AGENDA
Arts
Del 13 al 28 de gener
2018
Monestir de Santa Maria
  • Santa Oliva

Exposició 'Europa fa 1 milió d'anys'

La mostra té com a objectiu traslladar el visitant als orígens de la vida al planeta terra. Ha estat elaborada i gestionada per l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), un institut de recerca sobre Prehistòria i Evolució Humana del sistema CERCA de la Generalitat, vinculat a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, i amb conveni amb la Diputació de Tarragona.

L’exposició mostra la fauna i la flora del nostre territori durant el Plistocè Mitjà. A través de plafons i reproduccions, s’ensenya com es van configurar progressivament els actuals continents i com les variacions climàtiques van determinar l’aparició d’una vegetació i fauna específiques.

D’aquesta manera, el visitant podrà conèixer com era el continent europeu fa un milió d’anys, un territori en el qual convivien animals, ara mítics, com el tigre dents de sabre, amb l’Homo antecessor, en un ecosistema semblant a l’actual sabana africana. A banda de recreacions de paisatges de l’època i grans escenografies, el visitant també podrà observar les reproduccions a escala d’un Homotherium latidens, un gran felí, i de dos Homo antecessor, entre d’altres.

Horari: 

Dissabtes i diumenges de 18:30 a 20h

Inauguració: 

Dissabte 13 de gener, 18h La inauguració anirà a càrrec de Lluís Batista arqueòleg i museòleg, responsable de l’àrea de Socialització de l’Iphes.

Et pot interessar

Tragèdia al call
Diumenge 4 de febrer, 10:30h
Tàrrega
Sant Pere
Del 4 de desembre al 28 de febrer
Lleida
Del 12 de gener al 18 de febrer
Vilafranca del Penedès
Exposició 'Lo tros' d'Andrei Moldovan
Del 26 de gener al 25 de febrer
La Ràpita
Del 27 de gener a l'1 de maig
Torroella de Montgrí
Del 2 de febrer al 2 d'abril
Castelló d'Empúries
Del 18 de novembre al 31 de gener
Sant Feliu de Guíxols
Exposició 'Fams i abundàncies'
Del 24 de novembre al 31 de gener
Tortosa