AGENDA
Arts
2018
Del 15 de novembre al 24 de febrer
  • Sitges
Museus Maricel

Exposició 'Centenari de Maricel'

L’exposició del Centenari de Maricel, que presenta el Museu de Maricel, mostra el procés de construcció d’una de les obres arquitectòniques més singulars i rellevants del Noucentisme, culminada ara fa cent anys: el conjunt arquitectònic i artístic de Maricel.

Esdevingut com una de les icòniques culturals catalanes, Maricel va acollir una extraordinària col·lecció d’art hispànic antic i modern reunida per Charles Deering de la qual se’n mostren ara una trentena de peces. L’exposició il·lustra el cos central de la commemoració duta a terme organitzada entre 2018 i 2019 per Museus de Sitges i integrada en el capítol de commemoracions oficials de la Generalitat de Catalunya. 'Centenari Maricel' (1918-2018) té com a comissaris a Ignasi Domènech -cap de col·leccions de Museus de Sitges- i l’historiador de l’art, especialista en les antigues col·leccions de Maricel, Sebastià Sánchez Sauleda, ambdós autors de diferents estudis sobre Maricel.

L’exposició 'Centenari Maricel' (1918-2018) està produïda per Museus de Sitges, en col·laboracuó amb el Departament de Cultura de la Generalitat, i presenta 113 obres, entre pintures, dibuixos, fotografies, rajoles, plànols i maquetes, que permeten contextualitzar la importància cabdal que va suposar aquesta extraordinària obra impulsada per l’industrial i col·leccionista nord-americà Charles Deering (1852-1927) i dirigida per l’enginyer i crític d’art Miquel Utrillo (1862-1934), així com la destacada col·lecció d’art hispànic que va atresorar aquells anys. La mostra conté una trentena d’obres que havien format part de la col·lecció de Charles Deering, que posteriorment es va traslladar als Estats Units. També presenta dues pintures inèdites de Ramon Casas.

Horari: 

De dimarts a diumenge de 10 a 17h

Més informació: 

Et pot interessar

Del 7 de desembre al 5 de gener
El Vendrell
Diumenge 10 de febrer, 19h
Vilafranca del Penedès
Del 14 al 16 de desembre
Cubelles
Del 23 de novembre al 30 de desembre
Vilafranca del Penedès
Winter Market Sitges
Del 14 al 16 de desembre
Sitges
Diumenge 16 de desembre, 19h
Vilafranca del Penedès
Quim Masferrer
Dissabte 26 de gener, 20:30h
Vilafranca del Penedès
Les distàncies
Dijous 20 de desembre, 20:30h
Vilanova i la Geltrú