el conjunt arquitectònic i artístic de Maricel.

Esdevingut com una de les icòniques culturals catalanes, Maricel va acollir una extraordinària col·lecció d’art hispànic antic i modern reunida per Charles Deering de la qual se’n mostren ara una trentena de peces. L’exposició il·lustra el cos central de la commemoració duta a terme organitzada entre 2018 i 2019 per Museus de Sitges i integrada en el capítol de commemoracions oficials de la Generalitat de Catalunya. 'Centenari Maricel' (1918-2018) té com a comissaris a Ignasi Domènech -cap de col·leccions de Museus de Sitges- i l’historiador de l’art, especialista en les antigues col·leccions de Maricel, Sebastià Sánchez Sauleda, ambdós autors de diferents estudis sobre Maricel.

L’exposició 'Centenari Maricel' (1918-2018) està produïda per Museus de Sitges, en col·laboracuó amb el Departament de Cultura de la Generalitat, i presenta 113 obres, entre pintures, dibuixos, fotografies, rajoles, plànols i maquetes, que permeten contextualitzar la importància cabdal que va suposar aquesta extraordinària obra impulsada per l’industrial i col·leccionista nord-americà Charles Deering (1852-1927) i dirigida per l’enginyer i crític d’art Miquel Utrillo (1862-1934), així com la destacada col·lecció d’art hispànic que va atresorar aquells anys. La mostra conté una trentena d’obres que havien format part de la col·lecció de Charles Deering, que posteriorment es va traslladar als Estats Units. També presenta dues pintures inèdites de Ramon Casas.

Horari: 

De dimarts a diumenge de 10 a 17h

Més informació: 

Et pot interessar

Del 12 de juliol al 8 de setembre
Vilanova i la Geltrú
Dissabtes de juliol, 17h
Vilafranca del Penedès
Festival Jardins Terramar
Del 19 de juliol al 4 d'agost
Sitges
Ana Polo
Dimarts 23 de juliol, 20h
Sitges
Del 6 de juliol al 31 d'agost
La Bisbal d'Empordà
August Rosell
Del 4 de maig al 28 de juliol
Santa Margarida i els Monjos
Pla del Penedès
Del 19 al 29 de juliol
El Pla del Penedès
Dimarts 23 de juliol, 20h
Vilafranca del Penedès