AGENDA
Arts
2018
Del 13 al 28 de gener
  • Santa Oliva
Monestir de Santa Maria

Exposició 'Europa fa 1 milió d'anys'

La mostra té com a objectiu traslladar el visitant als orígens de la vida al planeta terra. Ha estat elaborada i gestionada per l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), un institut de recerca sobre Prehistòria i Evolució Humana del sistema CERCA de la Generalitat, vinculat a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, i amb conveni amb la Diputació de Tarragona.

L’exposició mostra la fauna i la flora del nostre territori durant el Plistocè Mitjà. A través de plafons i reproduccions, s’ensenya com es van configurar progressivament els actuals continents i com les variacions climàtiques van determinar l’aparició d’una vegetació i fauna específiques.

D’aquesta manera, el visitant podrà conèixer com era el continent europeu fa un milió d’anys, un territori en el qual convivien animals, ara mítics, com el tigre dents de sabre, amb l’Homo antecessor, en un ecosistema semblant a l’actual sabana africana. A banda de recreacions de paisatges de l’època i grans escenografies, el visitant també podrà observar les reproduccions a escala d’un Homotherium latidens, un gran felí, i de dos Homo antecessor, entre d’altres.

Horari: 

Dissabtes i diumenges de 18:30 a 20h

Inauguració: 

Dissabte 13 de gener, 18h
La inauguració anirà a càrrec de Lluís Batista arqueòleg i museòleg, responsable de l’àrea de Socialització de l’Iphes.

Et pot interessar

Tragèdia al call
Diumenge 3 de juny, 10:30h
Tàrrega
Del 19 de maig a l'1 de juliol
La Bisbal d'Empordà
Exposició La Festa a la porta de casa Reus
Del 15 de maig al 10 de desembre
Reus
Exposició 4x4
Del 5 de maig al 8 de juliol
Subirats
Exposició 'Conte va! Va de contes'
De l'11 de maig al 24 de juny
Vilanova i la Geltrú
Mimesi
Del 4 de maig al 30 de juny
Lleida